post image

”Regeringen kommer göra allt för att stoppa ESL”

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Englands regering jobbar nu ihop med FA och Premier League för att med alla möjliga medel stoppa storklubbarnas plan på den europeiska Superligan. 

Kriget om fotbollens framtid fortsätter. Nu även på regeringsnivå. Under dagen sammanträde de styrande organen inom den brittiska fotbollen med regeringen i ett möte där Premiärminister Boris Johnson och kulturminister Oliver Dowden närvarade.

Efter mötet släppte man följande pressmeddelande:

”Premiärministern och kulturminister Oliver Dowden träffade i morse representanter från FA, Premier League och fan-grupper inom fotbollen för att diskutera insatser mot den föreslagna Superligan. Han uttryckte sin solidaritet med fotbollsfansen och höll med om att de alltid måste finnas i hjärtat och centrum av alla beslut kring sportens framtid.”

"Han underströk sin orubbliga support för fotbollsmyndigheterna och bekräftade att de har regeringens fulla uppbackning att ta alla nödvändiga åtgärder för att stoppa dessa planer. Alla som deltog var överens om att åtgärder behöver vidtas för att skydda den rättvisa och öppna konkurrens vi förväntar oss att se i fotbollen och att upprätthålla den fundamentala principen att alla klubbar ska ha chansen att spela och vinna mot de största spelarna inom sporten."

"Premiärministern bekräftade att regeringen inte kommer stå bredvid och se på medan en handfull ägare skapar en stängd turnering. Han var tydlig med att ingen åtgärd är otillgänglig och att regeringen undersöker alla möjligheter, inklusive lagstiftande alternativ för att försäkra att förslaget stoppas."

 

Källa: MEN

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen