post image

Solskjaer om Nevilles hårda kritik

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer ombads under dagens presskonferens bemöta den kritik som Gary Neville igår riktade mot ledningen i Manchester United. 

Gary Neville riktade under måndagen skarp kritik mot ledningen i Manchester United. Han pekade på alla de enorma investeringar som gjorts i truppen sedan Sir Alex lämnade och på att resultatet av alla försök man gjort är långt ifrån godkänt. Han påpekade även att statistik visar på att United har den näst högsta lönenotan inom fotbollen och kvalitén i truppen speglar ju inte direkt detta. Neville sa också att det är en gåta att ledningen har kvar sina jobb, efter så många år av dåliga affärer.
Ole Gunnar Solskjaer ombads under dagens presskonferens inför onsdagens match mot Burnley kommentera Nevilles kritik, men ville inte riktigt bemöta sin f.d lagkompis hårda ord utan valde istället att peka på Liverpool-matchen som ett framträdande som vittnade om att Uniteds nuvarande satsning visar att klubben är på rätt spår..

"Vi har förlorat mot Liverpool - ett lag som ni alla säger är fantastiska och vi var med i matchen till sista sparken. Självklart är vi besvikna över att ha förlorat matchen. Vi vill inte ligga efter i ligan, men det fanns tecken i den matchen som visade att vi är på rätt spår. Nu är inte rätt tid att prata om rekrytering. Vi blickar mot Burnley."
"Vi försöker alltid att förbättra truppen och klubben, men nu är det inte rätt tid att diskutera Gary och den diskussionen. Man kan titta tillbaka på historien och självklart är vi inte där vi vill vara och borde vara. Det är upp till oss att jobba bättre. Jag har varit här i 13 månader och min erfarenhet av de spelarna vi köpt har varit bra. Inga klagomål på det överhuvudtaget."
Och det ryktas nu intensivt om Manchester Uniteds desperata jakt på både anfallare och mittfältare med bara tio dagar kvar av januarifönstret. Solskjaer gav en kort kommentar om jobbet på transfermarknaden.
"Man kan aldrig vara 100% säker på att någon ska hända förrän det händer, så vi kommer uppdatera er (om något händer)."
 
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

19 KOMMENTARER

 1. Det är väldigt nära jag ansluter till Lopa och DJ-Uret, om inte det sker rekryteringar i detta fönster. Vd och styrelse är skyldiga föreningen och supportrarna det. Någonstans är det vi, alla supportrar, som är United. Affärssidan sköts bra, men det är fotbollen som räknas.
  Att kasta sig över OGS är fel. Han gör det bra med de resurser som ställts till hans förfogande. Hans svaghet är möjligtvis, och det är också otroligt viktigt, att han är för svag gentemot vd och ledning.
  Fr o m idag vill jag att vd enbart styr affärsverksamheten. Ägandet är svårare. Ändring skulle medföra stor risk för oljepengar och inte minst Saudiern MBS. Ett sånt ägande skulle få mig att sälja mina Utd_aktier och avsluta mitt medlemsskap.
  Frickens sportchef skulle få ta över värvningarna och måste då ha någon form av veto mot affärssidan.
  Slutligen hoppas jag att OGS får riktig sportslig möjlighet att via vad han är kapabel till!

  10
  7
  1. The Manager,
   Om United hamnar utanför topp 4 i PL nu i maj, jag hoppas att Ole är man nog och lämnar organisationen. Då skulle han växa enormt i mina ögon.
   Men jag tror inte han vill detta, utan är kvar till varje pris tills han får sparken. För sparken det kommer han få, förr eller senare. Frågan vi borde ställa oss, vad vinner United på att kanske ge honom ytterligare en säsong? Jag tycker att alla hans uttalanden säger vilken nivå han ligger på. Undrar vad som krävs för honom säga i direktsänd tv, att United var totalt chanslösa? Vi blev utsplade av City i första semin i Ligacupen. Men naive Ole säger att “vi var bra sista 10 minuter och gjorde ett mål. Därför kommer vi vända på detta. Ni minns väl Paris?”

   7
   3
   1. Jensen. Han får bara sparken närmaste tiden om han inte får in rekryteringar. Om United kommer topp 4 med denna trupp (inkl. alla skador) är det ett grymt bra Jobb av OGS. Lägg därtill att vi är med i FA, Liga och EL, det är många matcher ligan inkluderat. Förstår din frustration precis som vi alla har men metodiken att sparka tränare hit och dit håller jag inte med om. Jag säger inte att Ole´ är rätt man heller men låt han åtminstånde få resurserna att visa det först., det har han defenitivt inte idag. Jag vill veta “Ledningens kapacitet att värva bra spelare som Ole vill ha”.
    Jag håller fullständigt med Ole´s strategi att: “Värva rätt spelare med rätt mentalitet, det tar den tid det tar”. Med tanke på alla katastrof värvningar senaste 6-7 åren måste jag säga att den metodiken känns bra i detta läget.
    Värvningar tar tid, han behöver säkerligen 2-3 fönster till och får vi nu in Fernandes i Januari och kanske 1 till är det sjukt bra jobbat av ledningen.
    Välkänt att Januari värvningar av klass är så gott som omöjligt.
    Om alla är skadefria hade vi haft bra chans topp 4, garanterat och enligt mig är största anledningen i det fallet Pogba. Aldrig varit en så stor saknad av en kreativ pjäs som nu, är så uppenbart. Vi faller i många matcher pga av obefintlig kreativitet, vi har stort bollinnehav men kan inte bryta igenom låga lag.
    Han spelar en fotboll med det mtrl vi har, bara svälja tills vi får in kreativitet. Hade vi spelat på ett annat sätt mot Pool hade vi varit fullständigt överkörda.
    Ole´ har gått ut och sagt att han vill spela en fartfylld fotboll med stort bollinnehav men att vi inte är där än. Tycker det påminner om City och Liverpool när jag tänker efter. Han syftar givetvis på rekryteringar.
    Näe… även om det är ups & downs får vi nog hålla ut lite till och anta att värvningarna kommer. Lägger min röst på Ole vara eller icke vara när rekryteringarna är i land för att utmana topp 4. Först då kan jag ärligt säga om han är rätt man eller inte. Låt säga att han inte är det, då har man oavsett gjort en ombyggnad av truppen, en policy som lär hålla ett bra tag!

    2
    4
    1. ManU4ever,
     Kommer United på fjärde plats i PL, ska Ole naturligtvis stanna kvar.
     Felet jag tycker Ole gör är att satsa nästintill samma elva till samtliga matcher United spelar. Detta troligtvist för att vi har inte större bredd. Spelar man för mycket, ökar risken med skador. Rashford är nu ett bra exempel. Är att komma vidare på FA cupen viktigare än att komma 4a i PL?
     Rashfords frånvaro i (åtminstone) februari-mars, kommer göra att vi inte vinner. Det är 15 matcher kvar. Jag gissar att vi måste vinna åtminstone 10 av dem.
     Om jag va Ole, skulle jag totalprioritera PL och EL. Skit i FA och ligacupen detta år. Vi kommer ändå inte vinna dem. Låt U23-laget spela i FA och ligacupen.
     Jag måste sedan fråga dig och alla andra som ser nån typ av vinnarmentalitet i Ole. Var och hur ser ni det? Vem som helst kan säga det Ole säger. Det är inte det som är det svåra. Det svåra är att få laget spela som Ole själv hoppas på. Och misslyckandet är inte enbart den tunna truppens fel. Minst lika mycket fel är det i Ole och i hans ledarstab.
     Jag har en vinnande koncept:
     Vi byter ut halva försvaret, halva mittfältet och halva anfallet. Sedan byter vi manager och ledarstab. Detta tar kanske dessa 3-4 fönster. Sen är vi förhoppningsvis redo att utmana lag som Liverpool, City, Barca, Real, Juve och Inter. Problemet som oftast sker, är att dessa nämnda lag blir rätt ofta också bättre hela tiden. Läste nånstans att Klopp har förlängt avtalet till 2024. Risken finns att Liverpool kommer fortsätta att vinna så länge han stannar.

     3
     3
    2. Jensen du säger ju det själv! “Felet jag tycker Ole´ gör att starta med samma elva” Men samtidigt säger du att truppen är tunn. Det är ju ett av våra stora problem. Vi är tunna på kvalite´ även om alla är skadefria, det säger en del när Pogba, Rash och McTominay faller bort, enligt mig startspelare och viktiga sådana.
     Att han startar med samma mittlås säger jag ingenting om, kontinuitet är viktigt även om jag personligen inte tycker Lindelöf håller men det är en annan historia. Klart man vill att laget skall spela som Ole´ vill men man måste ju se till kvalite´n i truppen! Jag tror han får ut det han kan ärligt talat sen brister ju detta från och till, handlar mer om att klara uppgiften som spelare tror jag, tillgång till rätt spelare. Han är inte nöjd någonstans. Vår trio i Anfallet har gjort mer mål än Liverpool dvs Rash, Greening och Martial, kan vara jämnt nu 38-39st, minns ej. Ser inte det som ett problem mer än att värva in 2 alternativ. Tycker det behövs en ny mittback, Koulibaly bredvid Maquire, tror Maquire kommer vara bättre med honom bredvid sig. 3 nya mittfältare inkl. Fernandes, behåll Pogba, Värva in ett alternativ till de yngre i anfallet, ser gärna en rutinerad anfallare som kompletterar Rash, Martial, Greening, James. Sist vill jag gärna se en renodlad högerytter. Skicka Jones, Perreira, Lingard! Behåll resten, många talanger blandat med ny kvalite´ och bygg vidare på det.

     4
     3
     1. Jag tycker inte att Liverpools lag håller världstopp, som inviduella spelare. Men som lag ledd av Klopp, ja absolut!
      Dom spelare i Liverpool som jag anser håller absolut världsklass är, Allison Becker (nr.1 i sin position),
      Virgil van Dijk (nr.1 i sin position),
      Fabinho (nr.1 i sin position),
      Mane (nr.1 i sin position).
      Övriga sju spelare lyfts av sina medspelare, vilket gör att Liverpool är idag extremt svårbesegrad. Kommer bli intressant att se vilket lag som kommer besegra dom i PL. Dom möter tex Wolves borta i nästa match. Dom har sedan City borta kvar. Jag har så extremt svårt att tro dom kommer spela resterande matcherna i PL fram till mitten av maj utan att förlora. Detta har ju bara hänt en gång, av Arsenal.

      2
      0
  1. King81,
   Där har du fel när det gäller Klopp.
   Det är bara ett par spelare i Liverpool som är världsklass.
   Men resten av spelarna spelar som världsklass mycket tack vare Klopp. Han får spelarna att höja sig.
   Vi kan ta Robertson som ett exempel. Han kom till Liverpool från Hull. Helt okänd för det flesta av oss. Men med Klopps ledning och träning, så har han på denna tid vuxit till en av världens bästa vänsterbackar.
   Samma sak var det under Fergusons tid i United. Alla spelare som han tog fram var inte världsspelare. Men med hans ledning och träning så växte spelarna. Vissa tränare har detta i sig. Men de flesta har inte det. Ole har definitivt inte det.

   11
   1
   1. Håller med Jensen men om inte annat har spelare som Arnold, Mane, Salah, Robertson & Van Dyke blivit världsklass spelare under Klopp. Han värvar in Van Dyke och Fabihno i en central linje +Firmihno på topp. 2 grovarbetare i Henderson och Wiljnajdum centralt. Enligt mig troligtvis världens bästa kanter från start till mål, en av världens bästa försvarare i Van Dyke. En målvakt i världsklass. Enda positionen jag kan se en förbättring i är just centralt även om Henderson och Wilnajdum gör det bra. Finns bättre spelare men kanske inte gör lika bra jobb.

    2
    0
 2. Sagt det innan. Säger det igen. Aldrig varit såhär omotiverad till United någonsin. Även ifall vi vinner en match eller två i följd – vem fan bryr sig? Kolla på elvan vi ställer upp med, och vi betalar högst löner i hela Premier League, förmodligen bland om bäst i världen. Hur fan är det möjligt? Fy vilken blåst ledning – det är skrämmande. Och sedan bråkar de om några miljoner här och där – för att faktiskt få in en TOPPSPELARE som kommer göra förändring. “Man kan aldrig vara 100% säker på att någon ska hända förrän det händer, så vi kommer uppdatera er (om något händer).” Noshit? Är det verkligen sant Babyface? Dumma jävel.

  12
  0
  1. Jag kunde verkligen inte sagt det bättre själv brorsan!
   Bara en sådan sak som att man numera vant sig vid hans fucked up uttalanden gör mig galen. Ett bra exempel är ju efter liverpooltorsken när han bara: “Vi förlorade mot Liverpool, som alla säger är fantastiska. Vi var med i matchen hela tiden fram till sista sparken. Vi var såklart besvikna, men vi visade att vi är på rätt spår”. Kom igen, vad f*n är det här liksom?!
   Vi sjunker i väldigt snabb takt just nu medan vissa väljer att hylla det hela.
   Det känns overkligt..

   9
   3
   1. Jomen vi är ju överens att vi har 10-12 spelare totalt, som håller måttet. Sett till det var väl insatsen mot Pool ok. Klart vi hatar att de är mycket bättre. Vi höll dem bakom oss i 25 år!
    OGS sits är svår. Du och Lopa vill att OGS ska såga Ed och ägarna i tv. Kommer självklart inte hända.
    Men Utd har varit mitt lag sedan vi slog Benfica i Eurocupfinalen. Salig George Best fick mig älska Utd. Mitt supporterskap kommer aldrig gå bort. (Däremot mitt aktiva stöd om MBS blir ägare).
    Däremot är jag precis lika jävla trött på alla transferrykten, som ni, och denna jävla väntan. Borde vi inte kunnat gjort klart med 2 truppspelare redan innan 1 januari? Innan vi med säkerhet är med i CL igen, kommer vi få betala för mycket för övergångarna.

    4
    4
    1. The Manager,
     Tycker du att 10-12 spelare håller måttet i dagsläget så är vi absolut inte överens dock. Skulle säga två eller tre spelare kanske. Synd att Rashford saknades och speciellt eftersom han gjorde det pga ett dåligt beslut av Ole, han hade behövts.
     När har jag ens skrivit att jag tycker Ole borde gå ut och såga Ed samt ägarna egentligen?
     Håller dock med dig om att väntan på att detta ska vända till något positivt är jobbig, speciellt när det känns som att det år miltals dit.

     4
     1
    2. The Manager: Vet inte om jag läste korrekt. Menar du att vi i dagsläge har 10-12 spelare som håller måttet? Vilka tänker du på i så fall? Jag kan väl namnge samtliga jag tycker håller måttet i vårt lag. Pogba, Rashford, Martial, Maguire, Fred, Williams samt DDG. Knappt den sistnämnda om jag ska vara ärlig – men en ny målvakt är väl det sista vi ska prata om :). Och nej, varken James eller AWB håller måttet. Den sistnämnda kan ju för fasiken inte ens slå en boll rätt – dagens fotboll handlar om offensiva ytterbackar, och han är så iskall framåt att det är skrämmande. Dåligt köp av oss.

     3
     3
 3. Skillnaden är att du verkar tänka startspelare och jag tänker truppspelare. James – perfekt inhoppare och starter i vissa. AWB tycker jag till skillnad mot dig är bra. MacTominey pltsar absolut i en trupp. Greenwood kan bli ett riktigt guldägg. Gomes kan oxå bli nåt – åtminstone truppspelare. Shaw – backup på vb. Romero – helt klart en bra målvaktsbackup.
  Summan blir 3-4 nyförvärv som betraktas startspelare.
  Är vi överens kanske?

  4
  1
 4. Det har tyvärr varit som dålig ledning i ManUtd, från VD till tränaren. Man ska inte skylla på ledningen bara, framförallt ska skylla på supportrarna som lyssnar på bl.a. det förlust mentaliteten från OGS och Wodwods och ändå köper biljetter, tröjor osv.
  Supportrarnas acceptens kommer leda till ett ännu sämre läge för ManUtd än det idag.

  3
  1

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen