post image

Pep: Vi kan komma att spendera över £100 miljoner på en spelare

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-05
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Pep Guardiola säger att Manchester City kan frångå sin princip om att inte spendera för stora pengar på en enskild transfer, om det innebär att man förstärker laget nu och långsiktigt. 

Manchester City har spenderat stora pengar sedan klubben köptes upp av Abu Dhabi-gruppen 2008, men trots alla investerade miljarder så man aldrig spenderat enorma summor på en enda spelare. Klubbens dyraste värvning någonsin är Riyad Mharez, som köptes från Leicester för £65 miljoner sommaren 2018.

Samtidigt har klubbar som Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Bayern München mfl spenderat större summor på enskilda värvningar.

 

Inför sommarens fönster sägs Manchester City vara en av klubbarna som ligger bäst till för att signa Erling Håland från Dortmund och för att få loss honom från kontraktet förväntas det krävas en summa långt över £100 miljoner. Kanske så mycket som £150 miljoner enligt vissa källor. Och Pep säger att City kan komma att rucka på sina principer om det skulle innebära att man säkrar upp en viktig position med en exceptionell spelare för många år framöver.

"Hittills har klubben beslutat att vi inte ska spendera £100 miljoner på en spelare. Kanske att det kommer hända i framtiden om de beslutar att det är nödvändigt för att förbättra laget för de kommande fem, tio åren av många anledningar. Men hittills så har klubben, organisationen, VD:n och sportchefen beslutat att vi inte ska göra det och därför har de inte gjort det. Men kanske i framtiden. Jag vet inte."

I morgon ställs Manchester City mot Dortmund i kvartsfinalen av Champions League och stort fokus ligger på Håland inför matchen. Guardiola fick under sin presskonferens frågan vad han tycker om spelaren:

"En blind man kan inse att han är en bra anfallare. Man behöver inte vara en manager för att inse det. Han är exceptionell för sin ålder, hans siffror talar för sig själv och han är en fantastisk spelare. Det är allt. Det är inte lätt att hitta en spelare som gör så många mål som han gör i den åldern han är."

"Han är bara 20 år, siffrorna talar för sig själv. Han kan göra mål med höger, vänster, på kontringar, nickar. Han är fantastisk och alla vet det."

Och på frågan om Hålands eventuella värdering, svarade Pep.

"Jag vet inte. Det är en fråga för Borussia Dortmund och hans agent. Jag förstår att folk frågar om Håland. Han är en exceptionell anfallare, men det är inte passande att jag pratar om honom."

Guardiolas uttalande om att spendera stort kanske trots allt inte rör den mest omedelbara framtiden. Häromdagen sa han nämligen såhär.

"Det finns stor risk att vi inte signar någon anfallare i sommar. Vi har tillräckligt med spelare i laget just nu och vi har intressanta spelare i akademin, så det finns en stor risk att vi pga av den ekonomiska situationen i världen just nu inte kommer signa någon anfallare till nästa säsong."

"Med dessa priser så kommer vi inte köpa någon anfallare. Det är omöjligt, vi har inte råd! Det kommer inte att ske. Alla klubbar kämpar ekonomiskt just nu och vi är inget undantag. Jag vet inte vad som kommer att hända. Kanske att det kommer hända, men kanske att vi inte kommer att köpa någon anfallare till nästa säsong. Som det ser ut i dag så är det större chans att vi inte köper någon anfallare" säger Pep.

 

Källa: ESPN

Bild: Bildbyrån

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

    1. Tyvärr så ligger vi redan precis där ledningen vill ha oss. De är nöjda med topp 4 för då cashar Glazers in sina pengar. De har inget intresse av att ta oss till toppen via dyra värvningar, utan endast när vi är utanför topp 4 så spenderas det pengar, för att ta oss tillbaka till topp 4.

      1
      0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Tottenham
Real Madrid
Tottenham
Chelsea
Borussia Dortmund
Manchester United
Chelsea
Arsenal
Juventus
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen