post image

Ten Hag kritisk mot domarna i PL: Casemiro är hård, men han är rättvis

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag säger att domarkåren i Premier League inte är konsekventa i sina domslut och riktar kritik mot Anthony Taylor för dagens röda kort på Casemiro.

Casemiro var inte känd för ett hårt spel som ledde till utvisningar under sin tid i Spanien. Han fick aldrig ett rött kort. I Manchester United har han nu fått två röda kort på bara en månad. Den här gången blir avstängning hela fyra matcher, eftersom han redan fått ett rött kort tidigare den här säsongen – och det gör att han totalt kommer ha varit avstäng i åtta matcher. (Han missade ju matchen mot Arsenal efter att ha samlat på sig fem gula kort under säsongen)

Erik ten Hag var kritisk mot domarinsatsen efter dagens 0-0-match mot Southampton då Casemiro visades ut i den 32:e minuten efter en satsning mot Carlos Alcaraz:

"Det är inkonsekvent. Domaren ger en policy i början av säsongen - vi är i Premier League, det går hårt till, vi vill ha intensitet. Casemiro har spelat över 500 matcher i Europa och aldrig fått ett rött kort. Nu har han fått två. Tänk på det. Han spelar tufft, men rättvist. Han spelade rättvist också idag och så var det mot Crystal Palace också. Så det går att debattera."

"Alla som vet någonting om fotboll vet att såklart ser det illa ut när man spelar det i slow motion. Men alla som vet någon om fotboll vet vad som är fel, vad som inte är fel och vad som är rättvist. Och jag kan säga er att Casemiro är en väldigt rättvis spelare. Tuff, men rättvis. Och det var lite samma mot Crystal Palace. Man kunde visat ut tre, fyra spelare och inte bara en om man verkligen var konsekvent."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

 1. Casemiro må vara hård och rättvis.
  Men om man går in i en närkamp med dobbarna före, oberoende om det inte var meningen eller inte, ska det ALLTID vara RÖTT kort.
  Sen att Casemiro aldrig fått rött tidigare kan tyckas märkligt. Jag tror snarare två saker; 1. Han börjar bli gammal och har svårt att hänga med. 2. Tempot i Engelska ligan är betydligt högre än i den Spanska.
  Det är bara spotta i nävarna, gråta ut en stund och sedan komma tillbaka utvilad och redo för nya utmaningar.

  1
  7
  1. Håller med dig Jensen i vad du skriver, tyckte det var solklart rött.
   Han börjar ju bli till åren, tyvärr, så United gör ju bäst i att böra leta efter en ersättare på sikt. Han kommer ju hålla några säsonger till hoppas jag, men nu den senaste månaden har han börjat se trött och sliten ut. Han spelar ju mycket, och gör ett hästjobb så förstår att det sliter. Men det behövs en ersättare ganska snart.

   0
   5
   1. OllE,
    Jag vill också påpeka att det är mycket tack vare Casemiro att United har den position laget har. Att vi vann Ligacupen. Ett mittfält utan Casemiro är ett sämre mittfält. Casemiro är mycket viktigare för United än vad Bruno och Fred är tillsammans och just därför bävar jag att det kan komma 2-3 förluster i matcherna vi spelar utan Casemiro.

    2
    0
    1. Jensen
     Helt klart, han är nog den viktigaste, tillsammans med Martinez. Därför blir jag lite oroad när han börjar se sliten ut. Men nu är han ju som sagt avstängd, så lite påtvingad vila kommer göra honom gott tror jag. Bara att hoppas United klarar sig utan honom nu.

     1
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen