post image

Superligan vidtar juridiska åtgärder mot UEFA och FIFA

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Real Madrid skickade direkt till din email.

Superligans styrelse har låtit meddela UEFA och FIFA att man redan vidtagit förebyggande juridiska åtgärder för att säkerställa att man ska kunna gå vidare med sina planer, utan bestraffning. 

Innan den nya Superligan igår släppte ett offentligt pressmeddelande som bekräftade planerna på att bryta sig loss från Champions League, så gick UEFA ut med en skarp varning om att alla klubbar som kommer delta i den nya turneringen kommer att uteslutas från inhemska ligaspel, de befintliga europeiska klubbturneringarna samt att spelarna som representerar klubbarna kan komma att stängas av från spel i sina respektive landslag.

Den nya Superligan är inte tänkt att ersätta de nationella ligorna såsom Premier League, La Liga och Serie A och deras tanke är att turneringen ska spelas likt Champions League och Europa League – veckodagar under säsongen. Men skulle Europas 15 största klubbar lämna Champions League så skulle givetvis dragningskraften minska om inte helt urholkas och UEFA är därför mycket angelägna om att det inte sker.

Superligan anser dock ha rätten på sin sida och i ett brev till UEFA och FIFA har man klargjort att man kommer vidta juridiska åtgärder redan nu för att säkerställa att man inte ska kunna beläggas med sanktioner i stil med att uteslutas från spel i de nationella ligorna.

"Vi är oroade över att FIFA och UEFA kommer söka bestraffande åtgärder om att exkludera deltagande klubbar eller spelare från sina respektive turneringar. Era formella ställningstaganden tvingar oss dock att ta förebyggande steg för att skydda oss själva mot en sådan ogynnsam handling, vilken inte bara skulle äventyra det finansierade åtagandet men vore dessutom tydligt olagligt. Av den anledningen så har SLCo (Super League Company) lämnat in ett ärende till de relevanta domstolarna för en försäkran om att etablissemanget och operationen som avser turneringen står i enighet med gällande lagar."

"Det är vår plikt, som SLCo´s styrelsemedlemmar att försäkra oss om att vi vidtar alla åtgärda som finns tillgängliga för att skydda våra intressen i turneringen och våra aktieägare från den obotliga skada som vi skulle drabbas av om vi berövades vår möjlighet att grunda och forma turneringen. Turneringen ska spelas vid sidan av de existerande inhemska turneringarna, vilka är en nyckeldel av den europeiska fotbollen. Vi försöker inte att ersätta Champions League eller Europa League, men vi vill konkurrera med och samexistera med dessa turneringar."

Källa. MEN

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Real Madrid senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen