post image

United planerar att ersätta John Murtough med ny sportchef

Skriven av: admin
Publicerad 2023-11-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt Manchester Evening News är flera förändringar att vänta. 

United lät i förra veckan meddela att Richard Arnold, den nuvarande VD:n, kommer att lämna både sitt uppdrag och klubben vid årsskiftet – och förväntningen är att ersätta blir Jean Claude Blanc, som innan han anställdes av INEOS hade en hög befattning i PSG.

Beskedet om Arnold kommer som ett steg i ledet av flera förändringar som kommer att ske i samband med att Sir Jim Ratcliffe och hans INEOS Group förvärvar 25% av Manchester United och tar kontroll över det fotbollsmässiga i klubben och Manchester Evening News menar att United nu också planerar att byta ut John Murtough, som är fotbollschef i klubben.

Murtough har varit anställd inom United i tio års tid och tog rollen som fotbollschef år 2021. Dåvarande VD Ed Woodward bestämde sig för att Murtough framför externa kandidater med större erfarenhet av uppdraget eftersom Murtough redan fanns inom organisationen och hade kännedom om klubben. Men en "välplacerad" källa säger till M.E.N att United vill ha en ny person på positionen.

Källa: MEN

 

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Maldini som sportchef skulle vara intressant med tanke på hur bra han gjorde det i AC Milan. I slutändan blev det kaotiskt när han fick sparken för många av spelarna hade sådan bra relation till honom. Kastade inte höga löner på spelare utan att först visa sig användbar.

    1
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen