United åkte till Villa Park och hämtade hem tre poäng i en öppen tillställning som avgjordes av inhoppande McTominay...

United XI: Onana – Dalot, Varane, Maguire, Shaw – Casemiro – Garnacho, Mainoo, Bruno (c), Rashford – Höjlund

United bänk: Bayindir, Lindelöf, Evans, Amrabat, Eriksen, McTominay, Diallo, Antony, Forson

Villa XI: Martinez – Cash, Carlos, Lenglet, Moreno – Kamara, Luiz – Bailey, Ramsey, McGinn – Watkins

Villa bänk: Olsen, Teielamns, Digne, Torres, Diaby, Zaniolo, Rogers, Kesler-Hayden, Iroegbunam

Domare: Robert Jones

Inför: Ten Hag gjorde en enda ändring: Martinez försvann pga knäskadan, och Varane var därmed tillbaka i elvan.

Villa gjorde också bara en ändring, där Ramsey kom in för Tielemans.

Första: Avsparken på Villa Park togs omhand av United, för dagen i vitt och rött. Båda lagen hade perioder med boll i inledningen, men chanserna var lätträknade. Den första riktiga halvchansen kom i 12e minuten då Höjlund fick ett skottläge i straffområdet, men en täckande fot styrde skottet högt över.

United tog ledningen i 17e minuten då Maguire nådde högst på en hörna och nickade fram bollen till Höjlund som helt ren framför mål kunde rulla in 0-1 under Martinez. Watkins bjöd rejält då han var en meter längre ner än resten och upphävde offsiden.

Onana tvingades till en fin räddning på ett avslut av McGinn i 24e. Skottet var ganska rakt på Onana, men han gjorde det bra som boxade bollen över. Minuten därpå blev Onana liggande efter att ha krockat med Dalot efter att denne försökt stoppa Watkins från att avsluta (han lyckades få till ett avslut, vilket gick på Onanas ben). Efter att ha fått lite behandling så kunde han ändå fortsätta.

Matchbilden gick mycket fram och tillbaka efter det, dock hade båda lagen svårt att skapa klara chanser. Som närmast avfyrades en del blockerade skott.

Casemiro åkte på matchens första gula kort i 37e då domaren ansåg att han fällde Cash ute på kanten. Reprisbilderna indikerade inte nån tydlig kontakt precis... Strax därpå så klarade sig Varane utan något gult när han knuffade omkull Watkins. Bruno klarade sig också undan gult efter en klumpig tackling mot Bailey. Ingen jättejämn domarnivå.

Moreno ville ha straff på tilläggstid då han tyckte att Dalot fällde honom bakifrån när de båda konkurrerade om en boll nere vid kortlinjen... domare Jones var inte ett dugg intresserad.

Mainoo fick gult för en fällning efter att han själv gett bort boll., och Lenglet fick gult för att ha viftat efter gult(?).

När domare Jones blåste av för pausvila så var Höjlunds mål skillnaden. Det hade varit en svänging men oskarp första halvlek.

Andra: Till andra halvlek så gjorde ten Hag en ändring: Shaw plockades av för Lindelöf, som fick spela vänsterback.

Tämligen omgående så tråcklade sig Rashford in i straffområdet och fick iväg ett totalt ofarligt skott som Martinez enkelt parerade. I andra änden av planen så fick Watkins iväg ett direktskott på ett inspel, vilket gick rakt på Onana som räddade med bröstet varefter Dalot rensade.

Halvchanserna fortsatte regna åt båda håll, med blockerade skott och precis-utom-räckhåll-sistabollar. Cash åkte på gult i 60e då han drog ner Rashford.

Ramsey fick iväg ett skott som Dalot kunde stoppa precis vid linjen, innan Kamara blev sittande och tog sig för knät efter att ha halkat. Han kunde inte fortsätta utan fick göra plats för Diaby.

Kvitteringen kom inte helt ologiskt i 67e efter en hörna, då det först blev lite flipperspel och Onana fick parera ett avslut av Moreno, varefter bollen rensades till Bailey som gick på skott, och framför mål kunde Luiz möta och skarva in 1-1 upp i nättaket.

I 70e så bröt Garnacho in från kanten och drog ett skott tätt utanför bortre. Två minuter senare gjorde båda lagen ett byte: Rashford klev av för McTominay, och Bailey gjorde plats för Tielemans. Strax därpå åkte Diaby på gult för en fällning.

Luiz fick ett hyfsat skottläge efter en misslyckad Dalot-rensning, fast han fick felträff när han skulle avsluta så Onana kunde rädda enkelt. Garnacho tog sig fram igen i 82a, och drog till ett löst skott som Martinez tacksamt tog emot.

United återtog ledningen i 86e då Mainoo la upp bollen för Dalot ute på kanten, och denne drog till ett perfekt inlägg som McTominay bara behövde hålla undan Cash för att kunna stenhårt nicka in till 1-2 över Martinez. Emery svarade med att ta av Moreno och McGinn för Digne och Zaniolo.

Fjärdedomaren visade 6 minuters tilläggstid, och United bytte ut Höjlund och Mainoo för Evans och Amrabat.

När domare Jones till slut blåste av matchen så stod United som vinnare efter McTominays sena mål.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 4 - Gjorde några stadiga räddningar.

Dalot: 4 - En stark försvarsinsats med flera avgörande ingripanden. En assist på det.

Varane: 3 - Stod för en okej insats.

Maguire: 4 - Stark insats. Vann allt i luften, noterades för en assist, såg till att hjälpa till i uppspelsfasen.

Shaw: 2 - Såg inte klockren ut i första och klev av i paus. Skillnaden mellan honom och Lindelöf däremot...

Casemiro: 3 - Hyfsad defensivt, stod för många tacklingar. Men var även seg och dåligt positionerad. Knappt godkänd.

Garnacho: 3 - Hotade mycket, men var lite för självisk och saknade skärpa.

Mainoo: 2 - Glimtade till ibland, men i överlag så passerade matchen förbi honom.

Bruno: 2 - Jobbade på bra, men inget vidare på sista tredjedelen.

Rashford: 2 - En svag arbetsinsats och dåligt hemjobb. Hade problem framåt också.

Höjlund: 4 - Gjorde mål igen, och spelade överlag stabilt. Fick inte så värst mycket service.

Lindelöf: 1 - Blev fullständigt bortkollrad av Bailey, och det gick föga bättre mot Diaby. Vänsterback är inte hans position, varför spelades han där? (Alternativet att flytta över Dalot till vänster och sätta Lindelöf till höger hade varit stabilare.)

McTominay: 4 - Hoppade in och avgjorde. Detta är rätt sätt att använda honom.

Evans: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amrabat: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 3 - Bytena blev avgörande, men det kunde ha gått åt andra hållet med tanke på hur förnedrad Lindelöf blev som vänsterback.

Summering: I en öppen och svängig match så drog United i slutändan det längsta strået och lämnade Villa Park med tre poäng i bagaget. Resultatet satt därmed, men prestationen lämnade visst övrigt att önska.

Villa hade ändå tio skott på mål mot Uniteds fyra, och det var mycket tack vare usel skärpa, särskilt av Watkins, som det stannade vid ett insläppt mål.

United var okej i första halvlek, men efter paus tappade man rätt mycket. I överlag så hade man ingen kontroll alls. Som vanligt så får man peka på ett mittfält där ytorna var alldeles för stora, där Casemiro såg seg ut och Mainoo mest blev förbispelad.

Att släppa till så många chanser som man faktiskt gjorde här kommer inte vara hållbart, och ten Hag måste börja fundera på vad för riktlinjer han ger till sitt mittfält, för det har inte fungerat bra oavsett manskap. Faktum är att det börjar se ut som samma kaos-energi som det var under Ole, och det utan en Fred som kunde springa för tre.

Positivt var iallafall att Onana var stabil, Dalot och Maguire var bra defensivt, och Höjlund fortsatte göra mål.

Vinsten gjorde i varje fall att United knappade in lite på Villa i tabellen - man är nu bara fem poäng efter, och man är även fem poäng före Newcastle.

Härnäst så väntar i varje fall Luton, även det en bortamatch, nästa söndag.