post image

Rio: Nu är det allvar. Ni måste göra förändringar

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand säger att Manchester United riskerar att falla till för djupa avgrunder om man inte ser till att få en hållbar plan på plats. En plan som publiken kan se och förstå. 

Manchester United har väl fallit ganska konsekvent sedan Sir Alex och David Gill lämnade sina uppdrag i klubben våren 2013. Ed Woodward, som ersatte David Gill som VD för United, har nu hållit i en rad satsningar som alla fallit fel ut. Man har testat sig fram med allt från meriterade managers till märkliga rekryteringar som David Moyes och man har försökt med en Galactico-lik värvningsstrategi för att nu vara tillbaka på en mer restriktiv transferpolicy i kombination med att man verkar gett sig fasen på att den här gången ska man ge den sittande managern tid och förtroende på ett annat sätt än tidigare. Trots att han saknar bevisad kunskap och trots att klubben tagit kliv bakåt under året som Solskjaer suttit vid rodret.
Under gårdagens match mot Burnley (som man förlorade med 2-0) så hade stora stora delar av publiken lämnat Old Trafford med ca tio minuter kvar av matchen och Rio Ferdinand – som satt i BT Sport-studion – uttryckte en stor oro över klubbens framtid och påpekade att United inte kommer ha många fans i de yngre genrationerna om man fortsätter missköta klubben likt man gjort de senare sju åren.

"Omrking £600 miljoner har spenderats på den här truppen och på vad? Jag ser det inte där ute. Jag ser inte den investeringen, den rekryteringen. Vad är det man köpt? Det finns ingenting där som säger mig att det här är någonting som ska lägga fundamentet för framtiden. Jag sitter här uppe och tittar och ärligt talat skäms jag. Det är pinsamt att vara här. Inte bara sättet som laget presterar, men jag ser inte vad som ska komma härnäst. Jag ser ingen väg/linje."
"Jag ser inte någon målsättning och att man säger "vi kommer att ta oss dit och såhär ska vi göra det." Jag ser det bara inte utifrån hur man rekryterat. Om vi bortser från just det här framträdandet så pratar jag om rekryteringen och det faktiska bygget av truppen. Det fundament man lägger för den här truppen för att i framtiden vid någon punkt kunna utmana. Inte just nu, men om några år kanske. Man har spenderat pengar till höger och vänster under de senaste sju åren. På vad? jag ser inte vad. Man kan inte försvara det här och investeringarna man gjort."
"De unga kidsen i skolorna runtom i landet - de kommer inte dra på sig United-tröjor. De kommer inte vilja komma hit och stötta United baserat på vad vi nu sett där ute på planen. Det kommer inte hända. Fansen lämnar arenan efter 84 minuter. Det är pinsamt. Folket i ledningen måste se det här och verkligen göra förändringar. Få en plan på plats så folk verkligen kan säga "jag ser var vi är på väg nu." Men jag ser det inte."
Källa: Mirror, BT Sport

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen