post image

Bekräftat: 12 storklubbar skapar den nya Superligan

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Den nya Superligan redogör för sina planer i ett statement släppt under natten mot måndagen. 

Under gårdagen kom uppgifter om att flera av storklubbarna i Europa, bl.a Big Six i England ställt sig bakom planerna på att forma en utbrytarliga som ska utmana Champions League, men dock inte ersätta den nationella ligafotbollen. Nyheten slog ned som en bomb i fotbollsvärlden och möttes direkt av skarp kritik från fans och experter.

Och de styrande organen inom fotbollen, bl.a UEFA, Premier League och övriga länders ligor och fotbollsförbund gick snabbt ut och fördömde planerna hotade med hårda sanktioner mot de klubbar som går vidare med planerna på att grunda den nya turneringen – bl.a att klubbar som deltar inte kommer få spela i sina nationella ligaspel och att spelarna i dessa klubbar kan stängas av från landslagsspel.

Men planerna tycks vara långt gångna och den nya Superligan säger i ett pressmeddelande att man vill lansera turneringen så snart det är praktiskt möjligt.

Under söndagsnatten släppte man ett statement, som löd:

"Tolv av Europas ledande fotbollsklubbar har i dag gått ihop för att annonsera att de enats om att bilda en ny veckoturnering - The Super League, som ska styras av de klubbar som grundar den. AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF och Tottenham Hotspur har alla gått med som grundande klubbar. Ytterligare tre klubbar förväntas ansluta innan den första säsongen, vilken ska äga rum så snart som möjligt. Framåt ser de grundande klubbarna fram emot att hålla diskussioner med UEFA och FIFA för att samarbeta i att få till det bästa möjliga för den nya ligan och fotbollen generellt."

"Grundandet av den nya Superligan kommer i en tid då den globala pandemin har accelererat instabiliteten i den existerande europeiska ekonomiska fotbollsmodellen. Vidare har de grundande klubbarna haft målsättningen att förbättra kvalitén och intensiteten av de existerande europeiska turneringarna och att skapa ett format där toppklubbar och spelare kan tävla regelbundet."

"Pandemin har visat att strategisk vision och en hållbar kommersiell approach behövs för att öka värdet och supporten för hela den europeiska fotbollspyramidens välmående. Under de senaste månaderna har långa samtal och dialoger förts med aktieägare inom fotbollen gällande det framtida formatet för europeiska turneringar. De grundande klubbarna anser att de förslag på lösningar som lagts fram under dessa samtal inte löser fundamentala problem, inklusive att leverera matcher med högre kvalité och utökade finansiella resurser för hela fotbollspyramiden."

"Så snart vi lanserat herrturneringen så kommer vi även skapa en liknande damturnering som ska hjälpa till att utveckla damfotbollen.Den nya årliga turneringen kommer ge signifikant mycket större ekonomisk tillväxt och stöd till europeisk fotboll genom ett långsiktigt åtagande  om utbetalningar som kommer växa i linje med ligans intäkter. Dessa utbetalningar kommer vara ordentligt mycket större än de som genereras av den nuvarande europeiska turneringen och den förväntas vara över 10 miljarder euro under den initiala perioden som klubbarna committat till."

"Turneringen kommer även bygga på en hållbar finansiell grund där alla grundande klubbar enats om en ramverk för spenderande. Som ersättning för sina åtaganden så kommer de grundande klubbarna få ett belopp på 3.5 miljarder euro för att stötta upp planerna på infrastrukturen och för att dämpa den impact som COVID haft."

Florentino Perez som är president över Real Madrid och den första ordföranden i Superligan säger:

"Vi kommer att hjälpa fotbollen på varenda nivå för att ta den till sin rätta plats i världen. Fotbollen är den enda globala sporten med fler än fyra miljarder fans och vårt ansvar som storklubbar är att ge deras vilja respons."

 

 

 

Källa: Sky Sports

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen