post image

Zalliacus: Det är min vision för Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-26
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Thomas Zalliacus förklarar vad han skulle fokusera på om han vann racet om Manchester United. 

Sir Jim Ratcliffe och Sheikh Jassim Al Thani är de mest profilerade budgivarna på Manchester United, men den senaste veckan har också den finska entreprenören Thomas Zalliacus trätt fram som en outsider (?) att köpa klubben.

Zalliacus bud grundar sig på att hans investeringsbolag XII Century Capital finansierar halva summan som krävs och att sedan fansen – via digitala plattformar – ges möjlighet att finansiera resten och på så vis också får en möjlighet att påverka de fotbollsmässiga besluten genom en app man skulle ges access till, som ”delägare.”

Huruvida Zalliacus kan ses som en seriös utmanare till INEOS Group och Nine Two Foundation är oklart, men han har öppnat upp för att gå ihop med andra intressenter och gemensamt köpa klubben. Och i en intervju med Manchester Evening News pratar han om vad han skulle göra som ägare, om han vann racet:

"Jag tror att som ny ägare borde man fokusera på den omgivande infrastrukturen. Jag har informerats om att det finns ett behov av att förbättra Old Trafford, träningsanläggningen osv. Så de är sakerna jag skulle titta på först och främst. Vi väntar fortfarande på mer information så det kanske finns andra saker som vi inte känner till just nu som vi också måste fokusera på."

"Från den information vi har och när jag ser hur Manchester Uniteds lag presterar idag så tycker jag att laget blivit rejält mycket bättre under den nya managern och saker och ting ser ganska bra ut på planen just nu. Så jag tycker inte att ägarna ska vara så involverade i vad managern gör generellt."

"Jag vill att Manchester United ska bli den bästa klubben i världen. Jag vill att klubben ska ha de bästa värderingarna i världen och att klubben tydligt kommunicerar med allmänheten. Och jag vill att fansen ska vara involverade på bästa möjliga sätt så att det globala communityt verkligen känner att de är en del av Manchester United. Det är vad jag tror vi kan göra och det är därför jag känner mig så exalterad över den här möjligheten."

Källa: MEN

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen