post image

66 år sedan katastrofen i München

Skriven av: admin
Publicerad 2024-02-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Det är idag 66 år sedan katastrofen i München, då Manchester Uniteds flygplan körde av landningsbanan och 23 personer omkom.

Det var efter en Europa Cup-match mot Röda Stjärnan som Manchester Uniteds plan den 6:e februari 1958 mellanlandade i München för att tanka, men när man sedan skulle bege sig av igen avfärd så hade man problem med att lyfta. Det gjordes först två försök som avbröts och vid det tredje försöket kraschade planet av landningsbanan och katastrofen var ett faktum.

Katastrofen har kommit att prägla Uniteds arv och historia och bara tio år efter olyckan så hade Sir Matt Busby ur spillrorna lyckats bygga ett lag som vann Europa Cupen mot Benfica på Wembley. En match man vann med 4-1 och där bl.a Sir Bobby Charlton – som var en av de som överlevde olyckan tillsammans med Sir Matt Busby – gjorde två av målen.

De åtta Manchester United-spelare som omkom var Geoff Bent, Rodger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam Whelan och Duncan Edwards – som avled på sjukhuset två veckor senare till följd av skadorna.

Under dagen kommer minnesceremonier äga rum, både vid Old Trafford och vid minnesplatsen i München.

.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen