post image

Ten Hag om vad United måste göra för att bli titelutmanare på allvar

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag förklarar vad Manchester United måste göra för att ta nästa steg i processen. 

Manchester United har gjort stora framsteg under Erik ten Hag. Man har vunnit Ligacupen, man ser ut att vara på väg mot kvartsfinal i Europa League och man är i kvartsfinal i FA Cupen. Fram till nyligen var det till och med prat om att man skulle utmana om ligatiteln, men det tåget har troligen gått efter de senaste veckornas sämre resultat. Inför kvällens åttondelsretur mot Real Betis pratar Erik ten Hag om vad som krävs för att United ska ta nästa steg och på allvar ses som en titelutmanare i Premier League.

"Jag tycker vi har gjort bra framsteg men vi måste inse att det fortfarande finns ett avstånd. Jag kan inte förvänta mig att vi ska stänga det gapet så snabbt. Men vi vill vinna alla matcher, oavsett motståndare. Jag tycker vi visat det i alla våra matcher - att vi vill vinna varje match. Vi har slagit alla topplagen, så vi är kapabla att göra det. Men nu måste vi ta nästa steg och vara mer dominanta, mer konsekventa. Så vi har några steg kvar att ta och vi vet att vi kan göra det."

"Ni kan ju ser hur konkurrensen ser ut. Och jag har hört det från både spelare och managers i Premier League, att Premier League aldrig varit så svårt som nu. Det finns så många lag som utmanar. Det handlar inte om två lag. Det är fem, sex, sju lag. Så man måste vara väldigt bra om man vill vinna ligan. Vi siktar på det, men det är sex eller sju andra klubbar som vill samma sak och de kommer också investera och spendera stora pengar. De har fantastiska managers och spelare. Det finns många detaljer, men vi har slagit alla lag i Premier League, så vi vet att vi kan göra det men alla inom klubben och laget vet att vi har några steg kvar att ta."

Ten Hag ville också belysa Uniteds stora bekymmer med skador och avstängningar den här säsongen. Anthony Martial har varit borta i mer än hälften av Uniteds matcher med fem olika skador och Cristiano Ronaldo lämnade klubben i vintras - och man kunde inte ersätta honom med en värdig anfallare. Christian Eriksen är långtidsskadad och nu blir Alejandro Garnacho borta på obestämd tid med en ligamentskada i ankeln. Och Casemiro kommer avtjäna fyra matchers avstängning efter sitt andra röda kort på ca en månad.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

 1. Skador är del av sporten. Bara gilla läget och hoppas på att ersättaren kan leverera på motsvarande sätt som den ordinarie.

  Det ten Hag inte vill prata om är att skador uppstår även av för hårt spelande. De bästa spelare i topplagen spelar dryga 60 matcher per säsong i klubblaget. Sedan tillkommer alla landskamper. Det är i princip helt omöjligt att vara på topp och inte ha ont nånstans om du spelar 70-80 matcher under en hel säsong och då måste spelaren få vila ett tag.

  Det enda laget som verkar klara av skador och avstängningar utan att kvalitén i laget försämras nämnvärt, är City. United måste ha en trupp likvärdig med City. Annars kommer vi aldrig vinna de stora titlarna. Arsenal må vinna PL denna säsong. Men om dom får problem med några nyckelspelare nästa säsong, får dom vara glada om dom klarar av topp 4 i PL.

  Liverpool kommer troligen tillbaka i gott slag inom 1-2 år, då dom verkar ha väldigt ålderstiget lag som helt klart måste föryngras ordentligt.

  Så det är precis som ten Hag säger. Det är inte lätt att vinna PL.

  5
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen