post image

Planerna på Superligan fördöms av fotbollsvärlden

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Experter som Gary Neville, Roy Keane och Micha Richards, samt FA, Premier League och UEFA fördömer starkt planerna på den nya utbrytarligan. 

Under söndagen kom mycket trovärdiga uppgifter om att Europas storklubbar har långt gångna planer på en utbrytarliga och alla Top Six-klubbarna i England, dvs United, City, Liverpool, Chelsea, Arsenal och Tottenham, tillsammans med Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter och Milan ska ha skrivit under en intention om att ställa sig bakom den nya ligan, som skulle skaka om fotbollen i grunden.

Enligt mediauppgifter skulle ligan fungera på så vis att 15 klubbar har stående platser varje säsong och fem platser finns tillgängliga via kval. Deltagande uppges vara värt omkring £310 miljoner och en säsong skulle innefatta mellan 18-23 Europa-matcher.

Deltagande för  klubbarna kommer kräva tillstånd från de nationella fotbollsförbunden - något som inte kommer att beviljas, då både Premier League, FA och UEFA och andra länder förbund gått ut med starka fördömanden mot planerna på den nya ligan och hotat med skarpa och hårda sanktioner mot de klubbar som gör slag i saken och deltar och även mot spelarna i de klubbarna skulle delta.

Planerna för den nya superligan förväntas bekräftas officiellt under söndagskvällen och av reaktionerna runtom i fotbollsvärlden att döma, från de styrande organen, förbunden, fans och experter så är det inte populärt.

Gary Neville säger till Sky Sports.

"Jag är inte emot att fotbollen modernisera sina turneringar. Men jag tycker att att lägga fram förslaget mitt i pandemin, mitt i en ekonomisk kris är en absolut skandal. United och resten av Big Six-klubbarna som signat upp mot resten av Premier League borde skämmas över sig själva. Superligan - ska Arsenal vara med där? De har just kryssat mot Fulham. De borde dra poäng för alla lag som skrivit på. Att göra det mitt i en säsong är ett skämt."

Roy Keane säger till Sky Sports.

"Jag tror det handlar om pengar och girighet. Vi har inte hört något från FIFA ännu, men det låter inte bra. Låt oss hoppas att det stoppas, för jag tror det enbart handlar om ren girighet. Bayern München är en av de största klubbarna i världen och de har i alla fall tagit ställning, vilket är en bra start."

Micha Richards säger till Sky Sports.

"Jag håller med Roy. Premier League har skötts otroligt bra. Vi vet alla att klubbar är en investering och i slutändan handlar det om affärer, men vad händer med fansen? Vad händer med alla minnen som fansen haft under åren? De har glömts bort för pengar och sådan har fotbollen blivit nu. Jag tycker det är en stor skam."

 

Källa: MEN

Bild: Bildbyrån

 

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

  1. Amerikaner alltså, allting de rör vet man att det handlar om girighet.
    En amerikansk bank ska nu sponsra för en superliga? Världen har ju blivit galen. United med sina amerikanska ägare har såklart varit påtryckande för detta. Eftersom de ”betalat av” lånet de köpte klubben för så är allting de plockar ut ren vinst. Enda klubben i världen vars ägare plockar ut pengar.

    3
    1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen