post image

"Solskjaer har betytt mycket. Men Dortmund kändes rätt"

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erling Håland berättar i en intervju med Visat om varför han valde Borussia Dortmund framför Manchester United och slår tillbaka mot påståenden om att han skulle ha varit girig i processen och valet av ny klubb. 

Erling Håland var i början av januari väldigt starkt länkad med Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer och Ed Woodward flög personligen ned till Österrike för möte med spelaren och hans representanter. Under en period så var också United storfavoriter till hans signatur framför klubbar som Juventus, Leipzig och Dortmund. Men i slutändan valde norrmannen Dortmund, där han nu gör stor succé och fortsätter ösa in mål så som han gjorde i Salzburg under hösten.
Det ryktades från media om att United valde att dra sig ur racet sedan man vägrat på med på detaljer i kontraktet, men Håland och hans agent Mino Raiola har tidigare hänvisat till att Dortmund helt enkelt var det bästa alternativet för karriären. I en ny intervju med Viasat berättar Håland mer.

"Det var en rätt så enkel process för mig. Jag spelade bara fotboll och var inte involverad innan första halvan av säsongen var över. Så jag hade inte mycket med det att göra ärligt talat. Processen var att hitta bästa möjliga klubb för mig. Ole Gunnar har varit väldigt viktig för mig i att ta mig dit jag är i dag. Men vi kom fram till att Dortmund var det bästa alternativet för mig. Det var där jag fick bäst känsla och det var därför det blev Dortmund."
Håland slår tillbaka mot ryktena om att han skulle ha varit girig under förhandlingarna:
"Nej det är de som skriver om saken som får berätta om det. De får förklara det för mig om de någonsin träffar mig. Det är inte min fokus överhuvudtaget. Det är ganska så komiskt om jag får en sån stämpel. Alla som står mig nära vet att jag inte är den typen av person. Det är lustigt."
Och Mino Raiola - som nu öppet sagt att han i dagsläget aldrig skulle placera någon agent i Manchester United - är världens bästa agent, säger Håland.
"Han är den bästa i världen på vad han gör. Så enkelt är det. Han är den bästa agenten. Han får mycket negativitet och det är antagligen för att han gör ett så bra jobb för de han jobbar för. Han har hjälpt många och han är en bra kille att ha nära."

Källa: MEN
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen