post image

M.E.N: Harry Kane är Uniteds främsta transfermål för anfallet

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt Manchester Evening News så är Erik ten Hag fast besluten att signa Tottenhams talisman i sommar. 

United kommer att prioritera att värva av en klassanfallare i sommar, det står klart. Men vem det kommer att bli är oklart. Man har länkats med spelare som Goncalo Ramos, Muhammed Kudus, Victor Osimhen och Harry Kane. Många fans ser Osimhen som den perfekta anfallaren – han är 24 år, ett ständigt hot mot försvarare med sitt hårda arbete i anfallet och en sylvass avslutare som denna säsong gjort 21 mål på 26 matcher för Napoli, hittills. Men enligt allt fler rapporter är det Harry Kane som toppar Uniteds önskelista inför sommaren.

Manchester Evening News skriver idag att "källor" säger att Ten Hag har siktet inställt på Kane, vars kontrakt med Spurs går ut sommaren 2024. Om Kane pushar för en flytt i sommar och vägrar förlänga så ställs Tottenham-ledningen och Daniel Levy inför det kluriga dilemmat - antigen sälja honom i sommar eller högst sannolikt tappa honom på fri transfer nästa sommar. Och om Kane vill bli kvar i Premier League så tycks Manchester United vara det enda realistiska alternativet. City och Liverpool har täckning på positionen och Chelsea och Arsenal bör rimligtvis gå bort, med tanke på rivaliteten med Spurs. Bayern München återstår dock som ett alternativ, om Kane vill lämna England för spel i Tyskland. Men Kane tros vara sugen på att fortsätta jaga Alan Shearers målrekord.

Det lär inte bli lätt att förhandla en försäljning av Kane, med Levy. United har inte köpt en spelare från Spurs sedan man signade Dimitar Berbatov 2008 och Levy är känd för att vara en tuff förhandlare som är svårt att ha att göra med. Om Kane trots allt skulle säljas till United med bara ett år kvar på kontraktet så har det ryktats om att prislappen kan hamna på runt £100 miljoner. Det är mycket för en då 30-årig spelare, vars bästa dagar är förbi. Osimhen förväntas dock bli ännu dyrare. Och Kane är väl i det närmaste en målgaranti man kan komma, eller?

United har inte signat en anfallare i sin "prime" sedan man köpte Romelu Lukaku sommaren 2017. Sedan dess har man jobbat med kortsiktiga lösningar - Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Wout Weghorst. Harry Kane går väl, åtminstone till viss del, att placera i kategorin kortsiktig lösning. Medan Osimhen kanske hade andats framtid på ett mer inspirerande sätt.

 

Källa: MEN

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

  1. PowBlocks is an one decentralized layer-1 proof-of-work blockchain meticulously designed to purvey to the mining community.[url=[url=https://powblocks.com/]PowBlocks[/url]] Better than Ethereum![/url]

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen