post image

Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs Fulham

Skriven av: Felix
Publicerad 2024-02-24
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United visade ingen vidare vilja och ännu mindre kvalitet när man hemmaföll med 1-2 mot Fulham...

United XI: Onana – Dalot, Varane, Maguire, Lindelöf – Casemiro – Forson, Bruno (c), Mainoo, Garnacho – Rashford
United bänk: Bayindir, Evans, Kambwala, Amrabat, Collyer, Eriksen, McTominay, Amad, Antony

Fulham XI: Leno – Castagne, Tosin, Bassey, Robinson – Reed (c), Lukic – Wilson, Andreas, Iwobi – Muniz

Fulham bänk: Rodak, Ream, Diop, Tete, Ballo-Touré, Cairney, De Cordova-Reid, Adama, Broja

Domare: Michael Oliver

Inför: Ten Hag fick göra två ändringar från Luton-matchen, båda framtvingade av skador. Både Höjlund och Shaw saknades, så Forson fick sin första start som vänsterytter, och Lindelöf fick starta som vänsterback i brist på alternativ. Toby Collyer, defensiv mittfältare, var med på bänken för första gången.

Silva å sin sida gjorde sex ändringar från förlusten mot Villa: Tosin, Bassey, Reed, Lukic, Wilson och Iwobi kom in för Diop, Ream, Palhinha (avstängd), Cairney, De Cordova-Reid och Willian (skadad).

Första: Fulham tog hand om avsparken på Old Trafford. Matchinledningen var hyfsat jämn, där båda lagen hade perioder med boll och försök att bryta igenom. Matchens första riktiga läge tillskrevs Fulham i 14e då Muniz nickade ner en boll till Iwobi som inte fick klockren träff utan skickade bollen tätt utanför ena stolpen.

Iwobi fortsatte vara i händelsernas centrum då han i 18e minuten spelades fram av Andreas och avancerade centralt, men när han försökte avsluta så täckte Varane mycket av skottvinkeln och avslutet rullade istället utanför.

I 21a så kom Fulham nära på en hörna som nickades mot mål av Muniz, vilken Onana parerade rakt på Lukic som inte kunde avsluta, så bollen gick ut till inspark. I 25e minuten så var Garnacho nära att springa sig fri, men han blev dragen i av Tosin, så det hela rann ut i sanden. Tosin fick gult kort - Unitedspelarna ville se ett rött för målchansutvisning, men domare Oliver höll inte med och det var inte tydligt nog för att VAR skulle ingripa.

Dalot försökte sig på ett avslut utifrån i 31a och kom nära, då hans skruvade skott smekte bortre stolpens utsida och gick ut. Två minuter senare, i andra änden av planen, så fick Muniz bollen av Iwobi, höll undan och vände bort Lindelöf, och drog ett skott i stolpens utsida han också.

Regnet började snart ösa ner på Old Trafford, vilket knappast skulle göra något för att öka spelkvaliteten. Maguire åkte på gult i 36e då han kom in sent mot Lukic efter att själv ha tappat kontoll över bollen. Det var en rejäl stämpling över Lukics fot och denne blev liggande. Av reprisbilderna att döma hade VAR knappast sagt något om domare Oliver halat upp det röda heller. Efter lite behandling så verkade Lukic kunna fortsätta iallafall.

Efter att Casemiro tappat boll (tack vare en idiotpass från Varane) så kunde Fulham kontra, och Andreas fick iväg ett skruvat skott som Onana fick slänga sig för att hålla utanför stolpen. Garnacho försökte sig på ett skruvat skott han också i 41a, och Leno fick även han slänga sig för att hålla det utanför stolpen.

Andreas fick gult kort för en vårdslös tackling som lyckligtvis missade Garnacho i 43e. Tillräckligt okontrollerad för att domare Oliver skulle hala upp det gula ändå. Wilson fick gult då han fällde Garnacho taktiskt på tilläggstiden. Efter två tilläggstminuter blåste domare Oliver av för pausvila.

United kunde nog vara rätt glada över att ställningen var mållös i paus, för de första 35 minuterna hade man sett vidöppna ut och Fulham hade kunnat kontra lite hur de ville. Sista tio lyckades man etablera lite mer kontroll, men det märktes plågsamt tydligt att Höjlunds hold-up-spel saknades på topp, där Rashford var fullständigt oförmögen att ta emot eller låsa fast några bollar. Firma Casemiro & Bruno gav dessutom bort bollar i tid och otid på mittfältet, vilket de sysslat med lite väl mycket på senare tid.

Andra: Inga byten gjordes innan United sparkade igång andra halvlek i ösregnet. Redan i 49e så blev Casemiro och Reed liggande efter att ha nickat ihop. United passade på att byta ut Casemiro och Forson för McTominay och Eriksen, men Fulham valde att låta Reed fortsätta.

Vid det här laget så dominerade Fulham bollinnehavet och spelet rätt tydligt, men United försvarade sig hyfsat iallafall. United försökte sig på kontringar, men man gav mest bara bort bollen såfort man tog sig framåt lite.

I 64e så blev Onana nästan ställd av ett inlägg av Reed som gick mot mål, och han tvingades tippa bollen över. På hörnan som följde så damp bollen ner framför Bassey som först sköt rakt på en medspelare, men sen kunde dunka upp 0-1 i nättaket. Inte direkt oförtjänt med tanke på matchbilden.

Andreas fick göra plats för Cairney i 68e. Reed blev sittande i 74e efter att hans ögonbryn börjat blöda igen från kollisionen tidigare. Denna gång så fick han inte fortsätta utan byttes ut mot Adama. Maguire nickade en hörna över i 80e, och Amad fick strax därpå komma in för Mainoo. I samma veva klev Wilson av för Diop. Fulham satte sig alltså ner för att försvara sin ledning, och United hade problem att skapa något.

Kvitteringen kom till slut i 89e efter att Maguire hållit undan en motståndare i ena sidan av straffområdet, och sen slagit den över till Bruno på andra sidan, som vek in och drog till ett skott som Leno parerade, dock inte bättre än att det damp ner rakt framför Maguire som kunde peta in 1-1. Bassey upphävde offsiden.

McTominay blev framspelad av Dalot i straffområdet i den första av nio tilläggsminuter, och drog ett ofarligt skott långt utanför bortre. Lindelöf fick iväg en nick rakt på som Leno kunde plocka också, och i 94e så fick Bruno iväg ett skott som Leno parerade varefter det rensades till hörna.

I 97e så kontrade Fulham och Iwobi kunde rulla in 1-2 från straffområdeslinjen efter att alla tappat bort honom (både Dalot och Amad sprang rakt förbi honom och lämnade öppet skottläge).

Lindelöf klev av för Antony i 99e (han såg ut att skada sig när han gled utanför plan i ett försök att stoppa en boll från att gå till hörna).

När domare Oliver blåste av matchen så stod Fulham tämligen välförtjänt som vinnare med 1-2.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 3 - Gjorde det okej överlag, kunde kanske ha gjort bättre vid andra målet. Knappt godkänd.

Dalot: 2 - Blandade och gav rätt rejält. Borde gjort det klart bättre vid vinstmålet.

Varane: 2 - Svag med bollen, vilket skapade mycket problem. Såg lite darrig ut stundtals.

Maguire: 3 - Gjorde mål och var kanske minst klen i backlinjen, men kunde ha blivit utvisad och blev överspelad vid vinstmålet där han inte kunde dra ner Adama då han redan var på ett gult. Väldigt knappt godkänd.

Lindelöf: 2 - Var okej defensivt en del, men blev bortgjord av Muniz vid första målet, och framåt bidrog han enbart med att stå ivägen på fel ytor.

Casemiro: 1 - Usel med bollen och hängde knappt med i spelet utan den. Ändå blev laget sämre när han klev av.

Forson: 2 - Såg inte ut att veta vad han var menad att göra överhuvudtaget, men försökte iallafall. Utan framgång.

Bruno: 1 - Gav bort bollar på löpande band, vilket gjorde att man inte hade någon kontroll. Verkar inte alls fungera i det sätt ten Hag vill spela.

Mainoo: 2 - Hade svårt att bli involverad och spenderade mycket av matchen i döda offensiva ytor.

Garnacho: 3 - Var den enda som kunde hota framåt. Var dock ojämn. Knappt godkänd.
Rashford: 0 - Tillbaka till att knappt verka orka. Usel i presspelet, hade inte kunnat låsa en boll om han så fått låna Fort Knox för ändamålet, och försvann fullständigt ur matchen i långa perioder. Noll kampvilja.

McTominay: 2 - Kom in och gjorde ingen skillnad.

Eriksen: 1 - Hängde inte med alls. Många bolltapp. Borde ha fällt Adama för att stoppa kontringen som gav segermålet, men struntade i det av oklar anledning.

Amad: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 0 - Fullständigt inkapabel att anpassa sitt lag. Fortsätter försöka spela på ett sätt som uppenbart inte funkar, och bytena.....

Summering: United presterade cirka tjugo minuter av okej fotbollsstandard av de 102 som spelades. Det var bra nära att räcka till en poäng, men i slutändan så tog Fulham rättvist hem alla tre poängen.

United såg absurt osammanhängande ut och hälften av spelarna såg inte ut att ha en aning om vad de skulle göra.

Onana var tämligen okej i målet även om agerandet på andra målet såg hyfsat svagt ut.

Dalot var ojämn, Varane darrigare än vanligt och kass med boll, Maguire blandade och gav, Lindelöf var dålig som vänsterback (vilket var fullt väntat, men det finns inga alternativ då Shaw skadat sig och Malacia upphört att existera).

Mittfältet kan vi väl lugnt säga att det inte fungerade. Casemiro var virrig och slarvig, och laget blev ändå sämre när han klev av (det säger nånting det också). Mainoo var perifer, Bruno gav bort bollar som om han hade betalt för det, Forson var en huvudlös kyckling och Garnacho den ende som hotade alls.

Längst fram spelade en spelare som inte orkade, inte ville och inte brydde sig. Inget presspel, knappt några löpningar, kunde inte göra nånting som påminde om centerspel. Rashford verkar helt enkelt inte vilja.

Det stora hundhuvudet måste ju ändå managern bära, för han vägrar att göra minsta anpassningar - att Rashford inte kan spela center är inget nytt. Att mittfältet inte hänger ihop är inget nytt. Och här är vi ändå.

Förlusten innebar att man nu har åtta poäng upp till Villa på 4eplatsen, och i nästa ligamatch är det bortaderby som gäller. Spelar man såhär då...

Före det ska dock en FA-cup-match borta mot Forest avklaras på onsdag.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

   1. Jensen

    De där tummarna bryr jag mig föga om, det är till för dem som gillar uppmärksamhet och söker bekräftelse. Det får kidsen hålla på med.

    Men angående denna sida och de som ska sköta den, så verkar ju det som att alla flytt skeppet. Lite sorgligt kan jag tycka, de kan väl säga som det är bara innan de lägger ned.

    6
    3

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen