post image

Souness: Vilket ”geni” var det som anställde Rangnick?

Skriven av: admin
Publicerad 2022-05-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Graeme Souness ställer sig frågande till vilket "geni" som kom på idén att ta in Ralf Rangnick som interim manager. 

Rangnicks styrkor ligger nog mer i organisationsbyggande som en del av en ledningsgrupp snarare än att vara manger. Han gjorde ett erkänt skickligt arbete i Red Bull-gruppen, men han saknar stora meriter som manager. Därför tyckte många att det var ett märkligt val av United att kalla in tysken från en rådgivarroll i Lokomotiv Moskva, för att ta över efter Ole Gunnar Solskjaer i vintras.

Den gamle Liverpool-spelaren, numera Sky Sports-experten Graeme Souness menar att anställningen av Rangnick bara är ett i raden av märkliga fotbollsmässiga beslut de senaste tio åren.

"När jag kollar på Man United så ser jag att spelarna inte lyssnar på killen som bestämmer. När jag ser en manager prata så föreställer jag mig själv som 22-åring i omklädningsrummet och att den killen pratar till mig. Han (Rangnick) hade inte nått fram till mig. Fergue hade gjort det. Dessa Man United-spelare har slutat lyssna på honom (Rangnick) för länge sedan."

"Man United har haft tio år av löjligt dåliga fotbollsbeslut sedan Sir Alex lämnade. Vilket genier i Man United var det som satte sig ned och tänkte "vi ska sparka Ole och det finns en kille som är rådgivare i Lokomotiv Moskva som jag hört ska vara rätt man." Det fanns inget på hans CV som motiverade att han skulle ha jobbet."

"Om man tittar på de spelare de signat, alla spelare som fått förlängningar och nu den här killen (Rangnick) som kommit in så kan jag bara inte förstå hur de fattar sina fotbollsmässiga beslut. De har konsekvent fattat fel beslut under 10 års tid och därför har de problem."

Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

  1. Hur kan han (och vissa övriga andra) vinkla det till att det skulle vara fel på Rangnick? Rangnick säger exakt som läget i klubben är i media. Och han anställdes som interim-manager med efterföljande konsult roll inom klubben, inte som en långsiktig lösning på manager posten. Han är en inspirationskälla till hur Klopp och Tuchel byggt och spelar sina lag. Om Rangnicks erfarenheter och kunskap kommer bära frukt i England och United, är såklart för tidigt att säga, men troligtvis lär det med tiden göra det.
    Spelarna har underpresterat i olika grad ända sedan Sir Alex pensionerades, att skylla på managern i det här läget, är bara att rulla runt i gamla spår och inte se helheten.

    14
    3

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen