post image

Formatet för Superligan. Såhär ska den spelas

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Den europeiska Superligan är på väg att bli verklighet. Såhär är den nya turneringsformen tänkt att se ut. 

Under natten till måndagen släppte Superligan ett officiellt pressmeddelande där man redogjorde för sina planer på den nya utbrytarturneringen, som ska konkurrera med Champions League men som är täkt att inte påverka de deltagande klubbarnas spel i sina nationella ligor.

Huruvida det blir så eller ej återstår ju att se då UEFA, Premier League och FA varit tydliga med att de klubbar som ställer sig bakom den nya ligan och går vidare med sina planer, kommer att exkluderas från spel i sina inhemska ligor, bl.a.

Nu väntar sannolikt en komplicerad process med diskussioner och tvistande mellan Superligan och UEFA, fotbollsförbund och andra styrande organ. Men om ligan blir verklighet så är själva turneringsformen tänkt att se ut enligt följande.

Turneringsform

 

20 lag kommer delta. De 15 grundarklubbarna kommer automatiskt att vara med och det finns alltså fem platser som kan nås via kval och som kommer baseras på prestationer från säsongen innan.

Matcherna kommer att spela i veckan och inte under helgerna. Spelschemat ska inte krocka med de nationella ligaspelet.

Turneringen ska starta under augusti månaden (inte i år) och gruppspelet ska bestå av två grupper med tio lag i varje grupp. De tre lag som kommer först i sin grupp kommer automatiskt att kvalificera sig till kvartsfinalen och lagen som kommer fyra och femma kommer göra upp i ett dubbelmöte om den sista kvartsfinalplatsen.

Därefter kommer kvartsfinaler och semifinaler bestå av dubbelmöten. Och finalen ska spelas under maj månad på neutral mark.

Lagen som just nu står bakom Superligan och som är 12 av grundarklubbarna är: AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF och Tottenham Hotspur. Ytterligare tre klubbar förväntas ansluta.

 

Källa: Mirror, Sky Sports

Bild: Bildbyrån (Real Madrids president Florentino Perez)

Mest lästa Manchester City senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen