post image

Woodward om Uniteds kontraktsstrategi

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ed Woodward förklarar varför Manchester United förlänger kontrakten med spelare som kanske inte direkt förtjänar det pga av att de helt enkelt inte är bra nog. 

Woodward har fått enormt mycket kritik för sitt sätt att sköta transfer i Manchester United. Sedan han tog över 2013 har han aldrig riktigt hittat en strategi som fungerat och efter att ha provat på en Galactico-lik-strategi så tycks man nu ha landat i att satsa på brittisk talang varvat med produkter från den egna akademin.
En annan sak Woodward fått kritik för är Manchester Uniteds benägenhet att förlänga kontrakt med spelare som kanske inte direkt övertygat – trots att de varit i klubben i många år och haft mängder av chanser på sig att bevisa sig.
Ett exempel på en sådan spelare är Phil Jones – som i februari skrev på ett nytt fyra års-kontrakt och en annan är Andreas Pereira, som inte tycks hålla måttet. Även han skrev på ett nytt fyra års-kontrakt så sent som i somras.

Woodward förklarar strategin på följande vis, för United We Stand:
"Det är flerårsanalys av truppen. Det är svårt nog att få in tre nya spelare under ett transferfönster. Att få in sex eller sju på en gång är extremt svårt. Speciellt om man vill ha riktig talang."
"Om man väljer att göra sig av med alla spelare bara för att de inte är bra nog istället för att förlänga kontrakten så sätter man sig själv i väldigt stor fara. Ibland måste man se den större bilden."
Källa: Mirror
 
 

Kommentarer till artikeln

10 KOMMENTARER

 1. Ge mig en chans då. Jag är en decent div-5 spelare. Flyttar gärna till Manchester och fyller upp en stol på genomgångarna.
  Ps. Om man gör en flerårsanalys där man kommer fram till att ”vi måste förlänga kontrakten på dåliga spelare” då kanske man ska ställa sig frågan ”Vad fan har vi gjort de senaste åren egentligen”? ds.

  10
  1
 2. Han menar alltså att vi förlänger med skitspelare eftersom att det är omöjligt att ersätta dem. Vad söger det här om investeringen i vår trupp? Vad söger det här om honom och rekryterarna i United? Varför har vi ingen sportchef….

  4
  1
 3. Detta uttalande bekräftar bara det som alla redan vet, att han har noll koll om fotboll. Han drivs istället av att den långsiktiga ekonomiska vinsten för ägarna fortsätter, genom privata avskrivningar på klubbens bekostnad. Hade ett annat ”världslag” legat i mitten av tabellen hade dom rensat halva laget direkt, då ledningen i dessa lag känner stolthet för klubbmärket, till skillnad från Glazer/Ed.

  6
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen