post image

Superligan: Vi ska omforma projektet

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Real Madrid skickade direkt till din email.

European Super League går nu ut med ett pressmeddelande efter att alla engelska klubbar lämnat projektet. 

ESL slog ned som en bomb i fotbollsvärlden i söndags – en bomb som fick fotbollsvärldens makthavare att snabbt mobilisera sina trupper och sätta upp det hårdaste av motstånd för att snabbt slå ned offensiven från Superligan. UEFA, FIFA, FA, Premier League gick samman och även den engelska regeringen klev in och gjorde alla tänkbara resurser tillgängliga för att stoppa Superligan och det tog inte lång tid innan hotet slogs ned.

Under tisdagskvällen började den ena engelska klubben efter den andra att lämna projektet och när solen gick upp på onsdagen så hade samtliga sex engelska klubbar gått ut med pressmeddelanden som bekräftade deras intention att lämna projektet.

Och under morgonen gick även Superligan ut med ett pressmeddelande, som löd:

"ESL är övertygade om att det rådande tillståndet inom europeisk fotboll behöver förändring. Vi föreslår en ny europeisk turnering eftersom det existerande systemet inte fungerar. Våra förslag är utformade så att sporten ska kunna evolvera samtidigt som resurser och stabilitet genereras till hela fotbollspyramiden - inklusive att överkomma de finansiella svårigheterna som hela fotbollsvärlden upplever till följd av pandemin."

"Trots de engelska klubbarnas avgång, som tvingades till det pga av att de pressades så är vi övertygade om att våra förslag helt är i linje med europeiska lagar och regler, vilket också visades idag av ett domstolsbeslut som ska skydda Super League från tredje-parts-handlingar. Pga de rådande omständigheterna så kommer vi nu överväga lämpliga steg för att omforma projektet och vi kommer alltid ha våra mål om att ge fansen den bästa möjliga upplevelsen samtidigt som vi förstärker utbetalningarna till hela fotbolls-samhället, i åtanke."

 

Källa: Daily Mail

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Real Madrid senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen