post image

Pep efter den sena segern: ”Det är vi som har pressen på oss”

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-07
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Pep Guardiola säger att pressen att avancera från kvartsfinalen ligger på Manchester City och inte Borussia Dortmund. 

Manchester City slog igår Borussia Dortmund med 2-1 hemma på Etihad Stadium i den första av två kvartsfinaler i Champions League, men segern satt långt inne.

Kevin De Bruyne hade gett hemmalaget ledningen, men Marco Reus kvitterade för gästerna och det var inte förrän i matchens slutminut som Phil Foden lyckades sätta dit segermålet.

Efter matchen sa Pep Guardiola, so aldrig tagit City längre än till kvartsfinal i Champions League, att det är City som är laget med pressen på sig att ta sig vidare från dubbelmötet:

"När man vunnit 26 av 27 matcher och de inte leder Bundesliga så är det vi som har pressen på våra axlar. Allt var garanterat och alla trodde vi skulle vinna. Vi visade en otrolig vilja för att ta oss vidare. Nu reser vi dit med 2-1. De gör alltid mål, men vi kommer korrigera vissa saker vi inte kunde göra idag."

"Vi ska lugnt och sansat se vad vi kan göra bättre. Vi kommer resa dit för att vinna matchen. Vi klarade av det och nu reser vi till Dortmund inte med inställningen att försvara. Vi kommer bara anpassa vårt presspel och vårt spel i uppbyggnaden. Spela 90 minuter och försöka nå semifinalen."

 

Källa: Sky Sports

Bli: Bildbyrån

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Tottenham
Borussia Dortmund
Barcelona
Borussia Dortmund
Tottenham
Manchester United
Tottenham
Chelsea
Manchester City
Borussia Dortmund
Manchester City
Tottenham
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen