post image

Sir Jim Ratcliffe har redan avslöjat sin ägarfilosofi

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-27
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sir Jim Ratcliffe redogjorde i somras för sin ägarfilosofi, när han försökte köpa Chelsea. 

Sir Jim Ratcliffe lät tidigare i höstas meddela att han är intresserad av att köpa Manchester United, men kort därpå förklarade han att han efter samtal med Glazers fått beskedet att klubben inte var till salu. Men nu är den det. United gick i veckan ut med ett pressmeddelande om att man inlett en process för att utforska strategiska alternativ för klubben och ett tänkbart och troligt scenario – enligt bedömare –  är att Glazers säljer hela klubben, snarare än att ta in en stor investering och behålla majoritetsägande.

Sedan nyheten kom så har det ryktats om en rad potentiella ägare. En av dessa är Sir Jim Ratcliffe, som enligt Telegraph är tillbaka vid förhandlingsbordet och redo lägga ett bud på United. Ratcliffe - som varit United-supporter sedan barnsben och idag är en av Englands rikaste personer - försökte tidigare i år köpa Chelsea, men fick då se sig besegrad av amerikanen Todd Boehly som vann det racet och köpte Londonklubben för £4,25 miljarder.

I samband med den processen pratade Ratcliffe om hur han planerade att styra Chelsea.

"Nej, vi är inte intresserade av att tjäna pengar på Chelsea. Kan vi driva klubben väldigt väldigt bra och göra den till en av de finaste klubbarna i Europa? Det är vår ambition med Chelsea. Vi tjänar väldigt mycket pengar på våra kemikalier och vi behövde inte tjäna pengar på Chelsea. Vi ser det inte som en finansiell tillgång."

Om Ratcliffe skulle lyckas köpa Manchester United är väl en liknande ägarfilosofi att vänta.

Enligt rapporten i The Telegraph är Ratcliffe dock angelägen om att inte betala ett överpris för United och det har rapporterats att Glazers vill ha mellan £5 -6 miljarder för att sälja hela klubben.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Det skrivs ju att en prins i Saudi vill köpa BÅDE United och Liverpool.
    Hur ska detta i så fall gå till, om vi och vår största konkurrent har SAMMA ägare?

    Även om Sir Ratcliffe är Englands rikaste man, så är hans förmögenhet ungefär lika stort som prinsen i Saudi tjänar per år. Så jag gissar att Glazers kommer mjölka ut så pass mycket i betalning, så att Sir Ratcliffe inte tills slut kommer ha råd att matcha saudierna.

    3
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen