post image

Rashford om sin position och samarbetet med Martial

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashford pratar om vilken position han fördrar att hålla till i - på vänsterkanten eller centralt. 

Rashford inledde karriären i United som central anfallare, men under Solskjaer har han tagit positionen till vänster i anfallet och Martial håller till centralt. Rashford och Martial rör sig dock ganska så fritt i anfallet och Rashford tror att just det flytande positionerna och förståelsen för positionerna är en av nycklarna till att duon tillsammans gjort 35 mål för United denna säsong.
”Mycket hänger på vilka spelare man spelar med. När man spelar ute på vänsterkanten kan man skapa mycket mer på egen hand och ge lite mer till laget. Men när man är central anfallare så är man mer isolerad och behöver någon på mittfältet som hittar passningarna i 90 minuter. Så ibland försvinner man ur matcherna när man spelar 9:a.”
”När jag skolades om till 9:a när jag var yngre så hade jag lite problem eftersom jag alltid varit en spelare som vill uttrycka mig själv med bollen. När jag började spela 9:a så insåg jag att man inte ser bollen lika mycket som man gör i andra positioner – men när man väl får bollen så är det viktigt att sätta målen. Det älskade jag med att vara 9:a och det gör jag fortfarande. Men just nu njuter jag av friheten av att blanda båda positionerna och det tror jag passar oss bra just nu eftersom Anthony också gillar att driva ut till vänster och droppa ned. Det känns naturligt att spela på den position jag gör nu – jag är någonstans mellan vänsterkanten och center-forward och det är definitivt positivt.”

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen