post image

Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs West Ham United

Skriven av: Felix
Publicerad 2024-02-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot West Ham på Old Trafford och plockade tre poäng tack vare överlägsen skärpa...

United XI: Onana – Dalot, Maguire, Martinez, Shaw – Casemiro – Garnacho, Mainoo, Bruno (c), Rashford – Höjlund

United bänk: Bayindir, Varane, Lindelöf, Amrabat, McTominay, Eriksen, Amad, Antony, Forson

WHU XI: Areola – Coufal, Zouma (c), Aguerd, Emerson – Soucek, Alvarez – Johnson, Ward-Prowse, Kudus – Bowen
WHU bänk: Fabianski, Cresswell, Ogbonna, Mavrapanos, Phillips, Scarles, Cornet, Ings, Mubama

Domare: Andy Madley

Inför: ten Hags enda ändring från förra matchen var att Maguire kom in för Varane. Amrabat var tillbaka på bänken.

Moyes gjorde två ändringar, då Coufal kom in för Phillips och Aguerd kom in för Mavrapanos.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av United. West Ham skapade matchens första riktigt bra chans då Soucek nickade en hörna som studsade på ett par spelare precis framför mål och tvingade fram en räddning av Onana. Det var i 11e minuten.

Tre minuter senare försökte Rashford tråckla sig igenom, men han fick bollen för långt ifrån sig. Istället så fick Areola, som ville plocka bollen, en rejäl smäll av Zoumas axel när denne slängde sig fram och rensade bort den. Strax därpå så fick Areola kasta sig mot krysset och rädda ett skott utifrån av Bruno, och efter hörnan som följde kunde han skopa upp ett avslut av Dalot.

Dödläget tog slut i 23e då Casemiro vann boll efter en nickrensning av Zouma, vilken gick rakt till Höjlund som tog emot, vände upp, avancerade snett framåt förbi ett par motståndare och dunkade in 1-0 lågt intill ena stolpen förbi Areola.

Målet gjorde däremot inte att West Ham slog av på takten, utan Marinez fick blockera ett skott av Johnson. På hörnan som följde så fick Zouma en smäll på näsan av Höjlund, men domarteamet och VAR friade (förmodligen korrekt). Johnson testade skott igen, vilket Onana tippade åt sidan.

Matchens första gula kort belönades Soucek med när han sprang ner Rashford i 37e. United hade mycket boll men man var sårbara centralt när West Ham hade den, då mittfältsbalansen inte såg klockren ut.

När domare Madley blåste av första halvlek så satt United i ledningen. United hade haft mycket boll och inte så mycket kontroll - West Ham hade varit det bättre laget inte minst tack vare ett starkare mittfältsspel, men deras chanser var främst skott utifrån, och de visade ingen vidare skärpa.

Andra: Till andra halvlek så kom Fabianski in för Areola, sannolikt pga huvudsmällen från Zouma. West Ham sparkade sen igång andra halvlek. Emerson tog sig nästan omgående fram till ett skottläge, vilket han dock brassade högt över.

United fick en fin start på halvleken då Bruno skiftade bollen över till Garnacho som tog emot, bröt in och drog ett skott som via en styrning på täckande Aguerd ställde Fabianski och gick in till 2-0.

I 58e minuten så fick Rashford ett bra skottläge efter att Brunos skott studsat på en motståndare, fast han skickade det raka vägen mot Jupiter. United tog sig framåt bra men kvaliteten på sistabollarna brast. Man hade ju gärna fått in nån boll till med tanke på Uniteds track record vid tvåmålsledningar denna säsong...

Uniteds första byte kom i 64e då Mainoo plockades av för McTominay. I 66e så blev Martinez liggande efter att Coufal fallit över hans knä vid en duell nere vid kortsidan. Han såg ut att kunna fortsätta först, men efter bara några minuter så blev han liggande igen och tvingades kliva av för Varane.

Alvarez skickade iväg en boll som gick över Maguire och frispelade Bowen - denne var påväg att avsluta helt fritt när Dalot slängde sig fram och täckte bort avslutet. Bra försvarat av Dalot. West Ham bytte ut Coufal och Soucek för Phillips och Cornet.

I 84e minuten satte United till slut spiken i kistan då McTominay vann boll och spelade fram Garnacho som rullade in 3-0 förbi en Fabianski som inte reagerade då en West Ham-försvarare var en millisekund för sent in för att täcka.

Shaw och Höjlund fick göra plats för Lindelöf och Antony i 88e. Lite halvchanser var allt som bjöds på under de sex tilläggsminuterna, innan domare Madley blåste av matchen med United som klara vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 3 - En del hyggliga räddningar, särskilt i första.

Dalot: 4 - Bra försvarsspel, stod för en viktig brytning när Bowen skulle skjuta.

Maguire: 3 - Stark första halvlek, darrigare i andra med ett par misstag som lyckligtvis inte straffade sig. Knappt godkänd på det stora hela.

Martinez: 4 - Stark insats med resolut försvarsspel fram tills han tvingades kliva av skadad.

Shaw: 3 - Solid insats överlag.

Casemiro: 3 - Stod för en solid insats på mittfältet. En del bra långpassningar.

Garnacho: 5 - Hotade konstant på sin kant och fick utdelning i två mål.

Bruno: 3 - Spelade enklare idag, och var solid.

Mainoo: 3 - Okej insats, men hade lite problem att involvera sig i spelet.

Rashford: 3 - Knappt godkänd. Jobbade på okej, glimtade till bitvis men led av dåligt beslutsfattande.

Höjlund: 4 - Bra centerspel, gjorde ett fint mål.

McTominay: 3 - Bra inhopp, noterades för en assist.

Varane: 3 - Stabilt inhopp.

Lindelöf: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Summering: United straffade ett oskarpt West Ham genom bra omställningsspel och tog en klar 3-0-seger. Tyvärr så kom det möjligen till ett högt pris då Martinez klev av knäskadad.

I första halvlek hade man problem med kontrollen, då särskilt Ward-Prowse och Kudus fick alldeles för mycket ytor. De lyckades däremot inte utnyttja dem så värst väl. United var dock skarpa när man vann boll högt.

I andra halvlek blev det stabilare, särskilt som man utökade tidigt, och efter alla byten så tog man över. Det var till slut en hyfsat stadig vinst som hade kunnat gå annorlunda om West Ham haft lite skärpa. Nu gäller det framförallt att hoppas att Martinez inte blir borta länge...

I och med resultatet klev man förbi West Ham upp på sjätteplatsen, dock fortfarande med negativ målskillnad (31-32). Dock med sex poäng upp till Spurs på femte plats.

Nu väntar en hel veckas vila innan man åker iväg för en bortamatch mot fjärdeplacerade Aston Villa nästa söndag.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen