post image

Saha: Vad United måste värva

Skriven av: admin
Publicerad 2019-11-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Louis Saha förklarar vad Manchester United måste köpa in för typ av spelare för att skapa nödvändig konkurrens om anfallsplatserna och bredd i offensiven. 

Manchester Uniteds anfall har sett bedrövligt ut under stora delar av hösten, men sedan Anthony Martial återvände från sin skada har det plötsligt vänt och ser nu faktiskt mycket lovande ut med en anfallslinje bestående av fransmannen, Marcus Rashford och Daniel James.
Dock så är det fortfarande väldigt glest. Det finns ingen bredd. Och den f.d United-anfallaren Louis Saha säger att United måste se till att köpa in offensiv kvalité för att skapa en sund konkurrens om platserna – helst anfallare med erfarenhet.

"Uniteds anfallare är fortfarande väldigt unga. Kanske att de behöver någon form av mentorskap från mer erfarna anfallare. Just nu ser laget ut att behöva en erfaren anfallare som har en besatthet av att göra mål - någon som kan ge tio extra mål. Någon som Van Nistelrooy, som var besatt av att göra mål. De behöver det nu från Rashford och Martial."
Den enda riktiga anfallaren United har att växla med är den förvisso mycket talangfulla, men väldigt unga Mason Greenwood och Saha påpekar att det är långt ifrån tillräckligt.
"Kanske att han kommit in ett halvår eller ett år för tidigt och det är inte rättvist mot honom. Han kan inte vara den enda konkurrensen till Martial och Rashford i en storklubb som United. Jag själv var tvungen att konkurrera med Ole Gunnar Solskjaer, Van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney. Greenwood lär sig av två unga spelare nu snarare än två erfarna spelare."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

8 KOMMENTARER

 1. Det retar mig mycket att man släppte Lukaku utan att ha en ersättare klar, ännu mer retar det mig hur Ole och Woodknob gick ut och var nöjda med detta beslut. Men det är väl som det är..
  Saha har visserligen rätt, men anfallsfrågan är bara en av många bränder att släcka inom klubben, tycker han att vårat mittfält är topp klass eller?
  Sen behövs väl en vettig mittbackskollega till Maguire också.
  Jag känner mig hoppfullare efter de senaste matcherna men visst krävs det tre, fyra värvningar vid sidan om en FWD för att få lite tyngd och bredd i truppen isåfall.

  5
  2
  1. Retar mig inte det minsta. Var vansinnigt trött på Lukaku. Att han gör bra ifrån sig i Italien gör mig ingenting, tror inte det kommer att hålla så länge, han gjorde bra ifrån sig inledningsvis i united med. Lukaku var alldeles för tung o trög där framme. Ser hellre att man framöver värvar smart och rätt istället för några fler idiotköp, vilket det blivit en hel del av sista åren…

   7
   4
 2. Martin,
  Okej du verkar helt klart ogilla Lukaku, ingen fara med det men jag pratade om att man borde plockat in en ersättare för honom. Hur bra han är eller inte är har jag inte ens nämnt, men då vet jag vad du tycker iaf 🙂
  Men du tycker alltså att man gjorde rätt som inte plockade in en ersättare bara för att Lukaku är tung och trög om jag förstår dig rätt (flummigt resonemang i så fall dock)?
  Håller för övrigt med dig att man bör värva ”rätt”, undrar om någon här sitter och hoppas på annat?

  4
  2
  1. DJ:Uret: Jag får väl förklara mig mer noggrant då.
   1: Ja, jag ogillar Lukaku. Gillade inte när united värvade honom och tyckte inte att han blommade ut här heller, han statistik är skrämmande, nästan alla mål han gör är utan värde. Så var det i Everton och så var det i United. Han gör sällan det första viktiga målet, utan putsar ofta in 1 eller 2 när matcherna redan är avgjorda. Under sista säsongen i Everton räknade man ut att laget slutat på nästan exakt samma poäng även om man räknade bort alla Lukakus mål (25 stycken), vilket är rätt häpnadsväckande. Ärligt talat skulle jag inte förvåna mig om statistiken var nåt liknande i United.
   2: Ja, jag tycker att han var tung och trög och inte alls passade in i hur ett titelvinnande lag 2019 bör spela sin fotboll. Han kallades ju träfot i många inlägg här på forumet många gånger, har folk redan glömt hur trött de var på honom?
   3: Jag tycker att man gjorde rätt som inte förhastade sig och tog in en ersättare bara för att. Jag är vansinnigt trött på alla förhastade köp united gjort de senaste åren som floppat. Nej, då ser jag hellre att man ger Rashford, Martial, Greenwood etc en ärlig chans att blomma ut och ta mer ansvar och tänker långsiktigt. Hade det funnits en målgaranti tillgänglig på marknaden till rimligt pris så absolut att man skulle köpa, men ingen mer chansvärvning eller 30 plussare på dekis, nä, då ser jag hellre att man väntar ut rätt spelare och satsar på den anfallskonstellation vi har för tillfället. Dessutom tyckte jag (och tycker fortfarande) att det är mittfältet som är uniteds stora svaghet och som verkligen bör inhandlas kvalité på. Där ser jag ingen framtidspotential alls i det vi har (utom möjligen McTominay, som egenprodukt och rotationsspelare, Pogba är bara en tidsfråga innan han lämnar tror jag). I anfallarna kan jag dock se en vinst i att ge dessa chansen och se hur det artar sig, istället för att inhandla en ny som tar plats och speltid från dessa.
   4: Med värva rätt menar jag att det är bättre att man verkligen identifierar sina värvningar noggrant och inväntar rätt spelare istället för panikköp eller äldre kortsiktiga lösningar som är bra i nåt år och sen mest bara kostar pengar. United har gjort allt för många såna på sistone. Ferguson beskrev det bra i sin bok. Han tog upp värvningen av Ferdinand som ett bra exempel. Många tyckte Ferdinand var galet dyr när han kom till United. Men Ferguson hade räknat på hur mycket han kostat united jämfört med andra backar och kommit fram till att han var relativt billig sett till speltid och år i klubben. Under motsvarande period hade nämligen andra klubbar köpt en hel del backar som de spelat si och så mycket, som suttit på löner och kostnader och som de gjort förluster på när de sen sålt. Så sett till hur mycket Ferdinand spelade och hur lite andra backar man behövde lägga pengar på att värva under kommande år, så var det ett av hans ekonomiskt bästa beslut enligt honom själv. För att återkoppla till din fråga/påstående – det är det jag menar med att ibland ha is i magen och vänta ut rätt spelare och bygga med en långsiktigt plan, det united uppenbarligen saknat de sista åren.

   5
   6
   1. Martin,
    Tack, det var en rejäl text. Hade det inte varit för att 95% av den bestod av ren svammel om dina egna tankar kring klubben (mest kring Lukaku dock) så hade jag nog känt mig hedrad. Men liksom går det bara att ersätta bra spelare, inte de dåliga? Förstår du poängen nu kanske?

    6
    3
    1. DJ:Uret: Jag gjorde ett seriöst försök att försöka få dig att förstå, tyckte jag var tydlig i min text men om du tolkar det som svammel så kan jag nog inte hjälpa dig mer. Och ärligt talat, nej, jag förstår inte din poäng och inte alls sista meningen du formulerade. – ”Men liksom går det bara att ersätta bra spelare, inte de dåliga?” Vad vill du ha sagt, tala klarspråk och förklara vad du vill få fram. Jag var tydligt med varför jag tyckte man gjorde rätt som inte ersatte Lukaku om man nu inte fick in nån av de spelare man ville ha, jag är nämligen trött på panikköp som floppar. Och jag tycker det stora felet var att man inte fick in kvalité på mittfältet, ett betydligt större problemområde i mitt tycke. Tydligt och konkret. Vad är svamlet?

     2
     2
     1. Som sagt, svammel.. var det något mer?
      Du har snart lyckats fått ihop en roman med alla dina enorma texter. Vi förstår oss inte på varandra helt enkelt, försök att ruska av dig det och gå vidare bara.
      Peace✌?

      2
      2
 3. DJ:Uret, lär dig komma med saklig kritik. Ditt bemötande får mig att fundera över hur gammal du är? Du verkar uppenbarligen att ha svårt att svara på en enkel fråga, hur ingående jag än försöker vara i min inlägg.

  0
  1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen