post image

Ten Hags oroväckande medgivande: United kommer aldrig spela sån fotboll

Skriven av: admin
Publicerad 2023-10-31
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag medger att Manchester United aldrig kommer kunna spela lika attraktiv fotboll som hans Ajax. 

United såg förra säsongen – åtminstone under delar av säsongen – äntligen ut att ha en riktning. Man hade rekryterat en modern progressiv manager som imponerat under sin tid i Ajax och spelat modern fotboll med strukturer för hög press och en attraktiv offensiv spelstil.

Ten Hag insåg ganska fort att han inte skulle kunna göra detsamma under sin första säsong i United och såg då till att anpassa sin taktik, men efter ännu ett transferfönster så var förhoppningen att United skulle ta nya steg i processen mot att få en tydlig identitet.

Så har det inte blivit. Man har istället tagit stora kliv bakåt och ser nu mer identitetslösa ut än någonsin. Erik ten Hag har spenderat omkring £400 miljoner på spelare under ett års tid och även om han kanske inte alltid fått exakt de spelarna han helst velat så, så bör det ändå vara tillräckligt för att göra spelmässiga framsteg. Det finns managers i Premier League som implementerat sina stilar trots avsevärt mindre investeringar än vad Erik ten Hag kunnat göra.

Derbyt mot City i söndags var tragik. United var så underlägsna och utspelade att det är svårt att se hur man ska kunna resa sig och hitta en riktning igen. Och efter matchen medgav Ten Hag i en intervju med Viasat att United aldrig kommer kunna spela den typen av attraktiv fotboll som Ajax spelade under hans ledning - och som många trodde han skulle implementera också i United.

"Vi kommer aldrig spela sån fotboll, för det var andra spelare där. Det var inte heller därför jag kom hit. Vi spelar annorlunda fotboll här än vad jag gjorde i Ajax. Och det är för att jag måste göra det. Jag kan inte spela på samma sätt. Det är spelarna som avgör hur man spelar. Ajax har ett väldigt typiskt och karaktäristiskt sätt att spela. Med Manchester United kommer jag alltid visa upp en annan typ av fotboll. Det gjorde jag förra året också. Vi spelar mycket mer direkt fotboll här för jag har spelarna för det."

Oroväckande kommentarer från Ten Hag.

Källa: MEN

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

10 KOMMENTARER

 1. Detta uttalande gör mig extremt oroad . Varför anställer man en tränare som praktiserat possessionfotboll i över 10 årom tanken är att spela efter materialet o spela ”rak fotboll ” . Det finns massor av managers som är mer lämpade att spela den typen av fotboll . Varför anställde man inte typ Conte eller zidane isf ? Det är som om Sossarna skulle välja Carl Bildt som partiledare även om hans personliga ideologi är moderatpolitik.

  12
  1
  1. Det är inte bara att anställa en tränare som zidane eller conte. Vi hade mou tex som var väldigt taktiskt med att parkera bussen och kontra. Det gick inte så bra mer en ett fint pris. Sen kanske inte tränarna vill komma och vad händer då? Då får man en andra hands tränare eller till och med tredje val. Då får vi ändå problem. Moyes va ju bara ett haveri.

   1
   0
   1. Nej det håller jag med om . Jag vill inte ha conte eller zidane. Conte ville ju ändå komma till oss och även Poch har velat komma . Tror inte vi har problem att attrahera de bästa tränarna . Det jag vill komma med är att om man inte anställer Ten Hag för den fotbollen han spelade i Ajax, då är man riktigt snett ute . När Pep kom till city så var det många i den truppen som inte var ämnade att lira possession men han har fått tid att implementera sitt spel . Ten Hag måste få göra samma sak annars finns det ingen anledning att ha honom som manager .

    1
    1
 2. I slutändan är det inte ten Hag som gör köpen, så det är inte heller han som spenderat £400m.
  Panik köp av Antony för en löjlig summa. Panikköp av Casemiro. Bara där har vi £160m spenderat av Arnold och Glazers.

  Som Neville sa: ”om ens barn frågar gång på gång efter en dyr leksak så är det ändå upp till föräldrarna om det spenderas på inköpet.”

  5
  0
  1. Min bild av klubben är tvärtom , dvs att våra tränare har haft full makt när det kommer till transfers. Glazers skiter ju fullständigt i hur det går sportsligt och så har de anställt extremt dåliga ledare i form av Woodward o Arnold som inte verkar har någon pondus alls utan ger över allt ansvar till tränaren .
   Det är ju inte Klopp som ligger bakom liverpools bygge utan det är väl Edwards som gjort alla smarta värvningar . Ofta är ju tränare mer kortsiktiga i sitt tänk o sportchefer mer långsiktiga .
   Jag tror en grymt skicklig sportchef som kan bygga lag är det som vi behöver innan vi kommer kunna utmana om PL-titeln.

   1
   4
   1. Sen är det nog ledningen sommarstäder köpen. Tränaren har kanske önskemål.
    Köp som
    Sanches och Ronaldo är som neville sagt att det är bara panik köp. Ingen logik alls. Zlatan va kanske inte heller det. Processen runt värvning och scouting är helt annorlunda än om du jämför med tex Liverpool. Därför ingen tränare Lyckas riktigt.

    0
    1
    1. Ronaldo var säkert klubbledningens beslut att värva . Men Mou ville ju ha både Sanchez o Zlatan ? Har svårt o se att vår klubbledning ens visste att spelarna vi värvat från Holland ens existerade innan Ten Hag ville värva dom ?
     Nej verkligen det håller jag helt med om att det skiljer natt o dag . Men jag hoppas ratcliffe tillsätter en stark sportslig ledning som kommer jobba likt Liverpool gjort under Edwards snarare än att tränaren ska få all makt .

     0
     1
   2. Håller med dig. Det ska inte vara tränaren som ska vara ute på marknaden och leta spelare han vill ha. Han ska säga till ledningen vilken typ av spelare han vill ha, tex en vänsterfotad mittback med bra passningsfot, bra i luften osv, sen är det scountingteamet tillsammans med sportchefen som ska ta fram bra alternativ. Sen kan tränaren vara den som i slutändan väljer vilket av alternativen man signar, för klubben ska heller inte ta in spelare som tränaren inte vill ha.

    0
    0
    1. Antony är en spelare som Ten Hag ville ha, men han valde hon honom för att ledningen inte kunde ta fram ett bättre alternativ så då fick Ten Hag ta en spelare som han känner till och känner att han kan lita på. Svårt för honom att veta om han skulle funka i PL vid den tidpunkten.

     0
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen