post image

Matchrapport & spelarbetyg: Luton vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2024-02-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Kenilworth Road och tog alla tre poängen tack vare två tidiga mål av Höjlund...

United XI: Onana – Dalot, Varane, Maguire, Shaw – Casemiro – Garnacho, Bruno (c), Mainoo, Rashford – Höjlund

United bänk: Bayindir, Evans, Lindelöf, Amrabat, Eriksen, McTominay, Diallo, Antony, Forson

Luton XI: Kaminski – Mengi, Osho, Bell – Chong, Lokonga, Barkley, Doughty – Ogbene, Morris (c) – Woodrow

Luton bänk: Krul, Berry, Clark, Burke, Kaboré, Ruddock Mpanzu, Nelson, Townsend, Potts

Domare: David Coote

Inför: ten Hag fortsatte med samma elva som mot Villa, vilket innebar att Shaw kunde starta trots att han klev av i paus senast.

Edwards gjorde två ändringar från den elva som förlorade hemma mot SheffU. Mengi och Chong, båda Unitedprodukter, kom in för Burke och Clark. Då Adebayo också gick sönder på uppvärmningen så blev det en tredje då Woodrow klev in på topp.

Första: Avsparken på Kenilworth Road togs omhand av hemmalaget. United spelade för dagen i helvitt. Målnollan sprack efter inte ens 40 sekunder då Casemiro rensade en boll upp i banan med en höjdspark, varefter Bell slog en usel passning som Höjlund kunde snappa upp, runda Kaminski och rulla in 0-1 i öppet mål.

Rashford fick iväg ett bra skott i 5e minuten efter en passning av Garnacho, men han fick se Kaminski parera det. 0-2 kom två minuter senare efter en hörna då bollen nickrensades utåt, där Garnacho drog till en skruvad volley som gick rakt på Höjlund som skickade in bollen med axeln förbi en ställd Kaminski.

I 10e minuten så vann Maguire boll och spelade den till Rashford, som tog sig fram till offensivt straffområde och drog ett skott ofarligt utanför i kamp med ett par motståndare. Garnacho försökte sen sig på ett skott utifrån, vilket studsade harmlöst upp i famnen på Kaminski.

Reduceringen kom i 14e på en kontring, då Chong spelade ut bollen på kanten, fick tillbaka den, vände förbi Varane och gick på skott, vilket täcktes av Maguire men oturligt studsade upp perfekt för Morris som ryckte ifrån Shaw och lyckades nicka den förbi Onana in till 1-2.

Woodrow fick matchens första gula i 17e för att ha blockerat en frispark. Shaw åkte också på ett i 20e minuten då han blockerade en motståndare. Det gick en del fram och tillbaka, men Luton hade fått luft under vingarna av reduceringen och tog sig fram en hel del. I 34e åkte Casemiro på gult då han fällde Bell.

Morris kom hyfsat nära med ett skott ett par minuter senare, efter att Garnacho tappat boll, men det slank en bit utanför bortre. Casemiro hade en rejäl skopa tur när han i 39e minuten undvek att få ett andra gult kort för en klantig tackling mot Barkley efter att ha tappat boll.

Maguire fick syna ostskivan i 42a då han kapade Morris strax utanför straffområdet. Frisparken ledde inte till något. Rashford blev liggande i straffområdet efter att ha fått en hand i pannan, men han fick inget med sig av det. Fyra minuters tilläggstid blev det på första halvlek.

Doughty skickade ett skott tätt utanför ena stolpen i den första av dem, och Shaw tvingades kliva av skadad och ersattes av Lindelöf strax därpå. När domare Coote blåste av för pausvila så satt United fortsatt i ledning, men den kändes inte vrålstabil.

Andra: Till andra halvlek så fick Casemiro göra plats för McTominay, vilket innebar att Mainoo sjönk ner som sittande. Maguire lämnade plats för Evans också. United sparkade sen igång andra halvlek.

Redan i 49e så var Dalot nära att ta sig loss helt på en utspark av Onana, men när han tog sig in i straffområdet så var han så hafsig med bollen att han lät Kaminski sno den rakt av. Efter det kom dock en period där Luton tog sig framåt mycket.

På en kontring i 57e så kunde Rashford bryta in från högerkanten och dra iväg ett skott som Kaminski räddade lågt och sen kunde plocka innan någon hann nära nog påå returen han släppte. Tre minuter därpå så kom Bruno loss på Garnachos passning och lyckades runda Kaminski, men han hamnade i halvdålig vinkel och hans skottförsök blockerades av Osho. Efter hörnan som följde sköt Garnacho ett lågt skott rakt på som Kaminski enkelt räddade.

I 67e så sprang sig Garnacho helt loss, men fri med Kaminski så försökte han runda denne, och målvakten fick en touch på bollen vilket gjorde att Garnacho inte kunde avsluta och hamnade lite ur position, så läget rann ut i sanden. Minuten därpå så gjorde Woodrow och Chong plats för Clark och Townsend.

Townsend fick gult kort för att ha dragit ner Rashford i 70e, vilket också gav United ett hyfsat frisparksläge vid hörnet på Lutons straffområde. Bruno drog frisparken mot närmaste krysset där Kaminski räddade genom att boxa bort bollen. Strax därpå så fick Garnacho se ett skott blockeras till hörna.

Mainoo åkte på gult kort i 75e då han fäkllde Clark, vilket också gav Luton ett farligt frisparksläge. Inlägget rensades dock och resulterade sen i ett skott som Bruno täckte och Onana kunde plocka upp. På kontring strax därpå så fick United ett hyfsat läge efter att Rashford spelat fram Garnacho som spelade in den till Höjlund, som dock var trängd av en försvarare och bara fick iväg ett skott rakt på Kaminski.

Lindelöf belönades med ett gult kort för en sen fällning. I 82a så byttes Doughty ut för Berry, och fyra minuter senare så klev Höjlund av för Amrabat. Strax därpå fick Osho gult för att ha dragit ner Rashford.

På en hörna i 94e så nådde Barkley högst och skickade bollen mot mål, men fick se nicken snudda ribbans ovansida. När domare Coote till slut blåste av matchen så stod United som vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 3 - En okej insats utan alltför mycket att göra.

Dalot: 3 - Stod för en solid insats åt båda håll.

Varane: 3 - Bra bakåt, lite sådär med bollen.

Maguire: 2 - Såg rätt feltajmad ut. Verkar inte trivas som vänstermittback.

Shaw: 3 - Var okej fram tills han klev av skadad. Skadeproblemen är oroväckande.

Casemiro: 1 - Hängde inte med alls. Slarvig med bollen. Hade tur som inte fick sitt andra gula innan han plockades av i paus.

Garnacho: 3 - Hotade konstant, skapade en del, assisterade Höjlunds andra... men hans beslutsfattande var stundtals katastrofalt och han missade massor.

Bruno: 1 - Förvånansvärt dålig med boll, och uselt beslutsfattande. Verkar vilsen på det här mittfältet.

Mainoo: 4 - Bra och lugn med bollen, vilket han var mer eller mindre ensam om i laget.

Rashford: 3 - Såg hyfsad ut med bollen ibland, men ojämn insats. Bidrog inte med mycket utan boll. Knappt godkänd.

Höjlund: 5 - Bra spelmässigt och satte båda Uniteds mål.

Lindelöf: 3 - Var inte en total katastrof som vänsterback idag.

Evans: 3 - Solitt inhopp och såg direkt till att plocka bort Morris ur matchen.

McTominay: 2 - Tacklade lite, men i övrigt så syntes han inte till.

Amrabat: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 3 - Tre poäng borta, bytena var okej.

Summering: Efter att ha fått en drömstart med två tidiga mål så blev det lite väl öppet efter att Luton fått in en reducering. Det var hyfsat med chanser åt båda håll, så tämligen underhållande ändå.

Man hade svårt att få nån vidare kontroll på nånting då Casemiro och Bruno mest bara gav bort bollen.

Försvarsmässigt såg det okej ut, men det var på gränsen, för Luton hade bud på mycket.

Framåt så fick Höjlund som vanligt ingen service, Rashford glimtade bara till och Garnacho, även om han hotade, tog felbeslut hela tiden.

Vinsten innebär att man nu är blott tre poäng efter Spurs, och fem efter Villa.

Nästa match är på lördag då man tar emot Fulham hemma.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

8 KOMMENTARER

 1. Mainoo håller världsklass på små ytor. Suverän att se. Och Hojlund gör ett hästjobb där framme. Tar emot, skyddar boll med kroppen och spelar vidare, d v s orkar hålla uppe ett inledande anfall själv.

  12
  1
 2. Frågan om vilka spelare man bör sälja är verkligen befogad, men jag har inget svar. För jag trodde som många andra, Ed Woodward m fl, att om man köper in ”den och den spelaren/stjärnan” så kommer truppen att stärkas rejält. Det fungerade inte heller. Det handlar uppenbarligen så enormt mycket om lagmoral, psykologi, att kombinera ihop rätt spelare OCH manager m m. När United senast vann ligan med Ferguson hade man ett lag som inte var speciellt bra – på pappret, vill jag minnas. Jag var förvånad. Satt respekten för laget i så stort, betydde Fergusons närvaro så mycket? Möjligen.
  Spelare nu: jag har aldrig tyckt McGuire varit speciellt bra, eller passat United, men han har onekligen höjt sig rejält, utom senast. Anthony. Var han SÅ bra i Ajax? Vet inte, jag såg honom inte då. Nu passar han absolut inte in. Rashford, sälja? Förra året var han suverän. Psykologi ligger bakom hans dalande form? Casemiro. Han som var så bra förra året?. Ja, det var då det. Bissaka, har inte tekniken med sig, men hela tiden blivit bättre och bättre. Inte minst på att läsa spelet, bryter passningar mer och mer och startar uppspel o s v.

  0
  0
  1. Jag ifrågasätter starkt om Bruno för det första är rätt person som lagkapten och för det andra om han ens är rätt United-material. Det gnälls konstant från hans sida och det är väl en mirakel att han inte får gula kort oftare än han nu får, då det inte längre är tillåtet att gnälla på domslut, slänga iväg bollen eller annat som tolkas kritisera domaren. Nu är majoriteten av domarna helt värdelösa i PL. Men som kapten representerar man hela laget på planen.
   Rashford är akademispelare, dessa ska vi vara rädda om. Han kanske inte fungerar väl med ten Hag, även om Rashfords förra säsong kanske var hans bästa. Antony är bara fel. Har svårt att se att han är topplagsmaterial. Kostar man 100 miljoner pund (eller vad han nu kostade?) då ska man dominera från sin position, oberoende vilket lag man spelar i.
   Av dagens spelare tycker jag att Shaw, Martinez, Varane, Wan Bissaka, Mainoo, Rashford, Garnacho och Höjlund bli kvar. Resten kan säljas eller inte förlänga kontraktet. Just nu orkar jag inte prata om ersättare, för det känns 2 av 3 nya spelare blir bara fel.

   0
   0
   1. Jensen

    Den har känts köd sedan länge. Men kanske tack vare att United åkte ur alla cuper (typ), och att spelare kommit tillbaka från skador, att de kan lyckas knipa den platsen.
    Men att Höjlund blev skadad nu när de kommit igång är illavarslande. Men jag hoppas de ska klara det ändå såklart.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen