post image

Guardiola om ESL: Då är det ingen sport längre

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Pep Guardiola sågar planerna på den nya europeiska Superligan. "Om framgången redan är garanterad så är det ingen sport."

Under eftermiddagen har flera klubbar och managers varit ute och vädrat sina åsikter kring den mycket kontroversiella Superligan och kriget mellan fotbollens makthavare har eskalerat med skarpa varningar både från Premier League och den brittiska regeringen.

Under eftermiddagen höll Pep Guardiola – som är manager för Manchester City, som är en av klubbarna som står bakom ESL – presskonferens och gav sin syn på den turnering som hans klubb jobbar för att förverkliga.

"Ingen har gett mig fler detaljer kring vad som kommer att hända eller vad som ska skapas. Vi managers är ärligt talat inte rätt personer att fråga om det här för det är bara VD:n som kan prata klart om idén kring framtiden för fotbollen. Därför blir det lite obekvämt för oss managers. Vi har inte all information. När vi väl har all information, då kan jag ge min åsikt."

"Jag kan redan nu ge er min åsikt kring vad jag vet idag. Det är ingen sport om relationen mellan ansträngning och framgång inte existerar. Det är ingen sport om framgången redan är garanterad. Det är ingen sport om det inte spelar någon roll om man förlorar."

"Men just nu är det bara ett pressmeddelande. Jag hade älskat om presidenten över det här projektet kan förklara för världen varför de fattat det här beslutet. Jag vet inte varför dessa specifika lag valts ut och ska spela den här turneringen. Jag har sagt det många gånger - jag vill ha den bästa och starkast möjliga turneringen, speciellt Premier League. Och det är inte rättvist om något lag slåss för att nå toppen och sedan inte kan kvalificera sig för att framgången redan är garanterad några få utvalda klubbar.

"ESL är ett embryo som ännu inte andas. Det är verkligheten. Men vi ska spela Champions League nästa vecka och försöka nå finalen den här säsongen. Vi ska spela där för att vi förtjänar det och vann ute på planen. Nu måste spelarna fokusera på Aston Villa. Nu måste de rätta personerna klargöra det här. De har en skyldighet och plikt att så snart som möjligt komma ut och förklara för världen vad den här situationen betyder och varför de fattade sina beslut."

"Varför är inte Ajax med, som vunnit fyra Champions League-titlar? Det måste de klargöra för mig och för oss alla. Alla klubbar försvarar sin position. Var inte cyniska. Alla skapar sina egna intressen. När vi pratar om Premier League och UEFA så har de också sina egna intressen. UEFA har också misslyckats här för de borde ha kommunicerat med varandra. De måste klargöra det här för jag har inte all information kring varför vissa klubbar är där och andra inte."

 

Källa: Sky Sports

Bild: Bildbyrån

 

Mest lästa Manchester City senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen