post image

Stor intervju med Florentino Perez: Vi räddar fotbollen

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Real Madrid skickade direkt till din email.

Här är vartenda ord från Superligans ordförande Florentino Perez intervju med El Chiringuito. 

12 av Europas största klubbar står bakom den nya Superligan, som ska fungera som en konkurrent till Champions League och något som i det närmaste kan liknas vid inbördeskrig i maktens korridorer inom fotbollen har nu brutit ut. UEFA, FIFA, FA, Premier League m.fl har gått samman för att motarbeta Superligan, men fotbollens stormakter, uppbackade av den amerikanska banken JP Morgan, har både inflytande och enorma pengar att sätta hårt mot hårt.

Styrelsen i ESL består bl.a av Manchester Uniteds ägare Joel Glazer, som är vice ordförande och Real Madrids president Florentino Perez, som är ordförande. I en explosiv intervju med El Chiringuito pratar han öppet om den nya turneringen och menar att det är en nödvändighet för att rädda fotbollen.

Här är hela intervjun.

Om att Superliga-klubbar ska uteslutas från befintliga turneringar

"Att spelare ska portas från internationella turneringar och landslaget enligt UEFA? Oroa er inte. Det kommer inte att hända. De kommer inte bli avstängda om de ansluter sig till Superligan.

"Real Madrid, Manchester City och Chelsea och övriga klubbar i Superligan kommer inte bli avstängda från Champions League eller andra turneringar (i år) 100%. Jag är säker. Det är omöjligt.

 

Om Covids impact på fotbollen

"Många stora klubbar i Spanien, Italien och UK vill hitta en lösning på en väldigt tuff ekonomisk situation. Det enda sättet är att spela fler tävlingsmatcher. Och istället för Champions League så hjälper Superligan klubbarna att återhämta sig från de förlorade intäkterna. Här i Real Madrid har vi förlorat mycket pengar och vi går alla igenom en väldigt svår situation. När man inte gör någon vinst så är det enda sättet att spela fler tävlingsmatcher under veckan. Superligan kommer rädda klubbarna ekonomiskt."

"Fotbollen måste utvecklas precis som allt i livet. Fotbollen måste anpassa sig efter tiden vi lever i nu. Fotboll börjar förlora i popularitet. TV-rättigheterna minskar. Vi ville skapa Superligan och pandemin har skyndat på det. Nu är vi alla ruinerade inom fotbollen."

 

Om hur mindre klubbar påverkas av Superligan

"Det attraktiva inom fotbollen är spel mellan stora klubbar, värdet för TV ökar och det genereras större intäkter. Det är inte bara de rika klubbarna som vill ha Superligan - vi gör det här för att rädda fotbollen, som just nu befinner sig i ett kritiskt skede. Det kommer bli som en pyramid, för vi storklubbar kommer ha mer pengar och kommer kunna investera det genom att köpa spelare. Om storklubbarna förlorar sina pengar - vilket är det som just nu sker - så kommer hela fotbollssystemet att krascha, likaså Champions League."

 

Om formatet och att klubbar nobbat deltagande

"Superligan är inte en stängd liga, det är absolut inte sant. De lag som tar de fem tillgängliga platserna kommer få tävla mot de bästa lagen i världen. Men vi kommer att prata med UEFA som vi sa i vårt statement. Vi måste diskutera de fem platserna med UEFA. De har jobbat på det nya formatet av Champions League, men jag förstår mig inte på det ärligt talat. Vi vill rädda fotbollen."

"UEFA är ett monopol, men de behöver vara mer transparent. Vi vill rädda fotbollen för de kommande 20 åren och nu befinner vi oss i en tid med allvarlig fara. Om man vinner får man 120 miljoner euro från UEFA men i Superligan kommer vi tjäna mycket mer än så. Även i Premier League, om toppklubbarna är ekonomiskt starkare så kommer de övriga klubbarna också bli starkare - det blir konsekvensen. Vi vill föra en dialog med UEFA. Vi vill rädda fotbollen."

"PSG var inte involverade. Och vi har inte ens pratat med tyska klubbar. Vi är nu 12 klubbar och vi vill bli 15. Om PSG och Bayern Munchen vägrar så kommer inte Superligan att läggas ned. Det är skitsnack. De 15 grundarklubbarna kommer vara de som är mest intressanta ur underhållningssynpunkt. Andra klubbar - som Napoli och Roma kommer ha chansen att vara med i turneringen från år till år, så låt oss se. Kontraktet till superligan är bindande och ingen kan lämna. Vi kommer alla jobba gemensamt. Alla klubbar skrev på kontraktet förra söndagen och det är inga problem."

 

Kortare matcher och mer transparens

"Varför är inte UEFA och La Liga-löner offentliga? Varför har inte lönerna reducerats som för alla andra under pandemin? Vi behöver större transparens. Vi känner till hur mycket LeBron James tjänar, men vi vet inte vad UEFA-presidenten tjänar."

"Om unga personer anser att fotbollsmatcher är för långa så kanske det beror på att matchen i fråga inte är tillräckligt intressant eller så kanske vi behöver göra matcherna kortare. Det skulle tex kunna bli en andradivision av Superligan. Om vi inte når en överenskommelse med UEFA så kommer vi INTE att backa. Om de vill vänta till 2024 med att göra sin reform så kan de göra så. Vi kommer inte vänta på någon för vi behöver Superligan."

 

Källa: MEN

Mest lästa Real Madrid senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Stackars Real Madrid som har gått back under pandemin.

  Politiken gick åt helvete för 10 år sedan typ. Jobb marknaden och det sociala livet gick åt helvetet för 1 år sedan
  Alltså det enda jag har kvar som är någorlunda normalt idag är fan fotbollen.
  Jag kan längta efter United Granada i en vecka.
  ”Gott, tjejen jobbar kväll! Pizza o bärtz!”
  Men igår blev jag verkligen jätte ledsen, förstod först inte varför men jag fattade ju att de är detta till slut. De tog så jävla hårt.
  Inte de att fotbollen som vi känner den kan komma att förstöras bara. Utan även om detta är bara en makering och super ligan inte blir av så är mitt Manchester United hjärta krossat. Från och med nu så står United på den andra sidan med alla andra ekonomiskt dopade lag med pengar från mellanöstern.
  Lojalitet och Historia har bytts ut mot Girighet.
  Ja, jag är inte dum, vi har amerikanska ägare sen innan och fotbollen har rört sig snabbt mot en girigare värld länge. Men vi har haft en grund som har fungerat med ligor och cuper sen jag va liten och som jag har älskat! Man har kämpat för sin plats, man har lidit för en missad CL plats. Man har älskat att vinna.
  Jag vill se spelarna gör någonting då de är dom som kan sätta press på sina klubbar rent ekonomiskt.
  Och är det något ägarna lyssnar på så är de om sånt som kan göra att dem förlorar pengar.
  Jag vill ha en gemensam transferbegäran på truppen så länge United är för en Super Liga.
  Jag vill att vi startar matchen mot Leeds men sen bara stå still, sen att spelarna ta av sig tröjorna och visa t-shirts med ”NO SUPER LEAGUE”.
  Jag vill ha konkreta ord från spelare om att ”jag tänker inte spela i en klubb som är för detta”.
  Det kanske låter hårt och att de inte ska gå ut över nuvarande säsong men JO!!
  Detta är jätte viktigt att det kommer snabba hårda mot reaktioner så att det inte normaliseras med en Super Liga!
  Jag vill ha ryggrad nu, jag vill ha strejk!!

  3
  0
 2. Bra inlägg Troll…
  Sen har klubbarna och Uefa sig själva att skylla på oxå. Ägarstrukturen och vansinniga spelarköp till höga priser har gjort att klubbarna köpt spelare för pengar de inte har. Nu ska de ta tillbaka detta på nåt sjukt sätt. Spyr på hans kommentarer.. Vadå storklubbarna lider? Alla andra klubbar då? Nej det här gör mig så jävla upprörd! Sen Glazers mitt i detta.. Nej jag håller med dig. Nån form av demonstration vore på sin plats. Synd att supportrar inte kan delta på matcherna.. de skulle kunna avstå ifrån att komma som en protest

  2
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen