post image

Ten Hag om De Geas Golden Glove

Skriven av: admin
Publicerad 2023-05-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag om David de Geas "Golden Glove". 

I och med att Manchester United höll nollan mot Bournemouth igår och Liverpool släppte in mål mot Aston Villa så står det klart att David de Gea nu officiellt vinner säsongens Golden Glove, före Allison. De Gea har emellanåt fått en hel del kritik och hans roll som Manchester Uniteds givna förstamålvakt sägs vara osäker efter att han stått för fyra matchavgörande tabbar under säsongen och ofta visat prov på tvivelaktigt spel med fötterna.

Men en reflexmålvakt av rang är han onekligen och om han håller tätt i Uniteds två sista matcher kommer han slå sitt eget personliga rekord på 18 hållna nollor från säsongen 2017/2018 - en säsong då han också vann Golden Glove.

"Glöm inte laget, för vi försvarar med elva spelare och vi spelar med en bra plan. Men såklart så har vi i slutändan en väldigt bra målvakt och han har gjort många väldigt bra räddningar. Och idag gjorde han ett väldigt bra jobb igen" sa Erik ten Hag efter matchen.

Källa: Manutd.com

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Jag tycker inte att de Gea är PLs bäste målis. Han var det en gång i tiden, men de senaste säsongerna har han varit alldeles för ojämn, för att ens rankas topp 5 i världen.
    Men om man bara räknar hur många nollor man håller under en säsong för att bedöma vilken målvakt som är bäst, då är uppenbarligen de Gea bäst, då han håller flest nollor. Men målvaktsarbete är så mycket mera än bara nollor och de Geas klantighet under vissa matcher gör att försvaret får vara extra skärpta, vilket i sin tur gör att de Gea ser bättre ut än vad han egentligen är.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen