Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

En fördröjd uppdatering om Uniteds övriga lag, vilken begränsar sig till matchrapporter (två matcher spelades med en vinst och en förlust som resultat) och ett fåtal nyheter då jag varit sjuk och det därmed inte blivit av att skriva in mer. Jag skulle också vilja höra vad ni helst ser i de här uppdateringarna, vilka punkter som ni tycker är viktiga och så vidare (nyheter om andra lag än de i titeln, landslagsuppdateringar, lånekoll etc). Jag har haft funderingar på att slopa veckouppdateringar med nyheter och så för att istället helt enkelt publicera matchrapporterna för sig på matchdagarna, men vill gärna höra vad ni tycker och tänker om det.

08/11 – Casey Stoney förlängde sitt kontrakt med United till 2022.

Stoney: ”Jag är extremt stolt över att vara involverad i Manchester United och jag är hedrad över att vara huvudtränare för ett så hårt jobbande och talangfullt lag. Jag vill tacka klubben för det fantastiska stöd de gett mig sen vi började den här resan och för förtroendet för vad vi bygger här. Jag vill nämna fansen, vars stöd har varit fantastiskt. Vårt jobb är att prestera för dem och få dem att komma tillbaka vecka ut och vecka in, och de fortsätter att göra det i mängder, ljudligt sjungande och stolta på läktaren. Jag måste även tacka mina spelare och min stab för den höga standard vi har satt de senaste 16 månaderna både på och bredvid planen. Vi har en speciell grupp som är urtypen för Manchester Uniteds värden, och vi har en oerhört spännande framtid för oss.

Woodward: ”Jag är överlycklig över att Casey har dedikerat sin framtid till klubben; vad hon har åstadkommit redan på så kort tid har varit oerhört imponerande. Att bygga ett lag från grunden och nå uppflyttning till WSL på första försöket var enanstående. Casey’s professionalism och plikttrogenhet till sin roll som huvudtränare är bäst av alla och det reflekteras i lagets prestationer och resultat denna säsong. Hon har också byggt på framgångarna från Girls’ Regional Talent Club och har fortsatt bygga på vår filosofi om att skapa en väg från akademin till seniorlaget.

08/11 – Dylan Levitt skrev på nytt kontrakt fram till 2022, med option på ett extra år.

08/11 - Kirsty Hanson fick göra sin seniordebut för Skottland, i en match mot Albanien. Jane Ross startade också, och Lizzie Arnot satt på bänken. Hanson stod för en riktigt pigg och lovande landslagsdebut där hon var ett konstant hot för Albaniens backlinje, även om hon hade otur och inte noterades för någon poäng. Däremot blev hon utsedd till matchens lirare. Som grädde på moset vann hon omröstningen och blev WSL Player of the Month för Oktober.

09/11 - Man City U18 vs Man Utd U18 @ Manchester City Academy

United XI: 1 Mastny - 2 Bejger, 4 Mengi, 5 Fish, 3 Devine - 6 McCann, 8 Helm - 7 Shoretire, 10 Mejbri, 11 Elanga - 9 Hoogewerf

United bänk: 13 Mee, 12 Hockenhull, 14 Wellens, 15 Hardley, 16 Sotona

Manager: Neil Ryan

City XI: 1 Bazunu - 2 Egan-Riley, 3 Burns, 4 Mbete-Tabu, 5 Wilson-Esbrand - 6 Robertson, 8 Fiorini - 7 Knight, 10 McAtee, 11 Edozie - 9 Palmer

City bänk: 12 Wright-Phillips, 13 McNamara, 14 Bobb, 15 Ijiwole, 16 Delap

Manager: Gareth Taylor

Domare: Declan Brown

Både Robertson och McAtee i Citys elva hade en bakgrund i United. Som vanligt när det gällde City så fick Unitedfans inte närvara och MUTV tvingades till en urusel kameravinkel i brösthöjd vid sidlinjen. Ingen annanstans är det så uselt, men City ser ut att i överlag ha anammat en Stasi-mentalitet kring sitt U18, i varje fall i samband med derbyn. Inte särskilt imponerande.

United sparkade igång matchen. I 4e minuten kom Burns nära för City med en lobb efter en trasslig hörnsituation, men den gick tätt över. Matchinledningen såg spelet bölja fram och tillbaka en del, men det var City som hade mest boll och som pressade högt och aggressivt. I 19e minuten fick Robertson iväg ett skott som gick i stolpen, fast en dykande Mastny hade nog tagit den om den gått på mål. Fiorini drog i 28e minuten iväg ett lågt skott ur halvdan vinkel som Mastny parerade. Domare Brown såg ut att vara väldigt ovillig att vifta med kortleken, då han såg ut att ge Robertson en sista muntlig varning typ tre gånger för upprepade fällningar. City fortsatte ha det mesta av bollen, och det mesta spelet skedde på Uniteds planhalva, dock utan att särskilt många klara lägen skapades. I 45e minuten la sig en City-spelare platt i straffområdet och ville ha straff... han borde snarare haft gult för filmning, men domare Brown ignorerade situationen fullständigt. När signalen för pausvila ljöd var ställningen fortsatt oavgjord, men United behövde nog höja sig ett snäpp i andra halvlek för att få med ett resultat.

När City sparkade igång andra halvlek hade varken Ryan eller Taylor gjort några byten. United fick en drömstart på andra halvlek då Mejbri redan i 46e tryckte in Devines inlägg från vänster till 0-1. Mejbris första Unitedmål. Bara två minuter senare var Hoogewerf nära att kunna avsluta på ett inlägg av Elanga, men han missade precis att nicka - hade han fått till nicken hade den gått in i öppet mål. City bytte i 54e ut Robertson för Delap. Två minuter senare kom matchens första gula när Mejbri drog ner Fiorini. Elanga skruvade i 62a minuten ett skott utanför bortre, där det hade varit smartare att spela bollen snett bakåt till McCann som hade haft öppet skottläge. Tre minuter senare utökade dock United då Helm spelade fram Mengi i boxen och denne placerade in 0-2 förbi en chanslös Bazunu. Det var Mengis första mål för U18. Mejbri plockades av för Wellens i 69e. Fiorini fick gult kort ett par minuter senare då han kom in sent mot Devine. City reducerade i 75e då Fish segade med bollen Delap snodde den, och denne kunde lobba över Mastny till 1-2. Delap fick dock gult kort då han knuffades lite med Mengi när denne plockade upp bollen ur mål. Mastny kapade både Fish och Delap i en utrusning i 80e, innan han parerade returen av McAtee. Bejger, som fått en smäll, fick lämna plats för Hardley i 86e. Palmer lyckades skicka ut en boll i omloppsbana två minuter senare. Shoretire fick kliva av för Sotona på tilläggstiden. När domare Brown till slut blåste av för full tid så stod United som vinnare efter att ha lyckats hålla undan för slutforceringen.

17/11 - Chelsea Women vs Man Utd Women

United XI: Earps - A.Turner, McManus, M.Turner, Harris - Zelem (c), Ladd, Groenen - Hanson, James, Galton

United bänk: Mikalsen, Ökvist, Toone, Smith, Sigsworth, Arnot, Ross

Manager: Casey Stoney

Chelsea XI: 30 Berger - 18 Mjelde, 4 Bright, 16 Eriksson (c), 25 Andersson - 22 Cuthbert, 5 Ingle, 10 Ji, 11 Reiten - 23 Bachmann, 9 England

Chelsea bänk: 28 Telford, 3 Blundell, 7 Carter, 14 Kirby, 21 Cooper, 24 Spence

Manager: Emma Hayes

Domare: Jack Packman

Första: Hemmalaget tog hand om avsparken på Kingsmeadow. Matchinledningen var väldigt fram-och-tillbaka, och matchens första riktiga läge (Eriksson hade bl.a. skjutit högt över efter en hörna) kom i 9e minuten då Hanson snodde bollen av Andersson nere vid kortlinjen och bröt in, men istället för att spela fram Groenen som hade nästan fritt läge så sköt hon bollen i burgaveln. A.Turner fick matchens första gula kort i 14e minuten för hands, då hon tog tag i bollen liggandes på marken efter att ha ramlat. Groenen skickade iväg ett skott rakt på Berger, men i övrigt så fastnade de flesta av båda lagens anfall på respektive backlinje. Bachman fick ett halvdant skottläge i 24e som tvingade Earps tippa bollen till hörna vid främre stolpen, och på hörnan så nickade Bright mot mål, men Earps kunde klistra nicken. Berger blev liggande tre minuter senare efter att ha fått en smäll i huvudet av James vid en djupledsboll. Efter lite behandling så kunde hon fortsätta.

Ji borde nog ha gjort det bättre när hon i 31a minuten fick ett skottläge efter att ha tagit emot en boll efter att Earps puttat ett inlägg ut i mitten av boxen, men efter att ha tagit sig förbi Zelem så sköt hon ett rätt dåligt skott som studsade ofarligt utanför. I 41a minuten så åkte McManus på gult kort, oklart för vad, då det var A.Turner som fällt en motståndare. Å andra sidan innebar det att A.Turner inte blev utvisad... det var bara för dåligt av domaren dock. Cuthbert fick Chelseas första gula på tilläggtsiden i första då hon fällde Galton. När domare Packman blåste för pausvila så var det fortsatt mållöst, i en match som inte bjudit på särskilt många chanser trots att den böljat fram och tillbaka.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan några byten av endera managern. I 53e minuten skickade United en frispark mot mål som inte innebar några problem för Berger att greppa. I 59e minuten plockades Hanson av för Sigsworth. Fyra minuter senare så tog Chelsea av Reiten för Kirby. Minuten därpå så blåste domare Packman straff då M.Turner gick in tufft mot Kirby i straffområdet. Straffen lär diskuteras men jag tycker inte att den var så mycket att orda om. Mjelde stegade upp och skickade straffen lågt intill ena stolpen, där Earps var på den men inte lyckades hålla den ute. 1-0 till hemmalaget med andra ord. I 74e minuten fick Zelem lämna plats för Toone (A.Turner tog över bindeln).

I 77e så kontrade United och James skickade bollen ofarligt över. Minuten därpå plockade Chelsea av Bachmann för Spence. Ross byttes in för James ytterligare nån minut därpå. Spence spelade fram Kirby i djupet i 81a, men Earps kom ut och fick en hand på bollen innan denna lyckades få iväg något avslut. I 82a så fick Toone iväg ett avslut som gick i ribban och studsade ner på Bergers ben och rensades till hörna framför mållinjen. Chelseas sista byte kom i 87e då Ji klev av för Carter. Närmare än Toones ribbskott kom inte United, så när domare Packman blåste av för full tid så stod Chelsea som knappa vinnare.

Allt som allt var det en match med små marginaler och tyvärr en domare som inte var på tillräcklig nivå (han var dock tredjevalet för matchen då Elizabeth Simms inledningsvis var uppsatt som domare, sedan ersatt av Adrian Quelch, innan det blev Packman som fick matchen), även om man inte kan lasta honom för hur matchen slutade (straffen kan diskuteras, även om jag tycker det såg korrekt ut att blåsa, och han klantade till det totalt vid McManus gula (som borde ha tillfallit A.Turner som redan hade ett gult, om han nu behövde dela ut ett, vilket var tveksamt då A.Turner tog boll, men två fel gör inte ett rätt)). United hade sina chanser, men tog dem inte (Hanson borde ha passat Groenen i inledningen, James hade ett par tillfällen då hon borde ha passat också), och man hade marginalerna emot sig exempelvis med Toones ribbskott. United ser ut att vara ett litet snäpp bakom topplagen, vilket ändå tre 0-1-matcher säger, men förhoppningsvis kan man samla erfarenhet under säsongen och höja sig lite. Det krävs inte mycket för United att kliva fram som en seriös titelutmanare.