post image

Sky-experten: United borde gå för Rodgers

Skriven av: admin
Publicerad 2019-11-30
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sky Sports-experten Charlie Nicholas säger att både Manchester United och Arsenal borde satsa på att rekrytera Brendan Rodgers. "Jag skulle bli väldigt förvånad om United inte är intresserade."

Manchester United inledde säsongen mycket svagt och trots att man nu börjat hitta formen så ligger man inte bra till i Premier League för att via ligan nå sina mål och nå topp fyra. I morgon har man Aston Villa hemma på Old Trafford och sedan följer matcher mot Spurs och mot City – en svår period, som kan innebära problem för Solskjaer menar Charlie Nicholas.
Brendan Rodgers har imponerat som manager för sitt Leicester och Nicholas säger till Sky Sports att både United och Arsenal – som häromdagen sparkade Unai Emery – borde vända blickarna mot Rodgers.

"Om United inte vinner mot Villa och sedan har matcher mot Tottenham och Manchester City, så kan Ole Gunnar Solskjaer vara i trubbel och jag tycker att de borde gå för Brendan Rodgers. Det borde även Arsenal göra."
"Mauricio Pochettino är ju namnet alla pratar om, men om man tittar på den faktiska situationen såsom den artat sig så vore Rodgers bättre för båda de lagen än Pochettino. För han vet hur man vinner troféer. Han vann elva inhemska titlar med Celtic och visst kanske det är mycket lättare där (i Skottland) men han vet hur man gör det. Rodgers har sina styrkor och sin tro och han kliver ut och gör det. Jag skulle bli väldigt förvånad om Manchester United inte är intresserade av honom."
Nu sitter ju Ole Gunnar Solskjaer sannolikt väldigt tryggt på sin post, även i ett worst case-scenario där det skulle bli tre raka förluster. Men hade ni velat se Rodgers som manager för Manchester United?
Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

 1. Varför skulle Olé sitta säkrare än våra tidigare managers? För att han har ett förflutet som klass-substitut spelare hos oss? Giggs var ju interim och var betydligt bättre och hade mer uträttat i United än Olé hade, men han fick inte fortsätta. Han fick finna sig i att vara assisterande under LvG, men med tiden (ju närmare sparken LvG kom) så märktes det att han inte trivdes alls med det. Han ville helt klart ta över och bestämma själv. Min poäng är att Giggs hade varit mer förståelig att ge tid än vad Olé är, om man ska satsa på f.d spelare hos oss. Vad har Olé åstadkommit som tränare på toppnivån (Molde räknas inte dit)? Misslyckad sejour i Cardiff och fick dem relegerade. Giggs har på senare tid lyckats bra som förbundskapten för sitt land, Wales. Med detta sagt, så vill jag i dagsläget att ingen av dem ska styra United, men det ska bli spännande och se vad Giggs kan uträtta med tiden. Det som jag vill, är att man ska kolla ut både en sportchef och en ny manager som klickar med varandra och som är etablerade på världsklass nivån. Angående Olés påstådda ”säkra” position som manager hos oss: Tappar man viktiga poäng (potentiellt) återkommande, så är inget säkert på den här nivån (Olé borde inte vara något undantag), särskilt inte om det inte finns något ljus i tunneln med det man försöker implementera – och jag kan iaf inte se något ljus. I.o.m med att ingen av Sir Alex efterträdare skapat någon tydlig och hållbar spelstruktur (bl a på brist av sportinsatt uppbackning), så har det inte funnits något ljus i tunneln med någon (fast hos någon mer än andra). Jag tror (personligen) att Mou hade lyckats om han hade haft en lika etablerad sportinsatt uppbackning som han hade i sina tidigare klubbar. Men nog om det, det är nu historia och nu måste vi blicka framåt. Åter till Olé: Jag vill komma ihåg Olé som den klass-substitut han var och inte hur han successivt för klubben i botten som manager. Men detta är min åsikt. Och allt ska självklart inte belastas på Olé.
  Woodward, styrelsen och även Glazers har största skulden till det här h-vetet! Hoppas det blir rekrytering snart, gärna lagom till Jul.

  10
  0
  1. Fricken89: Kört United i botten? Det har gått 13 omgångar hittills. Ge det en säsong och utvärdera sedan. Din favorit Mourinho tog 20 poäng på sina 13 första matcher sin första säsong för United. Ole har tagit 17 sin första. Inte så stor skillnad och då skulle jag vilja påstå att Ole har en sämre trupp att jobba med. Säger inte att Ole gjort det bra, men Mourinho gjorde det inte speciellt mycket bättre vid motsvarande tid.

   5
   10
   1. Jag skrev att han är påväg (successivt) att köra United i botten, inte att han gjort det än. Måtte han inte tillåtas göra det innan får kicken. Och det har gått mer en 13 omgångar för Olés styre, såvitt jag vet tog Olé över förra säsongen vid denna tid på året.
    Tid kan man ge om det finns något ljus i tunneln, men det finns det inte. Så enkelt är det.
    Ja, Mou gjorde det inte så mkt bättre, pga att det är fortfarande samma inkompetenta folk i styrelsen. Som jag skrev: Hade Mou haft den kompetenta och sportinsatta uppbackningen som han hade i sina tidigare klubbar, då tror jag han definitivt hade lyckats. Vår nuvarande styrelse kan bara räkna pengar – och det håller inte på den här nivån, om man vill vara samma stormakt som vi var i slutet på 00-talet.

    6
    1
    1. Håller med Fricken! Styrelsen är största bovet, man kan inte blunda för att vi har haft 4 tränare utan att komma nånstans, man kan inte heller blunda för att Ole är den sämsta utav alla tre föregående! Varför sparka en tränare som vinner oss titlar men ge tid till tränare som bara snackar. Ingenting händer mer än att vi ger ungdomar chansen. Ska vi slå oss på bröstet och säga det när vi spelar i championship? Nej tack! Mourinho tog över Tottenham som ligger under oss i ligan, ska ni jämföra poäng, gör det efter denna säsong för dom kommer sluta före oss om vi fortsätter med Ole.

     6
     1
 2. Haha dessa jävla jämförelser på poäng. Hur fan kan man jämföra två tränare på poäng? Det är olika matcher och olika motstånd man har mött! Det fanns någon plan under Mourinho! Och nu pratar jag spelmässigt, inga jävla ”vi bygger för framtiden snack”.
  Denna säsong under Ole har varit ett skämt hittills! Jag säger inte att det var dans på rosor under Mou men det var fortfarande bättre då! Det som gör mig mest irriterad är ni som totalsågade Mourinho och sa att han var över, säger nu att vi ska ge Ole mer tid för vi är på rätt väg..

  7
  3
  1. GGMU7: Varför skulle man inte kunna jämföra tränare på poäng? Mourinhos första säsong tog man 66 poäng i ligan, får se om Ole lyckas med det. Ser inte varför det skulle vara en konstig jämförelse? Inte det enda som är viktigt givetvis, men ett riktmärke ändå.

   3
   5
     1. Nej, om jag inte minns fel så hade vi skador under hans första säsong som gjorde att vi började skakigt. När han ansåg att det blir svårt med fjärde plats så satsade vi på Europa League och det med all rätt!
      Men jag måste fråga dig, utöver dina jämförelser om poäng, vad har du att komma med för att försvara Ole som tränare i United? Jag har helt ärligt inte sett något positivt överhuvudtaget. Jag antar att du var en som skrek Mouout, varför försvara Ole som gör det sämre?!

      1
      0
   1. GGMU7: Ole har ju också haft flera skador, t ex Pogba.
    Jag var en av de som tyckte Mourinho skulle ut, men inte med en gång. Men efter 2,5 år och spelet såg ut som skit. Jag tycker en tränare måste få en rejäl chans. Samma med Ole. Ser det lika illa ut i slutet av säsongen, då är det en annan femma.

    1
    2
 3. Jämförelserna blir skeva då vi bytt strategi.
  Mou byggde på det vi hade och då försökte föreningen köpa oss vidare. T ex Lukaku som snabbt kändes som världens mest hatade man på den här sidan. Vi fick några titlar, men hamnade vartefter längre och längre från de bästa lagen.
  OGS tog över. Massor av skador. Tydligaste exemplet på är när Herrera skadade sig förra våren. Exakt där dog framgången den våren. (Ja, jag sörjer Herreras flytt).
  Nu ska vi bygga nytt. Vi har fortfarande haft för många skador. När vi sedan släppte iväg så pass många och endast tog in 3 spelare (f ö 3 bra värvningar), så har vi max 15-16 spelare, som långsiktigt ska finnas där + några unga som ska få sina chanser. Alltså behövs 6-8 nya spelare. F ö r h o p p n i n g s v i s minst 1 duktig mf redan i januri, gärna 2. Sedan fortsatt påfyllnad till sommaren. Jag tror på den strategin
  som föreningen valt att bygga laget för framtiden. Ja, Fricken, jag tror också på en sportchef, om rätt namn hittas. Om sedan OGS är den bäst lämpade coachen långsiktigt, låter jag vara osagt, men jag tror att många topptränare inte accepterat att gå ner i källaren och bygga om. Därför tror jag han är rätt nu. I framtiden??

  8
  1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen