post image

Saha jämför Rashford med Mbappe

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-24
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Louis Saha säger att Marcus Rashford och Kylian Mbappe har lika stora kvalitéer, men att Mbappe haft bättre förutsättningar för att nå sin potential. 

Marcus Rashford har den här säsongen tagit stora kliv framåt. Efter några år stiltje i utveckligen, sedan genombrottet 2016 så är han nu på väg mot sin bästa säsong i karriären och förutom fotbollsmässiga framsteg så har han även blivit en väldigt positiv förebild utanför planen med sitt engagemang i samhället.
En annan ung anfallare, känd som bland de bästa i världen är Kylian Mbappe och den f.d United-anfallaren Louis Saha anser att Rashford och Mbappe går att jämföra.
”Sett till förmåga? Ja. De är båda väldigt snabba spelare, de har den tekniska förmågan att ta sig ur situationer där de omringas av två eller tre försvarare. Marcus och Kylian har även ganska liknande positioner. De gillar att spela på kanten men har även spelat centralt. Kylians styrka är att han är väldigt direkt hela tiden. Han tänker inte två gånger. När han tar löpningar så måste han få bollen, för han är så snabb. Den typen av direkthet är något vi sett även från Marcus. När han slog igenom så ställde han frågor till försvararna – är du snabb nog och bra nog att hantera mig i 90 minuter?”
”Gällande kvalité är de definitivt i samma fack. Mbappe har kunnat vara mer konsekvent och kunnat spela matcher utan att fundera så mycket. Men i United så har Marcus varit en del av ett lag i förändring och han har inte riktigt kunnat uttrycka sig spelmässigt. Han har varit tvungen att vara en ledare när det kanske inte var hans styrka till en början. Han var tvungen att bygga kvalitéer som inte borde ha varit hans initiala fokus. Mbappe har kunnat utnyttja att han spelat med PSG-spelare som är på den högsta nivån, så han har kunnat bygga självförtroende och testa olika saker – han har haft en plattform som Rashford inte haft hittills.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen