Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

En uppdatering kring Uniteds övriga lag för senaste två veckorna...

Övriga nyheter

• 03/10: Akademin körde en träningsmatch för spelare som inte fått spela så mycket (U18-nivå, med en hel del U16-inslag) mot Cardiff U18. XI: Guadagno - Hughes, Ibrahim, Bennett, Dodgson - Iqbal, Savage (c), Mejia - Shoretire, Sotona, Forson. Bänk: Neville, Wellens, Mainoo, Mather, Kavanagh. Cardiff vann matchen med 0-5.
  • U14 spelade en hemmamatch mot Accrington och vann med 4-0. Paige Wilding gjorde 2 mål och James Nolan ett.
  • 04/10: U15 spelade första matchen av en PL-turnerning och besegrade Newcastle 1-2 borta. Övriga lag i gruppen är Dynamo Kiev och Chelsea.
  • 05/10: U16-wingern George Walters lämnade och skrev på för Burnley.
  • Förre United-spelaren Regan Poole blev för första gången uppkallad till Wales a-landslag då han ersatte Chris Mepham.
  • 08/10: U13 krossade Accrington med 5-0.
  • 09/10: U21 Women hämtade upp 0-2 till 2-2 hemma mot Arsenal, och Maria Edwards gjorde båda målen, i 91a och 94e minuten.
  • 19årige U23-keeepern Matej Kovar skrev på ett nytt kontrakt, men kontraktslängden offentliggjordes inte.
  • 11/10: United uppges bevaka 15åriga polska supertalangen Kacper Kozlowski, som redan gjort sin seniordebut för Ekstraklasa-ledarna Pogon Szczecin. Kozlowski spelar till vardags innermittfältare och har representerat Polen på U17-nivå. Han har kontrakt till 2022.
  • United, tillsammans med exempelvis Real, City, Chelsea och Arsenal, uppges vara intresserade av Le Havre U17s försvarare Tom Cadoche. Han uppges behöva ta ett beslut om sin framtid framåt nyår.
  • 12/10: U15 slog Burnley med 4-2, U14 slog Burnley med 6-3, och U13 slog Plymouth med 4-2.

Internationellt

• Följande spelare kallades upp till landslagsspel: Mary Earps (England), Abbie McManus (England, tvingades lämna återbud pga skada), Sam Murray (England U16), Sam Mather (England U16), Omari Forson (England U16), Dylan Levitt (Wales U21, första gången), Charlie Savage (Wales U17),  Tahith Chong (Nederländerna U20), Dillon Hoogewerf (Nederländerna U17), Ethan Galbraith (Nordirland U21), Lukasz Bejger (Polen U19), Hannibal Mejbri (Frankrike U17), Isak Hansen-Aaroen (Norge U16), Daniel James (Wales), Scott McTominay (Skottland), Ondrej Mastny (Tjeckien U18), Kieran O'Hara (Irland), Diogo Dalot (Portugal, lämnade återbud pga skada), Marcus Rashford (England), Harry Maguire (England), Dean Henderson (England, uppkallad som ersättare efter skadeåterbud från Unitedprodukten Tom Heaton), Mason Greenwood (England U21, tvingades lämna återbud pga skada), Brandon Williams (England U20), Angel Gomes (England U20, uppkallad som ersättare efter skadeåterbud),Tom Myles (England U15), Lee O'Connor (Irland U21), James Garner (England U19), Teden Mengi (England U18), Will Fish (England U17, första gången), Harvey Neville (Irland U19, första gången, tillgänglig då hans mors familj är irländsk) Aurora Mikalsen (Norge), Victor Lindelöf (Sverige), Marcos Rojo (Argentina), David De Gea (Spanien), Arnau Puigmal (Spanien U19, lämnade återbud pga skada).
  • Spelare som troligen hade blivit uttagna om de inte varit skadade inkluderar Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw, Paul Pogba, Anthony Martial, Ethan Laird och Jackie Groenen. Jesse Lingard petades däremot pga usel klubblagsform.
  • Mary Earps vaktade målet när England föll med 1-2 mot Brasilien. Förra Unitedkaptenen Alex Greenwood spelade också hela matchen.
  • James Garner spelade hela matcherna för England U19 i såväl förlusten mot Frankrike med 1-3 och vinsten mot Belgien med 4-2 - han var kapten i båda matcherna och gjorde Englands tröstmål på straff mot Frankrike.
  • Både Angel Gomes och Brandon Williams spelade hela matchen när England U20 kryssade med 2-2 mot Italien, där Gomes stod för båda Englands mål, varav det ena på straff.
  • Will Fish fick göra sin U17-debut i en förlust med 2-1 mot Tyskland, men han fick i varje fall göra Englands tröstmål på tilläggstid.
  • Harry Maguire spelade hela matchen i Englands 2-1-förlust mot Tjeckien, där Marcus Rashford byttes in i paus och Dean Henderson fick se hela matchen från bänken.
  • Varken Victor Lindelöf (pga ryggskada), David De Gea (bänkad) eller Marcos Rojo (bänkad) deltog i sina landslags respektive matcher.
  • Scott McTominay spelade dock hela matchen när Skottland äntligen fick lite medvind och lyckades segla förbi San Marino utan problem. I vinsten med 6-0 så stod Unitedbevakade Villa-mittfältaren John McGinn för ett hattrick i första halvlek, där McTominay assisterade det andra målet. Det var dessutom ett långskott i ribban av McTominay som bäddade för att Shankland kunde trycka in 4-0-målet.
  • Daniel James spelade hela matchen när hans Wales kryssade med 1-1 mot Kroatien. Han fick en otäck smäll i huvudet i en kollision med Barisic, men kunde ändå spela hela matchen (vilket det ändå blivit lite snack om i efterhand, med tanke på senare tids debatt kring huvudskador).
  • Dylan Levitt gjorde en assist när Wales U21 spelade mot Moldavien U21 på bortaplan, då hans hörna nickades in till 0-1.

Matcher
Blott tre matcher har spelats under den här tvåveckorsperioden, pga landslagsuppehåll.
Först ut var U21 i EFL Trophy den första oktober, då de ställdes mot Lincoln City på bortaplan, inför 3432 åskådare på Sincil Bank.
United XI: 51 Kovar - 47 Puigmal, 58 Bernard, 71 Mengi, 75 Devine - 37 Garner, 63 Levitt - 57 Traoré, 54 Galbraith, 44 Chong - 59 Ramazani
United bänk: 32 Woolston, 77 Fish, 74 McCann, 61 McGhee, 62 Elanga, 72 Helm, 65 Hoogewerf
Manager: Neil Wood
Lincoln XI: 21 Smith - 22 Lewis, 6 Bolger, 24 Melbourne, 3 Toffolo - 12 Chapman, 4 O'Connor - 26 Anderson, 28 Hesketh, 18 Grant - 29 Akinde
Lincoln bänk: 1 Vickers, 10 Payne, 11 Andrade, 14 Adebayo-Smith, 15 Bradley, 17 Walker, 20 Connolly
Manager: Michael Appleton
Domare: Rob Lewis
United saknade Williams, Laird, O'Connor, Gomes, Mellor, Tanner, Ercolani och Fojticek från truppen mot Rotherham senaste U21-matchen.
Det var Lincoln som inledde bäst och kontrollerade spelet från start. Lincoln hade ett klart fysiskt övertag. Kovar tvingades till en svår räddning redan i andra minuten, och Lincoln prickade även ribban första kvarten. United tog ledningen i 20e minuten tog ledningen då Chong passade fram Garner i mitten som placerade in 0-1 via stolpen. Målet:

Efter målet började United lyckas jobba sig in i matchen mer. O'Connor fick syna det gula kortet efter att ha fällt Chong i 24e, och tio minuter senare åkte även Bolger på ett efter att ha knuffat omkull Ramazani. I 45e minuten kom Lincoln nära igen då Anderson prickade stolpen med en nick.
Till andra halvlek fick Chong lämna plats för Elanga - sannolikt ett planerat byte då Chong förmodligen följer med EL-truppen till Holland. Lincoln hade tämligen omgående en boll inne, men den vinkades bort för offside. I 56e minuten fick Lincoln iväg en nick mot mål efter hörna, men Garner var bra placerad och kunde nickrensa. Strax därpå orsakade dock Traoré en frispark strax utanför straffområdet. Grant stegade upp och skickade den mot mål, men Kovar klistrade den säkert. I 61a minuten så dribblade Ramazani runt lite vid kanten av straffområdet tills han lessnade och drog ett skott mot mål, vilket gick i stolpen och ut där försvaret kunde rensa. I 72a minuten föll Elanga i straffområdet, men domare Lewis friade, och reprisbilderna gav honom rätt. Levitt plockades av för Helm i 74e. I 83e minuten så borde United ha utökat då Melbourne halkade vid en långboll och lät Ramazani springa sig fri, men Smith fick en touch på avslutet som gick i bortre stolpen och ut. United kontrade i 87e och Elanga spelade bollen till Traoré som sköt ett lågt skott rakt på Smith. Minuten därpå skickade Elanga ett långskott rakt i famnen på Smith, innan Garner snodde en boll och försökte lobba över Smith - lobben missade mål men Smith var på den, så det blev en resultatlös hörna. Ramazani fick gult kort i 93e för att ha sparkat bort bollen vid en avblåsning. När domare Lewis blåste av för full tid så stod United som vinnare efter Garners mål.
Garner, Mengi och Chong såg alla bra ut, och Kovar var riktigt bra i målet. Helm stod för ett fint inhopp, och Ramazani imponerade ändå med sin vilja. Framförallt Traoré utmärkte sig dock negativt då han såg väldigt loj och ointresserad ut, och Puigmal hade det därav tufft då han blev lämnad ensam på högerbacken.

Näst ut var U18 som den 5e Oktober spelade en bortmatch mot Newcastle U18 på Newcastle United Academy.
United XI: 1 Mastny - 2 Neville, 5 Fish, 4 Hockenhull, 3 Devine - 6 McCann (c), 10 Mejbri, 8 Wellens - 7 Helm, 9 Hoogewerf, 11 Elanga
United bänk: 13 Guadagno, 12 Hardley, 14 Shoretire, 15 Sotona, 16 Forson
Manager: Neil Ryan
Magpies XI: 1 Marshall - 2 Oliver, 5 Swales (c), 6 Gamblin, 3 Midgley - 4 Carlyon, 8 Rounsfell - 7 Stephenson, 10 Gilchrist, 11 Harrison - 9 Reed
Magpies bänk: 12 Brannen, 13 Brown, 14 Scott, 15 Miley, 16 Nicholson
Manager: Dave Watson
Ett möte mellan två svaga lag: United hade bara tagit 6p på 6 matcher, med -3 i målskillnad, och Newcastle var jämförbara med 8p på 6 matcher och -5 i målskillnad. United tog hand om avsparken på Newcastle United Academy. Redan i 6e minuten fick Fish gult kort då han kapade Swales i offensivt straffområde efter en framåtlöpning där han tappade kontrollen över bollen och gick in lite väl hårt. Swales blev liggande och behövde behandling - han tvingades halta av skadad och ersattes av Brannen. Newcastle tog sig framåt i 10e minuten och en Newcastlespelare lyckades i kamp med Devine dra iväg ett skott som gick utanför bortre. Gilchrist skickade en boll över i 15e minuten. Hemmalaget tog ledningen i 18e minuten då Mejbri blev av med boll och Gilchrist kunde avancera fram i mitten och placera in 1-0. Spelmässigt var det ganska jämnt, och chansmässigt var det fattigt. I 32a minuten så kom dock 2-0, efter att ett inlägg efter en hörna nickats och flipprat omkring lite, innan den hamnade framför Stephensons fötter och denne kunde trycka in bollen i mål. I 36e minuten bytte Mejbri skor, vilket förmodligen var vettigt då han halkat runt en hel del. Reed tog sig framåt minuten därpå men lyckades bara skicka ett skott rakt i famnen på Mastny. I 38e minuten så spelade Elanga fram Devine på kanten, och denne drog iväg ett inlägg som Hoogewerf mötte fri i boxen och nickade in till 2-1. Målet: https://streamja.com/56gl
Nån minut senare så drog McCann till ett skott som Marshall inte kunde greppa, men ingen var nära nog att utnyttja det utan han kunde plocka upp sin retur. I 39e minuten så spelades Hoogewerf loss av Wellens, tog sig förbi Gamblin och försökte sig på ett avslut ur dålig vinkel, men Marshall touchade bollen som gick utanför bortre stolpen. Helm försökte sig på ett skott i 41a men lyckades inte få det på mål. I 44e minuten så kom Gilchrist nära igen med ett skott från centrala straffområdeslinjen, men denna gång så skickade han den tätt över. Elanga skickade ett skott över på kontring minuten därpå. I 3e tilläggsminuten så drog Mejbri på sig ett gult kort för protest. Även Newcastles Carlyon fick syna ostskivan i samma veva.
Det första som hände i andra halvlek var att Reed tog sig fram och fick iväg ett skott som Mastny fick parera nere vid närmaste stolpen. I 52a minuten så tog sig Hoogewerf förbi ute till vänster, där både Brannen och Oliver ramlade i försöken att stoppa honom, och Hoogewerf drog iväg ett avslut som gick i stolpen och ut, och returen sköt Mejbri utanför andra stolpen. I 54e minuten drog Devine in ett inlägg i boxen vilket en Newcastlemittback fick beslutsångest på, så bollen hamnade hos Hoogewerf som bara hade att lägga in 2-2 över Marshall. Målet: https://streamja.com/O1NO
I 68e minuten plockades Helm av för Sotona. Sotona fick omgående ett läge framspelad av Hoogewerf, men hans skott täcktes av en försvarare. I 72a minuten nådde Fish högst på en hörna av McCann och nickade in 2-3. Målet: https://streamja.com/10wr
Minuten därpå så tog sig Sotona fram, dribblade lite för att hålla försvararna fokuserade, och slog sen en passning snett inåt och bakåt där Elanga hade all tid och yta i världen att sikta och placera in 2-4 lågt i ena hörnet. Grymt förarbete av Sotona, ingen av försvararna såg den passningen komma. Målet: https://streamja.com/0196
Ytterligare en minut senare så fick Elanga en boll av Mejbri, gick på skott utifrån och drämde upp 2-5 i krysset, ribba in och otagbart för Marshall. Målet: https://streamja.com/n1dv
I 80e minuten stod Carlyon för en sen kapning av Devine, men domaren var snäll och lät honom komma undan utan ett andra gult. Carlyon fick i 84e minuten lämna plats för Miley. Hoogewerf klev av för Shoretire två minuter senare. Midgley fick gult kort i 87e då han kom in sent mot Elanga. Mejbri plockades av för Forson minuten därpå. När domaren blåste av matchen så stod United som klara och rättvisa vinnare efter en underhållande match.

Sist ut var damerna, som igår söndag åkte för en bortmatch mot Spurs i London.
United XI: Earps - Harris, A.Turner, M.Turner, Smith - Ladd, Zelem (c), Groenen - Hanson, James, Galton
United bänk: Mikalsen, Ökvist, Green, Toone, Ross, Sigsworth
Manager: Casey Stoney
Spurs XI: Spencer - Neville, Godfrey, Fitbey, Percival - Peplow, Green (c) - Furness, Graham, Ayane - Dean
Spurs bänk: Morgan, Schillaci, Worm, Wynne, Haines, Addison, Quinn
Manager: Karen Hills & Juan Amoros
Abbie McManus, som tvingats lämna Englands landslagstrupp förra veckan, var otillgänglig pga skada.
Spurs tog avsparken på The Hive (Barnet FCs hemmastadium - första gången United möter Spurs där, då förra säsongens bortamatch var på Cheshunt Stadium, men man mötte London Bees på The Hive förra säsongen). Det var dock United som tämligen omgående skapade en kedja bra lägen, först ett skott av James som parerades av Spencer, sen ett skott av James som tog i insidan av stolpen, och till slut en halvvolley av Hanson som räddades på linjen av Spencer. Groenen fick iväg ett skott i sjunde minuten som gick rakt i famnen på Spencer. Zelem fick tid att sikta upp ett skott vid straffområdeslinjen men placerade det utanför ena stolpen. United tog ledningen i 13e minuten då Groenen drog till ett skott som blockerades, och Hanson hann först på den liggande bollen, fintade bort en försvarare och halksköt in 0-1 lågt intill närmaste stolpen.

I 16e minuten drog James iväg ett skott som Spencer räddade enkelt. Efter att Hanson lobbat in en boll i straffområdet efter ett inkast så tog Galton ner den och drog till ett skott som slank tätt utanför. I 22a minuten blev Godfrey sittande med ont i knät och behövde behandling efter en tackling av James. Efter en stunds behandling såg hon ut att kunna fortsätta. Galton skickade i 36e minuten ett direktskottsförsök på Groenens inlägg över. Det var United som hade i stort sett full kontroll över spelet och man skapade en hel del, framförallt genom Groenen. Graham tog sig förbi och bröt in på vänsterkanten i 38e men lyckades inte utnyttja det. I 43e minuten fick Spurs ett farligt frisparksläge rätt billigt då Ladd nickade ihop med Furness, men Peplow lyckades inte rikta frisparken mot mål utan skickade den över. När domaren blåste för pausvila så satt United i ledning, men den borde rimligtvis ha varit större än bara ett mål.
Andra halvlek sparkades igång av United, utan att några byten gjorts. I 52a minuten utökades ledningen då Neville styrde in Galtons inspel i egen kasse. 0-2. I 57e minuten fick Spurs iväg en nick mot mål som Earps kunde plocka ner. Spurs hade mer offensiv i andra än de hade i första, men lyckades inte skapa riktigt giftiga lägen. Furness fick matchens första gula i 60e minuten då hon kapade Galton bakifrån. I 64e minuten blev Groenen sittande efter att ha fått en smäll av Neville, men hon kunde fortsätta. I 66e så kom matchens första byte då Hanson plockades av för Sigsworth. Haines kom in för Peplow tre minuter senare. Spurs kom jäkligt nära via Furness i 71a, då hon drog iväg ett långskott som Earps precis nådde att tippa i ribban och ut. I 76e minuten borde United ha utökat då Sigsworth och Groenen kontrade, och den förra passade fram den senare i mitten av straffområdet, men hennes avslut touchades av Spencer och rensades på linjen av en försvarare, innan Sigsworth skickade returen utanför. Ladd plockades av för Toone i 79e. I 81a minuten åkte James på gult för en tackling bakifrån mot Neville. Filbey fick lämna plats för Wynne i 82a. Groenen togs av för Ross i 85e. Zelem fick ett väldigt billigt gult ett par minuter senare då en motståndare föll lätt i en löpduell. I 90e minuten åkte United på ett bakslag då James fick sitt andra gula kort för dagen, för en tackling mot Haines. Ganska tufft, men hon missade bollen helt. Bara minuter senare så slog Galton ett inlägg som Ross tog ner och via Nevilles fot petade in förbi Spencer till 0-3. När domaren blåste av matchen stod United som klara och rättvisa vinnare, även om James utvisning var smolk i glädjebägaren.