Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

En slarvig, ineffektiv och stundtals ofokuserad (särskilt efter ledningsmålen) insats av United innebar att man föll med 3-2 borta mot West Ham. Man klarade inte av att kapitalisera på Hansons tidiga mål eller James mål, och i slutet så straffade sig slarv av Toone. Casey Stoney lär inte vara nöjd med den här insatsen.

United XI: Earps – A.Turner, McManus, M.Turner, Harris – Ladd, Zelem (c), Groenen – Hanson, Ross, Galton

United bänk: Mikalsen, Ökvist, Toone, Sigsworth, James, Arnoth, Smith

Manager: Casey Stoney

WHU XI: 18 Brosnan – 5 Flaherty (c), 4 Hendrix, 26 Vetterlein – 11 Baunach, 21 Dali, 12 Longhurst, 7 Lehmann, 2 Redisch Kvamme – 8 Kiernan, 9 Thomas

WHU bänk: 1 Moorhouse, 15 Galabadaarachchi, 17 De Graaf, 19 Leon, 20 Cho, 23 Middag

Manager: Matt Beard

Domare: Amy Fearn

Första: Groenen sparkade igång matchen för United på ett mulet Rush Green Stadium. United tog omgående ledningen redan i första minuten då Ross korta inlägg fann Hanson som lobbnickade in 0-1 över Brosnan. Kvitteringen kom dock blott två minuter senare då Vetterlein nådde högst på ett inlägg av Dali och nickade in 1-1 via ena stolpen, där Earps inte nådde. Longhurst verkade göra illa handen på något vänster samtidigt och gick omkring och grinade illa, däremot tycktes hon kunna fortsätta.

I 12e minuten kom matchens första gula kort då just Longhurst fick syna ostskivan för att ha fällt Groenen. Matchens andra gula tillföll även det West Ham då Kiernan stämplade Zelem. Brosnan var nära att tappa ett långskott av Zelem några minuter senare, men lyckades putta skottet åt sidan och greppa det. Dali och Harris krockade strax därpå, men ingen av dem behövde behandling och inga kort delades ut.

Matchbilden saknade dominans från endera sidan, och båda lagen försökte anfalla. Galton kom loss i 39e minuten, men när hon försökte runda Brosnan så kom hon för nära och målvakten lyckades sno bollen. West Ham fick ett hyfsat frisparksläge fyra minuter senare, vilket Baunach stegade upp för att ta, men hennes avslut flög högt över. När en jämn första halvlek var till ända så var det fortsatt oavgjort efter två tidiga mål.

Andra: Det blev inga byten i paus, men redan i 47e minuten blev Lehmann liggande med något problem med hälsenan, efter en smäll av Harris. Hon tvingades halta av och ersattes av Leon. I 52a så fick Hendrix gult efter att ha fällt Galton. I 55e minuten blev Brosnan sittande och såg ut att vara skadad, till synes något problem med knät. Efter behandling kunde hon fortsätta.

Uniteds första byte kom i 58e då Ross fick kliva av för James. Thomas åkte på gult kort i 63e för en vårdslös tackling som turligt nog missade Hanson, för annars hade det kunnat gå illa. Andra halvleken var mer United än West Ham i varje fall, och mycket av spelet skedde på hemmalagets planhalva. United hade dock problem att komma till lägen i boxen, då inläggen ofta fastnade på försvarare eller målvakt.

I 70e minuten fick man en frispark vid straffområdeslinjen efter att Galton fällts av Flaherty. Zelem stegade upp och skickade frisparken tätt över. Uniteds andra byte kom strax därpå, då Groenen fick kliva av för Toone. Toone fick direkt ett skottläge men skickade bollen utanför. Flaherty blev liggande och behövde behandling i 77e efter att ha skallat ihop med Galton, men hon såg ut att kunna fortsätta.

Ett andra ledningsmål kom till slut i 80e minuten då inbytta James sprang loss på en boll och placerade in 1-2 under Bronson, som trots att hon fick en boll på handen inte kunde hålla den ute. Hanson fick lämna plats för Sigsworth strax efter. Inte heller denna gång höll ledningen länge, utan tre minuter senare så skickade Baunach en frispark från kanten in i boxen och den studsade genom hela klungan och in i mål till 2-2.

James fick gult kort i 86e minuten, oklart för vad. Toone fick gult i 87e efter en fällning på Thomas strax utanför straffområdet efter att ha schabblat med en passning från Earps i trängt läge. Det blev en del gruff och bråk efteråt, och Zelem fick gult kort, och Kiernan åkte på sitt andra gula och blev utvisad. Frisparken ifråga tog Baunach hand om och lobbsköt över muren in intill ena stolpen där Earps inte lyckades ta den, därmed 3-2 till hemmalaget. Fjärdedomaren tillkännagav fem tilläggsminuter, och i den andra av den plockades Dali av för Cho. United fick ett fint nickläge i 93e men totalmissade att nicka på mål. I sista tilläggsminuten blev Middag inbytt för Longhurst.

När domare Fearn till slut blåste av för full tid så stod West Ham som vinnare efter en slarvig och ineffektiv insats av United. Två gånger om tog man ledningen, två gånger om tappade man den direkt. Ofokuserat. Och såg gav Toone bort ett mål genom att slarva med bollen, så att man fick stå där med noll poäng. Galton och Hanson var som vanligt lagets bästa spelare, och det krävs verkligen att man börjar utnyttja de lägen som skapas via kanterna.