post image

Ten Hag: Inte säkert att De Gea är förstaval nästa säsong

Skriven av: admin
Publicerad 2023-05-30
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag säger att David de Geas roll som Manchester Uniteds förstamålvakt inte är given. 

Manchester United och De Gea är fortsatt nära en förlängning, men Erik ten Hag säger i en intervju med Times att spanjoren inte nödvändigtvis kommer vara förstavalet framåt:

”Ja, men jag kommer inte säga att han alltid kommer vara mitt förstaval för i en klubb som Man United så måste det finnas konkurrens om positionerna. Man klarar sig inte med elva spelare. Det är omöjligt. Man behöver dubbel uppsättning.”

De Gea är en fantastisk reflexmålvakt och står ofta för viktiga och spektakulära räddningar, men hans svaghet ligger i spelet med fötterna. Och det är ett attribut som Erik ten Hag värderar högt.

"Det är det som toppfotbollen kräver idag" säger Ten Hag om att målvakter måste kunna spela bollen. "Tittar man på de största laget så måste man kunna spela ut från försvaret och använda sin målvakt som en extra försvarare i backlinjen, annars är det väldigt lätt för motståndarna att sätta dig under press. De Gea var tvungen att höja sig och i ett antal matcher har han visat framsteg."

Källa: Times

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Jag hoppas definitivt att man testar Henderson innan man lägger cash på en ny målvakt, särskilt som man behöver förstärka i andra lagdelar betydligt mer akut. Henderson är ändå en sweeper keeper som bör passa systemet klart bättre än De Gea.

    1
    1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen