Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en svängig match med bra offensiv och dålig defensiv så drog United det kortaste strået i andra mötet mot WBA U18 den här veckan. 16årige Rico Richards hade lekstuga med ett för dagen högst undermåligt Unitedförsvar och stod för ett hattrick. Charlie McCann gjorde däremot sitt tredje straffmål denna vecka mot WBA, och Mark Helm noterades för två bra mål.

United XI: 1 Mee – 2 Neville, 5 Fish, 4 Hockenhull, 3 Bejger – 6 McCann (c), 10 Mejbri, 8 Helm – 7 Wellens, 9 Sotona, 11 Shoretire

United bänk: 13 Mastny, 12 Hughes, 14 Hoogewerf, 15 Denham, 16 Svidersky

Manager: Neil Ryan

WBA XI: 1 Griffiths – 2 Fellows, 4 Williams, 5 Taylor, 6 Hill, 3 Delaney – 7 Smith, 10 Richards, 8 King – 9 Malcolm, 11 Gilbert

WBA bänk: 13 Emery, 12 Ingram, 14 Andrews, 15 Thorndike, 16 Wakeling

Manager: Peter Gilbert

Första: Avsparken på ett kallt och disigt WBA Training Ground togs omhand av Shoretire. Helm drog i 5e minuten iväg ett långskott som tippades tätt över av Griffiths. Sju minuter senare dribblade sig Mejbri fram och fick fram bollen till Shoretire, men denne, efter att ha vänt bort en försvarare, lyckades inte placera sitt avslut på mål utan fick se den försvinna ut utanför bortre stolpen.

WBA hotade en del framförallt genom Malcolm, men lyckades inte utmana Mee på riktigt. Efter dryga kvarten spelad så vann Wellens boll och skickade ett avslut på mål som Griffiths lyckades parera. Strax därpå sprang sig Sotona loss och drog till ett avslut som gick i utsidan av stolpen och ut - Shoretire blev frustrerad över att han inte passade istället. I 20e minuten så gav Richards WBA ledningen då han tog emot en passning, bröt förbi Helm och Fish och drog in 1-0 med ett hårt skott över Mee (Neville var helt ur position).

WBA kom nära att utöka i 25e efter att Gilbert spelat fram Malcolm i boxen, men den senares avslut blockerades på linjen. Mejbri försökte sig på en solorush över halva planen men tappade bollen till sista försvararen. Solen tittade fram och det var mycket offensiv från båda lagen, dock utan att sätta målvakterna på riktiga prov. Efter att McCann tvingats orsaka en frispark i 36e då Neville lämnat kanten helt öppen, så nickskarvade en WBA-spelare bollen tätt utanför bortre stolpen.

I 38e minuten kom United väldigt nära att kvittera då Mejbri tog emot en boll av Helm i straffområdeshörnet och skickade ett placerat skott i ribba ut. Strax därpå gick Sotona in för tufft i en tackling, vilket nästan utlöste ett bråk med Hill. Sotona fick gult kort. Malcolm utökade till 2-0 i 43e efter att ha tagit sig förbi Fish och Hockenhull (inte jättebra försvarat av dem, och Neville var ingenstans nära) och han placerade in bollen lågt in i bortre.

Sotona fick i anfallet direkt efter med sig en straff efter lite bra acceleration. McCann stegade upp för att ta straffen och han skickade målvakten åt ena hållet och sköt stabilt in 2-1 åt andra hållet. Strax därpå blev Neville sittande efter att ha fått en smäll i ansiktet (ögat?), och han fick kliva av planen för behandling. Han byttes strax därpå ut för Hughes. När domaren blåste för pausvila så satt WBA i ledning, men marginalerna var små.

Andra: United rivstartade andra halvlek genom att Bejger bröt in från sin kant och drog till ett hårt skott som målvakten parerade. Kvitteringen kom innan tio minuter var spelade av den andra halvleken, då United vann boll på mittplan, Wellens väggade fram Helm, och denne avancerade förbi försvaret och sköt in 2-2 via bortre stolpen. WBA återtog dock ledningen genom Richards blott ett par minuter senare, då WBA väggade sig fram i försvaret, Richards fick bollen centralt vid straffområdeslinjen och placerade ett högt skott in till 3-2.

Tre minuter efter målet så tog sig Malcolm fram på Uniteds högerkant, bröt in förbi Fish och drog ett avslut som slank tätt utanför bortre. Richards fick i stort sett fritt skottläge i 62a, men han var tvungen att försöka på halvvolley och fick rejäl felträff, så bollen försvann ut til linspark. Sotona hade strax därpå ett avslut som Griffiths kunde täcka ut till hörna, vilken bara skickades rakt i famnen på målvakten.

I 66e minuten kvitterade Helm för andra gången, efter att bollen flipperkulestudsat omkring i straffområdet innan Mejbri tog ner bollen till Helm, som vände bort en försvarare och sköt ett lågt skott som Griffiths var på men inte kunde hålla ute. Därmed 3-3. I samma veva bytte United ut Mejbri för Hoogewerf. I anfallet direkt efter så fälldes Richards av Fish i straffområdet och domaren tvekade inte att peka på straffpunkten. Gilbert stegade upp och rullade kolugnt in 4-3.

Helm tvingade fram en räddning av Griffiths i 72a, men tyvärr var ingen nära nog att utnyttja returen han släppte. Strax därpå skickade McCann iväg ett lågt skott mot ena stolproten, och Griffiths tvingades enhandsrädda till hörna.

I 77e minuten misslyckades försvaret återigen, och efter att ha hållit undan två motståndare så kunde Gilbert skicka in en boll som Richards kunde ta emot och skicka in till 5-3. Richards fick två minuter senare lämna plats för Ingram - Richards stod för en riktigt bra insats och ställde till enorma problem för Uniteds försvar, och han förtjänade sitt hattrick. I samma veva plockades Helm av för Svidersky. Smith fick kliva av för Andrews i 84e. Tre minuter senare kom WBAs sista byte: Malcolm av för Thorndike.

United lyckades inte riktigt mönstra upp något egentlig slutforcering, utan lyckades bara få till harmlösa avslut som inte störde Griffiths nämnvärt. När domaren till slut blåste av för full tid så stod WBA som vinnare med 5-3. United hade stått för en del bra spel och sett farliga ut framåt, men man förlorade på att försvaret misslyckades såväl taktiskt som individuellt, samt för att Richards och Malcolm kunde göra lite som de ville.

Högerkanten var vidöppen bakåt pga vad som såg ut att vara en blandning av taktiska direktiv och individuell oförmåga att läsa av spelet. Fish och Hockenhull såg rätt stabbiga ut och hade stora problem med löpningar in bakom backlinjen, då ytterbackarna inte stängde sina kanter (Bejger misslyckades också till vänster). Samtidigt hade offensiven marginalerna emot sig. De tre startande mittfältarna var Uniteds bästa spelare i matchen.