post image

Ten Hag: Jag vet inte varför vi droppat i standard

Skriven av: admin
Publicerad 2023-09-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag pratar om hur han arbetar för att ta Manchester United ur formsvackan. 

Ten Hag tog snabbt United i en positiv riktning förra säsongen och även om man dippade något i form under våren så var hans debutsäsong att betrakta som en mindre succé – tredjeplatsen i ligan, seger i Ligacupen och final i FA Cupen. Känslan var att med ännu ett transferfönster så skulle man accelerera och bygga vidare i processen, men säsongsinledningen har varit allt annat än övertygande.

Det råder turbulens utanför planen och skadelistan är milslång, men oavsett om delar av förklaringen går att finna där så ökar pressen på laget och på Erik ten Hag. Under presskonferensen inför kvällens match mot Burnley så pratade holländaren om den tunga period man just nu befinner sig i och om hur han arbetar för att förändra läget.

"Det är alltid ett bekymmer när vi inte springer, men jag tycker inte det var fallet mot Bayern. Men i vissa situationer, ja. Handlade det om att de inte fattade rätt beslut eller handlade det om vilja/bristande inställning?"

"Mot Spurs, ja där sprang vi inte så mycket. Vi hade en likande match förra säsongen, men mot Bayern så tycker jag vi gjorde vårt bästa rent fysiskt men jag tycker inte att vi alltid tog löpningarna vid de rätta tillfällena. Vi har visat tidigare att vi kan göra det för förra säsongen hade vi flest nollor i Premier League eftersom vi försvarade väldigt bra som lag, så vi måste tillbaka till den standarden."

"Jag pushar laget och ställer krav på laget, det har jag gjort från början av säsongen men de är bara människor. De är inga robotar. Så jag försöker ta reda på varför de inte gör det och försöker hitta lösningar och motivera spelarna till att göra jobbet."

"Nej" svarade Ten Hag på frågan om han vet varför laget droppat i standard. "När man är i en period som den vi är i just nu så ställer man sig alltid dessa frågor som manager. Mitt jobb är att få dem att göra sina jobb. Som manager har man många redskap och jag ser till att använda dem. Jag kommer inte säga alla för det finns många sätt att göra det på. Man måste vara kreativ. Man måste kunna motivera. Och ni kan vara säkra på att jag använder många redskap. Vi gör det i grupp, i lag, individuellt, med hjälp av video och personliga samtal. Som coach har man många verktyg för att få laget i rätt riktning."

Källa: Manutd.com

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

  1. Lite oroväckande är det när frågor som ”varför har laget droppat i standard?”. Och ten Hag svarar att han inte vet varför.
    Förlust ikväll mot Burnley och då blir det ännu mera frågor för ten Hag att svara på.
    Jag är bekymrad helt klart.

    6
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen