post image

Raiolas lönekrav för Erling Håland

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Enligt en "exclusive" i tidningen The Mirror så har Mino Raiola informerat intressenter om att det kommer krävas en rekordlön för att signa Erling Håland. 

Håland är den där typen av spelare som dyker upp väldigt sällan och som samtliga storklubbar vill lägga vantarna på. Han har denna säsong gjort 39 mål på 40 matcher för Dortmund och norska landslaget och ryktena om en eventuell sommarflytt från Dortmund har tagit fart de senaste veckorna.

Norrmannen har från och med nästa sommar en utköpsklausul på £65 miljoner i sitt kontrakt, men Dortmund uppges vara redo att säja för omkring £150 miljoner redan i sommar och i förra veckan reste hans agent Mino Raiola och hans far Alf-Inge runt och träffade klubbledningar i Spanien och England för att diskutera en potentiell affär.

 

Tidningen The Mirror skriver nu att spelarens representanter under dessa möten ska ha klargjort att den klubb som vill ha honom måste erbjuda honom ett kontrakt med en veckolön på £1 miljon - vilket skulle göra honom till världens bäst betalda spelare någonsin.

Mirror menar att Raiolas argument för de enorma summorna är att Hålands målsnitt de senaste två säsongerna är så exeptionella  att de göra honom unik och att klubben som lägger upp pengarna kommer få en målgaranti för många många år framåt i tiden.

Enligt rapporten skulle det kravet utesluta alla klubbar utom Manchester City, Real Madrid och Paris Saint-Germain. Utöver det svindlande lönekravet så ska man även vilja ha £20 miljoner var till både Raiola och pappa Alf-Inge Håland.

Hålands f.d coach Gunnar Halle, som tränade honom på ungdomsnivå i Norge, tror dock att det blir klubbens prospekt och den utvecklingspotential som finns som blir avgörande, snarare än pengar.

"Erling kommer att fundera på var han kan ha störst framgångar med sitt spelsätt och inte låta pengarna avgöra. Han kommer få mycket pengar i vilken klubb han än väljer. Jag tror de kommer titta på var han kan spela sin bästa fotboll och där laget och managern kan hjälpa honom mest. Så det är svårt att säga just nu."

 

Källa: Mirror

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Manchester City senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

5 KOMMENTARER

 1. 1mn per vecka???? Galet!!! Att ha en spelare som får en sån lön medför så katastrofala konsekvenser inom spelartruppen och inom hela klubbens organisation.
  ManUtd ska inte ens tänka på att köpa honom, ManUtd skall inte glömma hur Sanches monsterlön, 500t/v, destabiliserade omklädningsrummet.

  3
  0
  1. Stämmer detta så är jag glad att United inte är bland de som ryktas slåss om honom. Den monsterlönen är ju sinnessjuk och kommer bara generera till ekonomiska problem senare. Kolla bara på hur Messis lön t.ex. fullständigt ruinerar Barcelona.

   3
   0
 2. I mitt tycke ska man inte göra affärer med Raiolas spelare öht. Han jobbar hårt för att skriva stora kontrakt över långa perioder för att på så sätt höja spelaren lön (och sin ersättning). Sen efter 2 år försöker han få över spelaren till annat lag, och via media bygga upp storyn. Till slut måste spelaren säljas (oftast) och fullföljer inte sitt kontrakt.

  Tyvärr förstör agenter som Raiola fotbollen så som den är. Numer är många spelare sina egna arbetsgivare och ser inte till lagets bästa.

  Hur bra än han är, Erling, så kommer han vara kvar max 2 år om UTD ens skulle lyckas få honom.

  Bättre att satsa på Kane (hoppas Tottenham missar CL) och låta Greenwood utvecklas ytterligare.

  1
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen