post image

Solskjaer: Ledigheten kommer lägligt

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer ger sina kommentarer om Manchester Uniteds mållösa match mot Wolverhampton och välkomnar de två veckorna ledighet som nu väntar.

Manchester United och Wolves spelade i går 0-0 på Old Trafford i en match där Bruno Fernandes gjorde debut från start och stundtals visade sina kvalitéer. Men portugisen hade ingen vidare assistans från resten av anfallet och United var oförmögna att bryta ned gästerna.
“Personalen här på arenan måste flyttat målet en halvmeter!” sa Solskjaer efter matchen. “Vi var nära i andra halvlek. Jag tycker vi dominerade matchen och kontrollerade den ganska bra, men å andra sidan kan man aldrig säga att man har kontroll över matchen mot ett lag som har den snabbheten på kontringar och all den kvalité de har på fasta situationer. Men vi hade 65% bollinnehav och vi släppte inte in något mål – vi har mött dem tre gånger på två veckor och vi har inte släppt in något mål. Vi har bara gjort ett, men de är svåra att bryta ned.”
Nu väntar det nya vinteruppehållet, vilket betyder en välbehövlig vila för det skadedrabbade United.
“Under de senaste två månaderna har vi haft nio matcher i december och nio i januari. 18 matcher på två månader och några av dessa spelare har spelat nästan varenda minut. Attityden, karaktären och den fysiska formen är perfekt, men ibland blir man mentalt trött, så den här pausen kommer lägligt. Wolverhampton hade ju en tio dagar lång ledighet innan den här matchen, så de hade fördel på så vis. Men jag tycker våra grabbar visade karaktär igen.”

“Nästa match (mot Chelsea), vem det är är emot så ser man fram emot den. Självklart kan vi inte fundera på något annat än våra egna prestationer, bli bättre, få tillbaka några spelare efter uppehållet förhoppningsvis, få tillbaka vår energi. Bara vila våra huvuden lite och se till att köra på sen. Vi har matcher i mitten av veckan varenda vecka. Vi hoppas på att gå långt i Europa League och FA Cupen. Men nu har vi också några fler spelare. Spelare kommer tillbaka från skada och vi har signat ett par, så jag ser fram emot det.”
Källa. MEN

.

Kommentarer till artikeln

5 KOMMENTARER

 1. Hoppas att under kommande två veckor bygger OGS upp lagkänslan med framförallt nyvärvade spelarna, och dessutom implementerar OGS mer hans spelidé—— hoppas att den inte är ENBART kontringsspel, alltså OGS måste ha en plan B (kontringsspel) mot starka lag och en plan A (ett anfallsspel) mot resterande lag.
  Vi får se nästa match om OGS är en framtidstränare eller ej.

  4
  19
  1. Vad tror du själv, har Ole det som krävs för att leda laget till mästare. Nu pratar jag om att vinna CL också, inte bara PL.
   Ferguson i all ära. Under åren han ledde United, så vann han bara två gånger CL/Europacupen (som den hette fram till ca 30 år sen). Det visar bara hur oerhört svårt det är att vinna CL. Är det nån som tror, seriöst, att Ole skulle få stanna kvar så lång tid det må ta tills United vinner CL igen?

   4
   1
   1. Först och främst är ju att vinna ligan igen, detta måste vara prio 1 för ManUtd och OGS — OM han stannar kvar som Utds tränare.
    CL är ett bra mål, men jag tycker att vinna CL inte är prio 1 för ManUtd i dagsläget.
    Om OGS vinner ligan, det kan ske bara om han återhämtar det gamla ManUtds lag, kan vi, supportrarna, acceptera och anta att han är ManUtds framtida tränare samt att OGS förstås kommer vinna CL senare.
    Min bedömning är att OGS kommer vinna ligan BARA om han visar en vinnarmentalitet och en spelfilosofi som liknar det ManUtd hade under 90 talet.

    1
    16
    1. Jag är dock skeptisk.
     Jag tror knappt vi skulle vinna PL även vi hade världsspelare i varenda position med Ole som ledare.
     Det är nånting med honom, hans personlighet som gör att han inte är en vinnare, inte som ledare.
     Jag försöker minnas hans roll som spelare och vad jag minns var han en truppspelare som Ferguson plockade fram när de övriga hade gjort ditt, en klassisk super-sub.
     Tänk om Ole kunde vara en super-sub som tränare med.
     Mitt förslag är att han blir kvar i tränarstaben när Pochettino tar över.

     4
     1
     1. Jag håller med om att OGS kanske inte har den personligheten som krävs för skapa vinnermentaliteten i laget, då han inte var som ledare när han var spelare -han var endast som sub-spelare. Man ser nu att han är van att sitta i bänken och inte stå vid sidlinjen och ge order åt spelarna.
      Som sagt, ManUtd kommer vinna ligan under OGS BARA om han kan återhämta det gamla ManUtd samt skapa vinnermentalitet. Detta kan vara osannolikt då OGS inte har rätt personlighet.

      2
      0

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen