post image

Klopp om Superligan: Min åsikt har inte förändrats

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Liverpool skickade direkt till din email.

Jurgen Klopp ger sin syn på European Super League och han har samma känslor för turneringen som han hade för ett år år sedan. "Jag hoppas det inte blir av" sa han då, "Min åsikt har inte förändrats" säger han nu. 

Det har länge cirkulerat rykten om en ny Superliga och i söndags lät 12 av Europas storklubbar meddela att de planerar att förverkliga turneringen. Sedan nyheten slog ned, som en bomb i fotbollsvärlden så har reaktionerna varit många och starka och kritiken har varit stenhård mot de klubbar som alltså planerar att bryta sig loss och skapa en egen, mer eller mindre sluten turnering.

Jurgen Klopp var emot idé redan 2019, då han kommenterade ryktena om den nya Superligan enligt fölande:

"Jag hoppas att inte den här Superligan blir verklighet. Så som Champions League fungerar nu så har fotbollen att väldigt bra projekt, även med Europa League. För mig är Champions League en superliga, där man inte alltid får möta de bästa lagen. Självklart är det viktigt ekonomisk, men varför ska vi skapa ett system där Liverpool möter Real Madrid varje år i tio år. Vem vill se det varje år?"

Och inför Liverpools match mot Leeds fick Klopp frågan om han fortfarande känner likadant som då, och svarade:

"Min åsikt har inte förändrats. Jag hörde ju om det här för första gången igår och jag försöker förbereda oss inför en väldigt svår match mot Leeds. Vi har inte så mycket information just nu."

"Det är tufft. Folk är inte glada över det här och det kan jag förstå, men jag kan inte säga mycket mer om saken för vi har inte varit involverade i processen - varken jag eller spelarna. Vi får vänta och se hur det utvecklar sig."

Matchen mellan Liverpool och Leeds spelades på Elland Road under gårdagskvällen och slutade 1-1.

 

Källa: MEN

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Liverpool senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen