post image

Dortmunds varning till storklubbarna: Vi är hårda och ärliga

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Borussia Dortmund skickade direkt till din email.

Borussia Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke understryker att klubben kommer vara stenhårda i sin linje att spelare kostar vad de kostar och att prislappen som sätts inte är förhandlingsbar. 

Borussia Dortmund har en förmåga att producera kvalitetsspelare på löpande band. Man snappar upp dem i unga år och kan sedan sälja dyrt när spelaren vill vidare mot större klubbar. Och inför sommarens fönster så är det framförallt två namn som dominerar skvallerspalterna – Erling Håland och Jadon Sancho.

Sancho jagades av Manchester United hela förra sommaren och det rapporterades att Dortmund var stenhårda i sin värdering på £109 miljoner. United var inte villiga att möta den prislappen och spelaren blev kvar. Nu understryker Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke, i en intervju med BBC, klubbens linje gällande stora transfers.

"När pandemin slog till så hade vi ingen skuld. Inte en enda euro. Och pga av det så är det en komfortabel situation för oss. Vi behöver inte sälja någon spelare och det är viktigt."

"De rika klubbarna i världen måste förstå att när de vill ha en spelare från Borussia Dortmund så finns det två möjligheter. Den första är att jag säger åt dem att det inte finns någon chans. Och ibland kan jag säga till dem att "det här är vårt pris." Och då måste de förstå att det är det priset som gäller. Inte något annat pris. Vi är väldigt tydliga här och vi är väldigt ärliga."

Gällande Erling Håland så är det något oklart hur Dortmund ställer sig till en försäljning i sommar. Det har å ena sidan rapporterats att klubben planerar för en till säsong med norrmannen, men det har också rapporterats att de kan vara öppna för att sälja för omkring £150 miljoner i sommar, eftersom han från och med nästa sommar kommer gå att köpa loss för endast £65 miljoner pga av den där utköpsklausulen i kontraktet.

 

Källa: MEN, BBC

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Borussia Dortmund senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen