post image

Sir Alex roll i Ratcliffes nya organisation

Skriven av: admin
Publicerad 2023-11-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Telegraph så kommer Sir Jim Ratcliffe ha Sir Alex Ferguson som rådgivare i sin omstrukturering av Manchester United. 

Sir Jim Ratcliffe kommer att köpa 25% av Manchester United och i och med hans entré kommer stora förändringar att ske. VD Richard Arnold bekräftade häromdagen att han lämnar United – efter 16 år i klubben – vid årsskiftet. Vem som blir ny VD är ännu inte bekräftat, men favorit till jobbet tros vara Jean Claude Blanc, som tidigare haft höga befattningar i  Juventus och PSG och som nyligen anställdes av INEOS Group.

The Telegraph skriver att Ratcliffe kommer ta in Sir Alex Ferguson som rådgivare i arbetet med att bygga ny organisation i Manchester United. Utöver ny VD förväntas man också anställa en sportchef och det ryktas om Crystal Palace sportchef Dougie Freedman, som är nära vän med Sir Alex. Ett annat namn som nämns är Paolo Maldini.

Källa: Telegraph

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

 1. Sporten är långt ifrån vad Fergie kommer ihåg den, så rådgivare behöver nödvändigtvis inte vara något som kommer ge oss en fördel i vad som sker utanför planen. Rätt sportchef är viktigare just nu.
  INOES skrämmer mig men jag har sagt det förut och står för det; Ratcliffe får chansen att bevisa sig själv som rätt man i det området han ”kontrollerar” inom klubben utan att jag ska ha för många invändningar mot honom. Att han valde att gå hand i hand med Glazers gjorde honom till en förrädare i mångas ögon men han borde ändå få sin chans att visa sin vision.

  7
  7
  1. Ja. Och en del av anledningen till att United går kräftgång, tror jag beror på att man inte fullt ut har gått vidare från det som tidigare varit.
   Och som du säger, så har fotbollsmiljön förändrats en hel del det senaste decenniet, så det är svårt att veta vad man ska tycka om det här, hur mkt än Sir Alex har betytt för klubben och för toppfotbollen överlag.
   Jag står fortfarande fast vid att United behöver en fullständig nystart med ny 100%:ig ägare. Jag tycker att dessa 10 åren som har gått med sju/åtta olika tränare, är tillräckligt med bevis för det.
   Men vi får se vad framtiden kan utvisa, vilken väg United går med dagens beslut man fattar.

   12
   3
   1. Vi kommer aldrig bli av med Glazers. VI hade chansen men ingen kommer komma med ett bud som dom tycker är tillräckligt med tanke på att de värderar klubben minst 5 miljarder mer än vad den verkliga värderingen är.

    Däremot så blev Everton av med 10 poäng. City och Chelsea är under granskning att bli av med sin PL licens. Eftersom United redan fuskat och blivit bötfällda för att brutit mot FFP så kanske vi går samma väg som City och Chelsea, och därmed får spela Championship. Då skulle vi bli av med Glazers. Enda sättet jag ser detta händer. Du har absolut rätt i att vi behöver starta om, men att få bort Glazers går bara inte, verkar vara en omöjlig tanke som det är nu.

    3
    4

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen