post image

Rashford: Jag saknar ord!

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashfords kampanj för att hjälpa mindre privilegierade familjer har fått genomslag i den engelska regeringen. 

Rashford har under pandemin ägnat sig åt att jobba med distributionsprogram för måltider till utsatta barn i England, som under lockdown missat skolmaten – ett viktigt mål för familjer med dålig ekonomi.
Skottland och Wales har ett matprogram för barn, som sträcker sig över sommarlovet men i England stoppar man skolmåltiderna efter terminen. Rashford skrev i går ett långt personligt brev till regeringen där han vädjade om att de skulle förlänga tillgången till måltider för skolbarn över sommaren eftersom många föräldrar drabbats hårt ekonomiskt av pandemin, men fick svaret att man inte kommer ändra sitt beslut.
Under tisdagen gjorde dock regeringen plötsligt en kovändning och lät meddela att man nu avsatt en sommar-COVID-matfond värd £120 miljoner för att kunna tillhandahålla måltider under sommaren.
Premiärminister Boris Johnsons talesperson säger: ”Premiärministern välkomnade Marcus Rashfords bidrag till debatten kring fattigdom och jag sa att han skulle svara så snart som möjligt. Premiärministern förstår fullt att barn och föräldrar nu står inför en aldrig tidigare skådad situation i spåren av coronapandemin. Vi kommer därför sätta upp en Covid-sommar-mat-fond. På så sätt kommer vi tillhandahålla matkuponger under en semesterperiod på sex veckor.”
Rashford reagerade på sociala medier: ”Jag vet inte vad jag ska säga. Kolla bara vad vi kan åstadkomma tillsammans. Det här är England 2020!

Källa: BBC, Sky Sports
 

Kommentarer till artikeln

7 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen