post image

Ten Hag: Därför är Weghorst alltid med i startelvan

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag förklarar varför Wout Weghorst alltid är given i startelvan, trots bristen på mål. 

Wout Weghorst har haft knepigt med målskyttet sedan han lånades in till United i januari, men trots det har han en given plats i startelvan. Den långe holländaren har startat 15 matcher sedan han kom till United, men har på dessa bara lyckats sätta två bollar i nät.

Det första målet kom mot Nottingham Forest i Ligacupen den 25:e januari och det andra kom i torsdagens match mot Real Betis – och det krävdes många klara chanser innan han äntligen lyckades stöta dit 4-1 från nära håll. Men Weghorst bidrar mycket ute på planen och gör alltid ett hårt jobb för laget.

Erik ten Hag förklarar varför Weghorst ständigt tar plats i startelvan, trots att målproduktionen lämnar mycket att önska:

"Jag tror ni ser att han ofta är i rätt positioner, sedan misslyckas han med att göra mål men han kör ändå på. Så han har visat väldigt bra personlighet och karaktär, inte bara i den matchen (mot Betis). Han kunde gjort mål tidigt, men han behåll fokus, fortsatte jobba, fortsatte sätta sig själv i rätt positioner och till slut fick han sitt mål och sin belöning."

"Han är fysiskt väldigt kapabel att spela många matcher. Han är en väldigt "fit" spelare och han återhämtar sig bra. Jag förväntade mig att han skulle spela mycket, men vi har Anthony Martial skadad så det är såklart den främsta anledningen till att han startar varje match och spelar nästa hela matcherna."

"Jag tror jag bytte ut honom i halvtid mot Barcelona, men i många andra matcher har han spelat hela matchen. Jag tycker han gör bra ifrån sig. Både som striker, men också som 10:a på mittfältet gör han bra framträdanden. Jag tycker han har intelligens i olika positioner. Jag säger till honom att vara med i länkspelet och det gör han också när han spelar som striker. Och han är också bra i försvarsspelet."

Källa: MEN

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen