post image

Vad Citys dom betyder för United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester City har straffats stenhårt av UEFA och det innebär ökande chanser för Manchester United att ta en Champions Leauge-plats.

I går kväll slog en bomb ned – Manchester City stängs av från allt Europaspel – Champions League och Europa League –  i två år och får böta ca £30 miljoner sedan man brutit på FFP-reglerna.
City kommer sannolikt att överklaga domen, men om den skulle stå sig så betyder det att om City slutar topp-fyra i Premier League så är det det femteplacerade laget som tar Champions League-platsen. Positiva nyheter för Manchester United och andra jagande klubbar.

United har dock många klubbar emellan sig och CL-platserna. Man ligger på 9:e plats i Premier League-tabellen på 35 poäng. Everton (36), Wolverhampton (36), Tottenham (37) och Sheffield United (39) ligger mellan United och fjärdeplacerade Chelsea (41).
På måndag möts Manchester United och Chelsea på Stamford Bridge i en match som givetvis blir mycket viktig för jakten på Champions League-platserna.
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

12 KOMMENTARER

 1. Det är skrattretande att en klubb som United ska sko sig på andras elände..
  Att man ev ska lyckas ta en cl plats pga andras icke tillåta medel.
  Missförstå mig inte, det härligt att se att Uefa stänger av klubbar som med otillåtna medel (pengar). Men vi som klubb (United) ska lyckas nå cl genom resultat.

  16
  0
     1. Förklaringen är väl ganska simpel, vi vinner knappt mot bottenlag, vilka medel City använder sig av är oberoende när det gäller vår presentation på planen.

      3
      4
     2. Micke: du får isåfall med ditt resonemang dra bort 3p från United också då vi faktiskt vann mot city i ligan. Utan citys medverkan i ligan så hade United idag läge haft 32p

      1
      0
 2. Nu är vi där vi är och bara tacka å ta emot för alla chanser vi får. Vi missar inte gärna en straffspark även om den är tveksamt dömd. Nu förtjänar myglare dessutom åka dit, äntligen nån mening med FFP. Poff! Där sprack den blå månen😀

  7
  1
 3. Jag tror inte att City kommer bli avstängda. CAS kommer straffa dem med ännu mera böter men tillåter dem spela i CL.
  Om UEFA ska stänga av dem, då ska City inte tillåtas spela över huvudtaget. Därför kommer det ”bara” bli, typ, en halv miljard kronor i böter. Som är kaffepengar till Citys ägare.

  3
  5
 4. OGS och detta ManUtds lag kommer vara sämsta tränaren och laget från SAFs tid Om ManUtd under OGS inte tar en CLs plats trots den dåliga PL-säsongen och den stora chansen av även femte plats innebär CLs plats

  2
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen