Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

En uppdatering kring Uniteds övriga lag från förra veckan. Tre matcher spelades - U23 mot Stoke, damerna mot Reading, samt U21 mot Doncaster - på vilka det inkasserades tre segrar. U18 skulle ha spelat men den matchen sköts upp pga en vattensjuk plan.

Övriga nyheter

• 22/10 – U13 besegrade Wigan med 4-2.
  • Hannibal Mejbri spelade 56 minuter och gjorde två mål och en assist när Frankrike U17 krossade Cypern U17 med 8-0.
  • 23/10 – U13 bortaslog City med 0-3.
  • U14 slog Cardiff hemma med 3-2.
  • United uppgavs ha nått en överenskommelse med Real Zaragoza gällande Mateo Mejia, som i annat fall kunnat hamna på UEFAs bord. Enligt El Periodico de Aragon så betalar United €150k för ynglingen.
  • 24/10 – United uppges ha ögonen på den 17årige belgiske mittfältaren Aster Vranckx, till vardags i KV Mechelen. Man ska ha scoutat honom specifikt, men en övergång sägs inte vara aktuell just nu då spelaren ska vilja stanna och utvecklas i Belgien.
  • 25/10 – Mipo Odubeko, anfallaren som i somras lämnade United efter att ha nobbat ett scholarshipkontrakt, har nu skrivit på för West Ham. I och med att United erbjöd ett scholarship så kommer man få ersättning av West Ham.

Internationellt

• 24/10 – Tom Myles (U14), Hamzat Balogun (U15) och Tyler Fredricson (U15) är alla på träningsläger med Englands U15-landslag. Omari Forson och Sam Murray är med England U16, där även Sam Mather skulle varit med, men han missade pga sjukdom.
  • 25/10 – England U16 spelade två olika matcher med två olika lag, där Murray och Forson var i olika lag. Forsons lag spöade Skottland med 3-1, och Forson gjorde ett av målen. Murrays lag vann i sin tur med 2-1 mot Norge.

Lånekollen

• Alexis Sanchez (Inter): Skadad.
  • Chris Smalling (Roma): Spelade hela matcherna mot såväl Borussia Mönchengladback i Europa League (1-1, varnad) som Milan i ligan (2-1-vinst).
  • Aidan Barlow (Tromsö): Satt fast på bänken hela matchen när Ranheim besegrades med 4-2.
  • Joel Pereira (Hearts): Höll nollan i Hearts 0-0-kryss borta mot Livingston. Hearts kunde dock knappast vara särskilt nöjda med resultatet då de var en man mer från 49e minuten.
  • Dean Henderson (SheffU): Vaktade målet i Sheffield Uniteds kryss med 1-1 borta mot West Ham.
  • Kieran O’Hara (Burton): Höll nollan två gånger om mot AFC Wimbledon (1-0) och Blackpool (0-0), båda matcherna var hemma.
  • Ethan Hamilton (Southend): Hade ingen rolig vecka. Fick starta på tisdagen mot Doncaster, men hans match var slut redan i sjätte minuten då han kom in sent och högt och stämplade en motståndare på knät. Rött kort och uppförsbacke, särskilt då precis tillsatte nye tränaren Sol Campbell såg på från läktaren. Southend tog visserligen ledningen med 1-0, men i paus var det 1-2 och när ytterligare en Southendspelare fick rött kort i 53e så kollapsade allt, och man förlorade med 1-7. Nästa match, Campbells första, så var Hamilton avstängd när Ipswich vann med 1-3.
  • Cameron Borthwick-Jackson (Tranmere): Fast förankrad på bänken i Tranmere och fick se hela storförlusten med 5-0 borta mot Sunderland därifrån.
  • George Tanner (Morecambe): När Morecambe föll hemma med 0-2 mot Forest Green Rangers blev han utsedd till matchens lirare. Han spelade även hela matchen då man förlorade borta med 1-0 mot Stevenage, men det var efter det som den största smällen kom, då klubblegenden och tränaren Jim Bentley avgick för att ta över AFC Fylde.
  • Aimee Palmer (SheffU): Spelade hela matchen mot Charlton där Sheffield två gånger om kvitterade ett underläge. Charlie Devlin gjorde ett av Charltons mål i 2-2-krysset.
  • Charlotte Newsham (Huddersfield): Inget spel denna vecka då matchen mot Middlesbrough regnade bort.

25/10 - Man Utd U23 vs Stoke U23
United XI: 1 Woolston - 2 Laird, 5 Bernard, 4 Mengi, 3 Devine - 8 Galbraith, 6 Levitt - 7 Mellor, 10 Gomes, 11 Chong - 9 Greenwood
United bänk: 13 Fojticek, 12 Taylor, 14 Traore, 15 Puigmal, 16 Ramazani
Manager: Neil Wood
Stoke XI: 1 Nna Noukeu - 2 Wara, 5 McJannett, 6 Kigbu, 3 Corrigan - 4 Forrester, 8 Sörensen - 7 Dunwoody, 10 Ngoy, 11 Jarvis - 9 Kyeremateng
Stoke bänk: 12 Akandji, 13 Kanuric, 14 Porter, 15 Sankoh, 16 Varian
Manager: Kevin Russell
Domare: David Richardson
Mengi, som klev av skadad senast, var direkt tillbaka i spel. Grenwood, Chong och Gomes var återigen med U23 efter att ha fått begränsat med speltid i a-truppen, förmodligen för att hålla matchtempo uppe. United tog hand om avsparken i ösregnet hemma på Leigh Sports Village. Redan i 4e minuten kom Greenwood loss till ett läge framspelad av Chong, men hans avslut gick rakt på Nna Noukeu. Två minuter senare så tryckte han in Lairds inlägg från nära håll till 1-0. Matchinledningen var United för hela slanten. I 17e minuten kom Greenwood loss igen, framspelad av Gomes, men Nna Noukeu räddade det låga skottet med benet. Chong blev två minuter senare framspelad av Greenwood och skickade ett hårt och lågt skott som Nna Noukeu räddade nere vid stolproten till hörna. Stoke höjde sig lite efter det, men United hade fortsatt kontroll. Levitt skickade i 25e minuten iväg ett skruvat skott som smekte ovansidan av ribban. Woolston tvingades till en räddning på ett skott utifrån i 30e minuten, vilket var det närmaste Stoke kommit hittills.
Levitt blev liggande med ont i vristen i 32a minuten efter en vårdslös tackling av en Stokespelare, men efter lite behandling såg han ut att kunna fortsätta. Kvitteringen kom i 36e minuten då Jarvis slank emellan Laird och Mengi och hittade en helt ren Kyeremateng mellan Bernard och Devine som kunde raka in 1-1 förbi Woolston. Fyra minuter senare mötte Mellor ett inlägg av Laird men lyckades bara rikta det rakt på Nna Noukeus ben varefter en försvarare rensade. Strax därpå skickade Mengi en nick rakt i famnen på målvakten. Mot slutet av halvleken så hade Stoke tagit över och det var en hel del spel mot Uniteds mål. När domare Richardson blåste av för pausvila så var ställningen oavgjord. United borde ha utnyttjat sina lägen bättre, och försvaret såg fortsatt stundtals poröst ut.

Levitt kom inte ut till andra halvlek utan ersattes av Puigmal. Chong fick i 47e ett skottläge men fick se Nna Noukeu stå för en fin enhandsräddning till hörna nere vid stolproten. Han hotade Stokemålvakten igen med ett hårt skott i 50e, men fick se det tippas över. United tog ledningen igen i 51a: Chong tog sig fram ute till vänster, framspelad av en fin boll över backlinjen av Galbraith, och spelade in ett inlägg som Mellor tog ner till Gomes som vände bort en försvarare och placerade högt in 2-1 via Nna Noukeus hand. I 58e minuten fick United straff då Chong sprang sig loss och fälldes av Forrester, men Nna Noukeu räddade Gomes straff bra. Woolston tvingades till en fin räddning när Jarvis från utanför straffområdet drog till en rökare mot krysset, och målvakten lyckades styra bollen över ribban till hörna. I 62a minuten byttes Greenwood ut för Ramazani. Ramazani behövde inte ens en halv minut på sig att efter en hörna snappa upp en boll, ta sig förbi Sörensen och en utrusande Nna Noukeu och rulla in 3-1 i öppet mål.
Matchens första gula fick Dunwoody för att ha dragit omkull Mellor vid en kontring i 73e. Två minuter senare blev Gomes liggande efter att ha saxats ner i ett försök att komma först på ett inspel. Han fick dock bara med sig en hörna, vilken damp ner framför Mengi som skickade den högt över. I 76e åkte Gomes på gult kort, oklart varför. Han såg inte ut att ha en aning heller. Traore ersatte Gomes i 80e, och den senare satte sig på bänken med en ispåse på foten. Corrigan åkte på gult för att ha fällt Laird bakifrån i 89e, och med tanke på hur högt benet var så fick han vara glad att det inte var rött. Stoke kom kusligt nära att kvittera i 92a då Kyeremateng passade till Wara som från mitten av straffområdes utkant sköt bollen i stolpe-stolpe innan Laird kunde rensa precis framför linjen. När domare Richardson blåste av för full tid så stod United som klara och tämligen rättvisa vinnare, även om Stoke bjudit upp till kamp.

27/10 - Man Utd Women vs Reading Women
United XI: Earps - A.Turner, McManus, M.Turner, Harris - Ladd, Zelem (c), Groenen - Hanson, L.James, Galton
United bänk: Mikalsen, Ökvist, Toone, Green, Sigsworth, Arnot, Ross
Manager: Casey Stoney
Reading XI: 1 Moloney - 23 Rowe, 2 Leine, 26 Howard, 8 Allen - 6 A.James, 4 Williams (c), 18 Moore - 9 Eikeland, 16 Utland, 19 Chaplen
Reading bänk: 3 Pacheco, 14 Farrow, 15 Honnudottir, 21 Bennink, 27 Laws, 29 Skeels, 32 Childerhouse
Manager: Kelly Chambers
Domare: Helen Conley
Reading saknade sin kapten Harding, men vann slantsinglingen och valde sidbyte för att slippa solen i ögonen första halvlek. United tog avsparken på Leigh Sports Village inför 1997 åskådare. Galton fick redan i första minuten ett läge framspelad av L.James, men hon avslutade rakt på Moloney. I 7e minuten blev Leine och M.Turner liggande efter att ha nickat ihop rejält. Båda kunde dock fortsätta efter behandling. Knappa tre minuter senare var det istället Utland som blev liggande med näsblod efter att ha fått en smäll i en nickduell. Efter ett antal minuters behandling, ett tröjbyte (till en tröja utan nummer!) och ett väldigt märkligt försök att sätta bandage över hennes näsa (i slutändan nöjde de sig med en tuss bomull), så kunde hon till slut fortsätta. Dock inte före att United tagit ledningen: Galton tog sig i 16e minuten fram på sin kant och skickade in ett inlägg, vilket nickrensades dåligt av Howard och landade framför Hanson som drog in 1-0 på volley.
Strax därpå blev Moloney liggande efter en smäll då hon försökte skjuta ut en boll, men hon kunde fortsätta. Reading hade i 27e minuten ett skott i burgaveln som inte störde Earps. Zelem sköt ett skott utanför på pass av Galton, innan Reading nästan lyckades utnyttja en dålig bakåtpass, men de lyckades bara peta bollen strax utanför stolpen. I 34e minuten kom ett läge för United då L.James tog sig förbi Leine och föll mot Howard, men bollen hamnade hos Galton som sköt över på halvvolley. Allen blev liggande i 42a minuten efter att ha blivit tacklad av Zelem. Hon haltade runt lite innan hon kunde fortsätta. I den första av sju tilläggsminuter (pga alla skadeavbrott) så var Earps nära att släppa en ströboll förbi sig då hon tycktes missbedöma den något, men hon hann ifatt den innan den gick över linjen. I sjunde tilläggsminuten så kontrade United via Galton till vänster, och hennes inspel fann Zelem som skickade iväg ett högt skott som landade på nättaket. När domare Conley blåste av för pausvila så satt United i ledning efter Hansons mål.

Inga byten gjordes i paus, så Reading sparkade igång andra halvlek. Williams skickade ett skruvat skott tätt utanför bortre stolpen i 48e minuten. Reading hade ryckt upp sig från första och såg piggare och mer aggressiva ut. Det var mest Reading som anföll, men United lyckades iallafall hålla dem borta från att få iväg några avslut. Reading gjorde matchens första byute i 59e minuten då Chaplen fick lämna plats för Farrow. I 61a minuten så plockades Hanson av för Sigsworth. Allen åkte på gult kort i 67e minuten, matchens första. Ladd åkte på gult i 70e för en fällning tätt utanför straffområdet, vilket gav ett farligt frisparksläge till Reading. Williams försökte skruva bollen över muren men Zelem nickblockerade den över. United hade problem att få något grepp om matchen igen. I 74e kontrade man då Groenen petade fram en boll till Sigsworth som dock sköt i burgaveln. Två minuter senare fick Reading ett farligt frisparksläge igen, vid straffområdeshörnet, efter att någon fallit i duell med Galton. Williams skickade dock iväg ett skott som landade på nättaket. Strax därpå byttes Utland ut för Honnudottir. I 86e minuten så kontrade United då Sigsworth sprang sig loss på en långboll av Groenen och sköt in 2-0 över Moloney. Ett viktigt mål för United som sett pressade ut ett tag. I 92a minuten kom Toone in för Groenen.
United hade problem att kontrollera matchen och mittfältet slet med att försöka få något grepp. Där var det småmärkligt att Stoney inte ville göra några byten, särskilt då Green såhär långt har fått noll speltid överhuvudtaget. Däremot så var försvaret solitt och höll undan bra. Offensivt så var Galton som vanligt livsfarlig, och Hanson visar en förmåga att hålla sig framme för att göra mål.

29/10 - Doncaster Rovers vs Man Utd U21, EFL Trophy
United XI: 51 Kovar - 41 Laird, 71 Mengi, 58 Bernard, 75 Devine - 54 Galbraith, 47 Puigmal - 49 Mellor, 44 Chong (c), 59 Ramazani - 26 Greenwood
United bänk: 32 Woolston, 52 Taylor, 62 Elanga, 77 Fish, 65 Hoogewerf, 72 Helm, 61 McGhee
Rovers XI: 1 Lawlor - 2 Halliday, 5 Wright, 33 Daniels, 3 James - 12 Gomes, 8 Whiteman (c) - 23 Kiwomya, 19 May, 31 Ennis - 39 Thomas
Rovers bänk: 24 Dieng, 4 Anderson, 6 Sheaf, 7 Sadlier, 21 Longbottom, 22 Watters, 27 Greaves
Manager: Darren Moore
Domare: Alan Young
Vänsterback för Doncaster var Unitedprodukten Reece James, som gjorde en match för United innan han slutligen såldes till Wigan, varefter han sedemera hamnade i Doncaster via Sunderland. May tog hand om avsparken för Rovers hemma på Keepmoat Stadium. Gomes skickade i 3e minuten iväg matchens första avslut på mål, men hans skott utifrån räddades tryggt av Kovar. Hemmalaget inledde klart piggast. I sjunde minuten kom ett farligt läge för Doncaster då ett inlägg fann May helt ren vid bortre, men dennes avslut parerades med foten av Kovar. På inlägg av James två minuter senare så lyckades Kiwomya nicka i marken och över ur öppet läge. Kovar fick stå för en riktigt fin enhandsräddning efter en nick av Wright på hörna ytterligare två minuter senare.
Ennis ville sen ha straff för att ha fallit i straffområdet, men domare Young lyssnade inte. Ramazani fick i 21a minuten en muntlig varning om att lugna ner sig efter att han kommit in för sent i en duell för mycket. United kom minuten därpå loss i en kontring då Chong spelade en långboll till Greenwood, som dock inte fick några ytor utan fick bryta in i planen, men hans försök att passa en framstormande Chong bröts till hörna av en försvarare. Ramazani fick matchens första gula kort i 34e för upprepade fällningar. Gomes blev näste man att syna ostskivan då han kom sent in mot Laird fem minuter senare. När domare Young blåste av för pausvila var det fortsatt mållöst, trots Doncasters tidiga dominans.

Till andra halvlek fick Ennis och Whiteman lämna plats för Sadlier och Sheaf i Doncaster. Inledningen på andra halvlek bjöd på halvchanser åt båda håll, där sistabollarna inte riktigt satt. Lagen fortsatte utbyta halvchanser ut att på allvar sätta varandra på prov. Målnollan sprack tyvärr i 62a minuten då May drog till ett ofarligt skott rakt på Kovar, som dock lyckades tappa bollen över sig och in i mål till 1-0. Thomas fick lämna plats för Watters i 69e. Kvitteringen kom redan i 71a då Lairds inlägg nickrensades av en försvarare och damp ner centralt precis utanför straffområdet, där Galbraith mötte med en rejäl volleykanon till 1-1.
Wood gjorde sitt första byte så sent som i 77e, då Puigmal haltade av för Helm. Mellor kutade sig till ett läge två minuter senare, men hans avslut gick rakt på Lawlor. Kiwumya blev sittande i 85e eter att ha halkat i straffområdet, vilket tydligen gjorde illa hans knä. Efter lite behandling såg han ut att kunna fortsätta dock. Elanga ersatte Ramazani i 86e. Tre minuter senare blev det bråkigt mellan Mellor och May, och den förre var dum och satte pannan mot ansiktet på den senare, som försökte sälja det dyrt. Domare Young valde dock att varna båda. United satte sen i 94e minuten 1-2 då Greenwood bröt sig in från högerkanten och vallade in bollen i nät via Lawlor. Strax därpå blåste domare Young av för dagen, och United var klara för avancemang från sin grupp.
En fin seger där man återigen visat bra karaktär med att lyckas höja sig efter en klenare inledning mot seniormotstånd i cupen. Framförallt så utmärkte sig Galbraith, Kovar, Devine och Greenwood. Den enda jag var lite besviken över var Chong som frånsett vissa glimtar ute på sin kant var rätt perifer.