post image

"Vi vill ha en mix av stjärnor och egna produkter"

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Mike Phelan säger att Manchester Uniteds fans vill se en mix av superstjärnor och egna produkter - inte bara Galacticos. 

Manchester United har genom åren sett till att ha de bästa spelarna, men ofta under Sir Alex ledning så producerades dessa från råämnen till superstjärnor – David Beckham, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney för att nämna några. Men visst köpte man ibland in färdiga stjärnor också.
När Sir Alex och dåvarande VD:n David Gill lämnade klubben våren 2013, så gav sig Ed Woodward – som tog över efter Gill – på ett försök att implementera en mer utpräglad Galactico-strategi där United skulle värva till sig framgångar och helst tunga namn. Det är ju en spännande modell, men det fungerade aldrig och United är nu under Solskjaer tillbaka på en mer klassisk Unitedmodell där man försöker kombinera bra värvningar med egna produkter.

Uniteds assisterande manager Mike Phelan säger att han tror det är precis vad fansen vill se:
"Jag tror det måste finnas en mix. Jag tror att Manchester United fortfarande vill ha superstjärnor, men klubben vill fortfarande se dem komma upp, göra framsteg och vara del av någonting speciellt. Fansen ändras hela tiden. Vi har seniora fans, gamla pensionärer, unga fans - men det har blivit mycket mer globalt än någonsin tidigare och jag tror att alla dessa människor förstår vad Manchester United handlar om. Annars hade de inte varit supporters. De stöttar inte klubben bara för superstjärnorna. De är supporters eftersom de kan ta till sig hela klubbens tradition och omfamna den."
Källa: The Evening Standard

Kommentarer till artikeln

6 KOMMENTARER

 1. Vi har bara en ”stjärna ” pogba .
  Förstår inte Ole hur jävla dåligt detta laget är eller , man får fan magsår .
  Hur kunde detta gå så långt .. ?.
  Förlust idag och Ole små ler och säger att pojkarna jobbar hårt varje dag 🙂
  Hoppas på lingaard fred garner på mitten då greenwood ,rash o james där fram ,
  allt annat än mata och perriera snälla.

  2
  0
 2. Målet på sikt kan vara det (att blanda egna produkter och stjärnor), men så länge det inte finns någon stabil grund i klubben, så kommer det inte bära frukt i dagsläget. Det måste komma in en sportchef som tillsammans med en ny manager skapar en hållbar, effektiv och underhållande spelstruktur, så alla spelare vet hur de ska förhålla sig och utvecklas därefter.

  4
  0
 3. Hade kunnat skriva nåt avancerat och nördigt här men det orkar jag inte. Däremot så har man skaplig ångest för ikväll, jag får förmaksflimmer bara av tanken på att Pereira och Fred ska möta ett fysiskt och tekniskt bättre 3-mannamittfält. Om de blev överkörda mot Sheffield, hur blir det då idag?

  4
  0
  1. Därför att United inte kan vara bollförande laget med OGS spelide. Allt bottenskrap vet just nu att de vinner mot United, det är mot bollförande lag man faktiskt har en chans. Därav OGS uttryck ”matchen mot Liverpool är den bästa som kunde hända” innan 1-1 matchen mot ’pool.

   2
   0
    1. Nej nej nej, de hade inte ens i United spelat under Pep.
     Och ja, han hade gjort United till ett spelande lag snarare än kontringsfotboll som OGS spelar.
     Min kommentar till honom var inte om spelarna utan speliden som OGS har. Den som spelarna inte förstår/vägrar lyssna på.

     1
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen