post image

Rangnick: Utveckligen har inte gått så snabbt som jag hade hoppats

Skriven av: admin
Publicerad 2022-01-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ralf Rangnick säger att utveckligen inte gått så snabbt som han hade hoppats när han först tog jobbet. 

United har inte tagit några större kliv i utveckligen sedan Ralf Rangnick tog över i början av december. Spelarna tycks ha svårt att ta till sig tyskens instruktioner och han medger att utvecklingen inte gått lika snabbt som han hade hoppats. Under dagens presskonferens inför morgondagens match mot Aston Villa, sa han:

”Jag var fullt medveten om att det inte kan ske över en natt. Det är en pågående process. Jag tycker vi visat att vi släppt in färre mål än vad vi gjorde för några veckor sedan, men det handlar också om att kontrollera matcher. Vi har tagit några steg men saker kan fortfarande bli bättre och det är det vi jobbar på – att hitta bästa möjliga formation.”

"Vi spelar var tredje dag och vi måste se till så vi har de bästa fräscha spelarna på planen och därför kan vi även ändra formation under matcher, eller från en match till en annan. Som jag sa så är det en pågående process och det finns fortfarande en del saker som kan bli bättre."

"Om man vill kontrollera eller dominera matcher så kan man göra det på två sätt - ett sätt är hur man gör det när det andra laget har bollen. Hur proaktiva och aggressiva vi kan vara och samtidigt inte vara svaga på kontringen. Att inte ge dem för mycket ytor vid kontringar. Och det andra sättet är att vi själva har kontroll när vi har bollen. Det är på dessa två områden jag försöker förbättra laget och bli bättre. Som sagt så har vi tagit några steg, men inte lika snabbt som jag hade hoppats på."

"Som coach är man aldrig tålmodig. Man vill alltid utveckla lag snabbare. Men under de senaste veckorna och framöver så handlar det bara om resultat och att få bästa möjliga resultat."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Okej, spelarna tar inte till sig hans filosofi för det väntar ändå en ny tränare runt hörnet som möjligen kör fotboll som alla i laget är okej med. Eller är det inte tränaren och taktiken som är problemet utan spelare som tror att de kan välja om de ska spela bra eller inte bara för de inte gillar nuvarande tränare.

    Frågan är om de inte ens tar till sig denna fotbollen som är spelad som ett lag där alla hjälper alla, vad är det då för tränare de vill ha? Fotboll är en lagsport, pressar en spelare så måste nästa ta position för att fylla hans lucka. Om detta är för svårt att ta till sig, då återstår väl bara ultra defensivt spel med kontringar.

    10
    1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen