post image

Solskjaer: Vi måste behålla kontrollen

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer säger att Manchester United vill undvika att blåsa upp priser och framförallt att man inte vill att agenterna ska kontrollera kontraktet i för hög utsträckning. 

United missade Erling Braut Håland, som istället signade för Dortmund och brittisk media rapporterade att United drog sig ur racet sedan man vägrat gå med på krav från agenten Mino Raiola gällande detaljer i kontraktet – vilka tros ha varit en utköpsklausul samt procent till agenten och andra representanter på en eventuell vidareförsäljning av spelaren. Håland och hans läger har i sin tur hävdat att valet berodde på att Dortmund var det karriärmässigt bästa steget just nu..
Nu har United vänt blickarna mot Bruno Fernandes, men även denna affär tycks vara komplicerad. Det rapporterades under gårdagen från Sky Sports att en anledning till att förhandlingarna dragit ut på tiden kan vara ett avtal Sporting har med agenten Jorge Mendes – ett avtal som ger honom rätt till arvode på transfers även om han inte är direkt involverad i affären i fråga och att Sporting möjligen försöker baka in den summan i priset mot United, för att slippa ta pengarna från annat håll.

Det är också allmänt känt att klubbar ofta försöker jacka upp priserna i förhandlingar med United eftersom man vet att pengarna finns och att klubben är i stort behov av nyförvärv och Solskjaer medger att man vill undvika scenarion där priser blåses upp för mycket och framförallt att man vill undvika att ge agenterna kontrollen.
"Ja den diskussionen. Vi kanske kan göra det senare. Men självklart vill vi inte blåsa upp priserna. Jag tycker det är viktigt att vi använder sunt förnuft. Det finns även andra saker när man signar spelare som man måste behålla kontrollen över. Man kan inte ge agenter kontroll genom utköpsklausuler och sånt. Enligt mig så måste vi ha kontrollen" säger Solskjaer.
Källa. MEN
 

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen